برای نصب دوربین مداربسته از انواع کابل ها برای تغذیه و دریافت اطلاعات استفاده می شود. نوع کابل های مصرفی را آنالوگ و یا تحت شبکه بودن دوربین ها مشخص می کند. در دوربین های مداربسته آنالوگ، کابل کواکسیال و دوربین های تحت شبکه، کابل شبکه استفاده می کنیم. کابل ها در انواع مختلفی در بازار موجود هستند. برخی از کابل ها، به کابل دوربین مداربسته ترکیبی معروف هستند. در این مقاله قصد داریم تا درباره مشخصات انواع کابل دوربین مداربسته صحبت کنیم.

انواع کابل دوربین مداربسته

یکی از تجهیزات دوربین مداربسته، کابل‌‌ها هستند. کابل ها برای اتصال دوربین، نمایشگر، دستگاه ضبط و… استفاده می شوند. کابل ها دو وظیفه ی اصلی را بر عهده دارند. برخی کابل ها به برق متصل می شوند و وظیفه ی تغذیه ی انرژی را برعهده دارند. دیگر کابل ها وظیفه ی انتقال اطلاعات را برعهده دارند. به طور کلی سه نوع کابل برای انتقال اطلاعات وجود دارد که عبارتند از:

  • کابل کواکسیال
  • کابل شبکه (Cat)
  • کابل ترکیبی

کابل دوربین مداربسته آنالوگ یا کابل کواکسیال (Coaxial)

در دوربین های مداربسته آنالوگ از کابل کوآکسیال برای انتقال اطلاعات و تصویر استفاده می شود. کواکسیال یک کابل الکتریکی است که با انتقال سیگنال های فرکانس رادیویی از دوربین به دستگاه ضبط، باعث انتقال تصویر و اطلاعات می شود. این کابل ها به صورت ضخیم از سیم و الیاف غیر فلزی تشکیل شده اند. این کابل ها در واقع در ابتدا برای اتصال آنتن های تلویزیون به کار می رفتند. نوع کابل های کواکسیال با حروف RG و عددی که بعد از آن ها می آید مشخص می شوند. RG از کلمه ی Radio Gauge گرفته شده است که Gauge ضخامت کابل را نشان می دهد. بیشتر بودن عدد RG نشان دهنده نازک تر بودن هسته و هادی مرکزی است. رایج ترین نوع کابل کواکسیال RG59 نام دارد.

 

انواع کابل کواکسیال

کابل های کواکسیال دارای انواع مختلفی هستند. رایج ترین این کابل ها عبارتند از:

  • کابل RG6: این کابل ها به دلیل مغزی و رسانای بزرگتر قادر به ارائه سیگنال های با کیفیت تری هستند. کابل RG6 یک کابل نازک است و می توان آن ها را به راحتی بر روی دیوار و یا سقف نصب کرد.
  • کابل RG59: از این کابل معمولا در مصارف داخلی و خانگی استفاده می شود. مغزی در کابل RG59 نازک تر از RG6 است. این کابل برای مسافت های کوتاه و انتقال فرکانس های پایین مناسب تر هستند.

مشخصات کابل دوربین مداربسته آنالوگ

کابل های کواکسیال به دلیل ساخته شدن از مواد سخت و مقاوم در مقایسه با دیگر کابل ها دارای دوام بیشتری هستند. این کابل ها از لایه ی مواد عایقی پوشانده شده اند تا از اطلاعات در برابر نویزها و تداخلات الکتریکی خارجی محافظت کنند. کابل های کواکسیال نسبت به دیگر کابل های دوربین های مداربسته از قیمت مناسب تری برخوردار هستند. یکی از معایب این کابل ها محدودیت در مسافت است، بدین معنی که ممکن است در مسافت های طولانی دچار نقص در ارتباط شوند.

به طور کلی اجزای تشکیل دهنده کابل کواکسیال عبارتند از:

  • مغزی و یا هادی مرکزی کابل که یک سیم از جنس آلمینیوم و یا مس هستند.
  • عایق اطراف سیم مسی که از جنس پلاستیک است.
  • لایه ای از مس، آلیاژ و یا آلمینیوم که باعث محافظت از کابل در برابر تداخلات الکتریکی می شود.
  • محافظ پلاستیکی که باعث محافظت از لایه های داخلی می شود.
کابل دوربین مداربسته آنالوگ یا کابل کواکسیال

کابل دوربین مداربسته ترکیبی

کابل دوربین مداربسته ترکیبی یکی از انواع کابل های دوربین مداربسته آنالوگ است. این کابل ها همان کابل کواکسیال هستند. با این تفاوت که یک زوج سیم برق نیز به آن ها متصل هستند. این کابل ها هم امکان ارسال اطلاعات و هم تامین برق را فراهم می کنند. کابل RG59 نیز از نوع کابل های ترکیبی است.

