یکی از نکاتی که لازم است تا خریداران سیستم مداربسته از آن مطلع باشند، لیست تجهیزات دوربین مداربسته است. آگاهی از این لیست می تواند هنگام برآورد هزینه و خرید تجهیزات دوربین مداربسته کمک بسیاری به کاربران سیستم مداربسته کند. به طور کلی سیستم های مداربسته به دو نوع آنالوگ و تحت شبکه تقسیم می شوند. تجهیزات در هر یک از این سیستم ها با یکدیگر متفاوت است. اگر شما هم قصد خرید تجهیزات دوربین مداربسته را دارید با ما همراه باشید تا در ادامه به بررسی این اجزا بپردازیم.

در این مقاله می خوانید:

  • تجهیزات دوربین مداربسته تحت شبکه
  • تجهیزات دوربین مداربسته آنالوگ

تجهیزات دوربین مداربسته تحت شبکه

دوربین های تحت شبکه IP

از اصلی ترین اجزای سیستم مداربسته تحت شبکه، دوربین های تحت شبکه ip هستند. تصاویر توسط دوربین های مداربسته ثبت می شوند. انتقال اطلاعات در این دوربین ها در بستر شبکه انجام می شود. این دوربین ها را با نام دوربین مداربسته دیجیتال نیز می شناسند. دوربین های تحت شبکه پس از ثبت تصاویر، آن ها را پردازش کرده و به دستگاه ضبط ارسال می کنند. دوربین های مداربسته دیجیتال دارای قابلیت های مختلفی مانند تشخیص چهره، سنسورهای حساس به حرارت و دود و… هستند. همچنین کیفیت تصایور در این دوربین ها در مقایسه با دوربین های آنالوگ بالاتر است. انواع دوربین مداربسته تحت شبکه توسط برندهای مختلف در شکل های ظاهری مختلف مانند دام، بولت، اسپید دام ساخته می شوند.

دستگاه NVR

تمام سیستم های مداربسته برای ضبط تصاویر نیاز به دستگاه ضبط دارند. دستگاه ضبط در سیستم های تحت شبکه، NVR نام دارد. NVR اطلاعات را از دوربین های مداربسته دریافت کرده و آن ها را ضبط می کند. علاوه بر ضبط تصاویر تنظیماتی مانند تنظیمات رنگ، نور، حالت ضبط و… نیز در دستگاه NVR انجام می شود. دستگاه NVR باید بر اساس عواملی مانند تعداد دوربین ها، کیفیت تصاویر و پهنای باند مورد نیاز انتخاب شود. در برخی از موارد به جای دستگاه NVR از سرور به عنوان دستگاه ضبط در سیستم های تحت شبکه استفاده می شود. سرورها همان رایانه های قدرتمند هستند که می توانند تصاویر را دریافت و پردازش کرده و به نمایش بگذارند.

هارد دیسک از تجهیزات دوربین مداربسته

دستگاه های ضبط فاقد حافظه داخلی هستند از این رو برای ذخیره تصاویر نیاز به هارد دیسک دارند. هاردها داخل دستگاه ضبط NVR نصب می شوند. هاردها انواع مختلفی دارند. هر هارد از ظرفیت مشخصی برخوردار است. هر دستگاه NVR از تعداد و ظرفیت هارد مشخصی پشتیبانی می کند. در نتیجه در هنگام تهیه هارد مورد نظر به دستگاه ضبط، تعداد دوربین ها و کیفیت تصاویر دوربین ها نیز توجه کنید.

کابل دوربین مداربسته تحت شبکه

سیستم های مداربسته از دو نوع کابل برق و کابل تصویر استفاده می کنند. برق مورد نیاز دوربین توسط کابل برق منتقل می شود. برای انتقال تصویر و صدا در دوربین های تحت شبکه از کابل شبکه استفاده می شود. کابل های شبکه دارای انواع مختلفی مانند CAT5 ،CAT6 و…. هستند. این کابل ها در مقابل نویز دارای مقاومت بالایی هستند. به همین دلیل سیستم های مداربسته تحت شبکه فاقد نویز هستند.

سوئیچ از تجهیزات دوربین مداربسته تحت شبکه

استفاده از سوئیچ در سیستم مداربسته الزامی نیست. اما استفاده از سوئیچ ها می تواند باعث کاهش کابل کشی در سیستم مداربسته شود. سوئیچ ها نیز دارای انواع مختلفی هستند. یکی از انواع آن ها POE است. سوئیچ های POE قابلیت تامین برق دوربین مداربسته را نیز دارند. در این صورت دیگر نیازی به کابل کشی جداگانه برای تامین برق وجود ندارد.