مشخصات کابل ترکیبی دوربین مداربسته

ساختار این کابل ها به شکلی طراحی شده است که بدون کوچکترین تداخلی همزمان می توانند نیرو و اطلاعات را انتقال دهند. با توجه به این قابلیت این کابل ها برای کاهش کابل کشی انتخاب های بسیار مناسبی هستند. در مقابل به نسبت سایر کابل های دوربین مداربسته، دارای نصب و رسیدگی پیچیده تری هستند.

کابل کواکسیال ترکیبی

کابل دوربین مداربسته شبکه

برخی از افراد تصور می کنند که دوربین های مداربسته شبکه نیاز به کابل برای اتصال ندارند و در واقع بدون سیم هستند. باید بگوییم که این ویژگی شامل تمامی دوربین های تحت شبکه نمی شود و تنها برخی از دوربین مداربسته تحت شبکه، وایرلس و یا بدون سیم هستند.

کابل های شبکه دارای انواع مختلفی هستند. این کابل ها اصطلاحا CAT نایده می شوند. برای نام گذاری کابل های شبکه  در کنار واژه CAT از اعداد استفاده می شود. از رایج ترین کابل های دوربین مداربسته شبکه می توان به CAT6 و CAT5 اشاره کرد. کابل های شبکه از جنس PVC هستند. در کابل های شبکه از 4 جفت سیم که به صورت زوج به هم تابیده اند استفاده شده است. این سیم ها در انواع کابل شبکه به صورت رنگ های متفاوت استفاده شده اند. این سیم ها به منظور کاهش تاثیرگذاری نویز بر روی سیگنال های تصاویر به دور هم پیچیده می شوند.

انواع کابل شبکه

کابل های شبکه در انواع مختلفی وجود دارند. در ادامه انواع آن ها را معرفی می کنیم.

  • کابل UTP: در این نوع کابل ها از سیم هایی با رنگ های نارنجی و نارنجی سفید، آبی و آبی سفید، سبز و سبز سفید، قهوه ای و قهوه ای سفید استفاده می شود. در این نوع کابل بر روی سیم های درون کابل از فویل و یا شیلد استفاده نشده است. از این رو این کابل ها معمولا در محیط هایی که نویز و پیچیدگی نصب وجود ندارد، استفاده می شوند.
  • کابل U/FTP: سیم های درون کابل به وسیله یک فویل پوشیده شده است. از این رو این کابل ها معمولا برای محیط های دارای نویز استفاده می شوند.
  • کابل F/FTP: در این کابل سیم ها به صورت زوج و کل سیم ها به صورت جداگانه درون فویل ها پیچیده شده اند. این کابل ها مناسب محیط های دارای نویز بسیار زیاد هستند.
  • کابل S/FTP: در کابل SFTP زوج سیم ها به صورت جداگانه درون فویل پیچیده شده اند. همچنین مجموع سیم ها در یک شیلد بافته شده قرار داده شده اند. معمولا از این کابل ها در محیط هایی که دارای نویز زیاد و احتمال آسیب فیزیکی است، استفاده می شوند.
  • کابل SF/UTP: در این کابل مجموع سیم ها درون فویل و شیلد بافته شده قرار گرفته شده اند.
  • کابل S/UTP: در این کابل، مجموع سیم ها داخل یک شیلد بافته شده قرار دارند. این کابل معمولا در محیط هایی که تنها احتمال آسیب دیدگی وجود دارد استفاده می شود.
  • کابل F/UTP: در این نوع کابل نیز مجموع سیم ها با یک فویل پوشیده شده اند.

مشخصات کابل دوربین مداربسته تحت شبکه

کابل های تحت شبکه باعث حفظ یکپارچگی سیگنال های در حال انتقال می شوند و تا حد بسیاری از تداخل بین جفت سیم ها جلوگیری می کنند. برخی از کابل های دوربین مداربسته تحت شبکه، دارای ویژگی به نام POE هستند. این ویژگی باعث می شود تا ما نیاز به کابل تغذیه برای دوربین نداشته باشیم. در واقع کابل با ویژگی POE علاوه بر توانایی انتقال تصویر، توانایی تغذیه را نیز دارد.

سیم دوربین مداربسته

دوربین های مداربسته نیاز به تغذیه انرژی دارند. سیم دوربین مداربسته برای تامین منبع تغذیه و برق دوربین استفاده می شود. این کابل دارای یک یا چند هادی الکتریکی است که اغلب توسط یک غلاف به یکدیگر متصل شده اند.

مشخصات سیم دوربین مداربسته

این سیم ها دارای ایمنی و ماندگاری بالایی هستند. اما آن ها تنها برای انتقال انرژی مورد استفاده قرار می گیرند و اطلاعات دوربین باید توسط کابلی دیگر منتقل شوند.

کابل فیبر نوری

زمانی که در مسافت های طولانی از دوربین های مداربسته تحت شبکه استفاده می شود، گزینه ی مناسب و به صرفه ای به نام فیبر نوری وجود دارد. فیبر نوری توانایی انتقال حجم بالایی از داده را دارد.