منبع تغذیه دوربین مداربسته

دوربین های مداربسته برای شروع به کار نیاز به ولتاژ 12 ولت دارند. برای تامین برق مورد نیاز دوربین مداربسته باید از منبع تغذیه و یا آداپتور استفاده کرد. ولتاژ برق شهری 220 ولت است که منبع تغذیه یا آداپتور ولتاژ آن را به 12 ولت تغییر می دهند.

نمایشگر

تصاویر دوربین مداربسته در مانیتور و یا نمایشگر مشاهده می شود. نمایشگرها در انواع مختلفی در بازار وجود دارند. توجه داشته باشید که برای مشاهده تصاویر با کیفیت واقعی، کیفیت تصاویر نمایشگر با کیفیت تصاویر دوربین مداربسته یکسان باشد.

تجهیزات دوربین مداربسته آنالوگ

دوربین مداربسته آنالوگ

دوربین مداربسته آنالوگ بر خلاف دوربین های دیجیتال قابلیت پردازش تصویر را ندارد. در نتیجه دوربین های آنالوگ تصاویر را ثبت کرده و به منظور ضبط و پردازش به دستگاه DVR ارسال می کنند. دوربین های مداربسته آنالوگ در انواع مختلف و با کیفیت تصاویر مختلف تولید می شوند.

دستگاه DVR

DVR مخفف عبارت Digital Video Recorder است. این دستگاه وظیفه ضبط تصاویر و اطلاعات دوربین مداربسته در سیستم آنالوگ را بر عهده دارد. علاوه بر ضبط تصاویر دوربین مداربسته، تنظیمات ضبط و سیستم مداربسته نیز به وسیله این دستگاه انجام می گیرد. دستگاه های ضبط DVR در انواع مختلف، تعداد کانال های مختلف و با کیفیت تصاویر متفاوت تولید می شوند. تعداد کانال در هر دی وی آر نشان دهنده قابلیت اتصال تعداد دوربین های مداربسته است. دستگاه های DVR نیز مانند NVR فاقد هارد دیسک هستند. در نتیجه برای ذخیره اطلاعات سیستم آنالوگ نیاز به هارد دارید. هاردها داخل دستگاه DVR نصب می شوند.

کابل تصویر کواکسیال

سیستم های آنالوگ از کابل تصویر کواکسیال برای انتقال تصویر دوربین مداربسته با دستگاه ضبط استفاده می کنند. کابل های کواکسیال دارای انواع مختلفی هستند. پرکاربردترین کابل کواکسیال در سیستم مداربسته کابل RG59 است. برای انتقال برق در سیستم آنالوگ نیز باید از کابل برق جداگانه استفاده کرد. یکی از انواع کابل های کواکسیال، کابل کواکسیال ترکیبی است. با استفاده از این کابل می توان برق و تصویر را به وسیله تنها یک کابل منتقل کرد.

فیش BNC

BNC برگرفته از عبارت Bayonet Neill Concelman Connector است. بی ان سی یک رابط در سیستم مداربسته آنالوگ است. از فیش بی ان سی برای اتصال کابل کواکسیال با دوربین مداربسته و دستگاه DVR استفاده می کنند. این فیش ها انواع مختلفی دارند. فیش بی ان سی لحیمی، بی ان سی پیچی و بی ان سی پرسی از انواع فیش های بی ان سی هستند. یکی از بهترین فیش های بی ان سی، فیش بی ان سی پیچی است. این فیش از استحکام بیشتری برخوردار است. توجه داشته باشید که فیش BNC می تواند بر کیفت تصاویر تاثیر گذار باشد.

نمایشگر و منبع تغذیه جزو تجهیزاتی هستند که در سیستم های تحت شبکه و آنالوگ مشترک هستند.

رک دوربین مداربسته

رک دوربین مداربسته یک محفظه فلزی برای نگهداری تجهیزات دوربین مداربسته است. احتمال آسیب دیدگی و خرابی در اجزای مختلف سیستم مداربسته مانند دستگاه های ضبط، کابل ها، سوئیچ و… وجود دارد. برای جلوگیری و نظم اجزای سیستم مداربسته می توان از رک دوربین مداربسته استفاده کرد. رک ها در دو نوع دیواری و ایستاده تولید می شوند. در پروژه های کوچکتر از رک های دیواری استفاده می کنند. رک های ایستاده از فضای بیشتری برخوردار هستند. این رک ها بر روی زمین قرار می گیرند. ارتفاع رک ایستاده از رک دیواری بیشتر است.

5/5 - (1 امتیاز)