مشخصات فیبر نوری

فیبر نوری از یک رشته بسیار نازک از جنس شیشه تشکیل شده است. این کابل به عنوان یک هدایت کننده نور است و مانند لوله نور عمل می کند. به صورتی که نور از یک سمت کابل وارد می شود و از سمت دیگر خارج می شود. از مزایای این کابل ها می توان به انتقال اطلاعات با سرعت بالا اشاره کرد. همچنین فیبر نوری ظرفیت بسیار بیشتری نسبت به دیگر سیم ها و کابل ها دارد. به دلیل کارآیی و ویژگی های بالا، فیبر نوری نسبت به دیگر کابل های دوربین مداربسته دارای قیمت بالاتری است.

فیبر نوری

کابل دوربین مداربسته در آسانسورها

آسانسورها یکی از مناطق پر تردد هستند که با نصب دوربین مداربسته آسانسور می توان از بسیاری حوادث جلوگیری کرد. آسانسورها مدام در حال حرکت کردن هستند. از این رو از نحوه کابل کشی متفاوتی برخوردار هستند. به همین دلیل در این مکان باید از کابل های مخصوصی که با احتمال آسیب فیزیکی ساخته شده اند استفاده شود. اگر در آسانسور از دوربین تحت شبکه استفاده شده باشد معمولا از کابل CAT6، مدل SFTP استفاده می شود. در صورتی که در آسانسور از دوربین مداربسته آنالوگ استفاده شده باشد به طور معمول از کابل RG59  استفاده می شود. طول کابل ها در آسانسور باید به اندازه طول مسیر حرکت آسانسور باشد.

بهترین کابل دوربین مداربسته

کابل یکی از مهمترین وسایل در نصب دوربین مداربسته است. زیرا اطلاعات از طریق کابل ها منتقل می شوند. حال که با انواع کابل های دوربین مداربسته آشنا شدید ممکن است این سوال برایتان پیش آید که بهترین کابل برای دوربین مداربسته کدام است؟ برای انتخاب بهترین کابل دوربین مداربسته باید به نکاتی توجه فرمایید. انتخاب نوع کابل رابطه مستقیم با نوع دوربین، فاصله دوربین ها و همچنین نوع کاربری شما وجود دارد. قطعا انتقال داده ها در خانه ها به نسبت مکان های بزرگ تر و تاسیسات نیاز به سرعت کمتری دارند. بنابراین با توجه به مکان و موقعیت نصب دوربین، نوع دوربین و فاصله دوربین ها با دستگاه ضبط، می توانید بهترین دوربین را مناسب با کاربری خود انتخاب کنید.

محافظ کابل دوربین مداربسته

محافظت از کابل های دوربین مداربسته از اهمیت ویژه ای برخوردار است. زیرا تصاویر و برق دوربین مداربسته به وسیله کابل انتقال پیدا می کند. کابل هایی که در محیط های بیرونی نصب شده اند بیشتر در معرض آسیب دیدن و شرایط جوی نامساعد هستند. برای جلوگیری از سرقت، پاره شدن، بریدگی، آسیب دیدن و… کابل ها می توانید از لوله فلکسی استفاده کنید. لوله فلکسی یک لوله خرطومی با انعطاف بالا است. برای اطلاعات بیشتر در خصوص این کابل می توانید به مقاله محافظ کابل دوربین مداربسته مراجعه کنید.

قیمت کابل دوربین مداربسته

قیمت کابل دوربین مداربسته به نوع کابل، ویژگی ها و برند آن بستگی دارد. برای مشاهده بهترین برندهای دوربین مداربسته به مقاله بهترین مارک دوربین مداربسته مراجعه کنید. 

توجه: قیمت ها مربوط به زمان انتشار مقاله است.

کابل شبکه CAT6 مدل STy25-6

قیمت: 16.300

  • طول 1 متر
  • جنس تمام مس
  • فرکانس: 250 MHZ
  • روکش PVC مقاوم

کابل شبکه CAT6 مدل NCB-C6UGRYR1-3

قیمت: 31.000 تومان

  • طول 3 متر
  • فرکانس: 600 MHZ
  • روکش PVC مقاوم

کابل کواکسیال صنایع کابل کرمان مدل 45c2v

قیمت: 17.000 تومان

  • طول 1 متر
  • جنس: مس
  • فرکانس: 1 گیگاهرتز
  • روکش PVC

کابل کواکسیال سیم و کابل اصفهان مدل RG59

قیمت: 29.000 تومان

  • طول 5 متر
  • جنس: مس
  • سایز: 5.8 میلیمتر
  • روکش PVC

کابل ترکیبی بلدن مدل RG59

قیمت: 9.900

  • طول 1 متر
  • متراژ قرقره: 305 متر
  • روکش پلی اتیلن شیلد دار و فویل دار
4.7/5 - (4 امتیاز)