برخی از افراد هنگام خریداری دوربین مداربسته، علاوه بر ضبط تصاویر، خواستار ضبط صدای محیط توسط دوربین نیز هستند. در برخی از دوربین های مداربسته، امکان ضبط صدا نیز وجود دارد. به دوربین هایی که علاوه بر ثبت تصاویر، صدای محیط را نیز ضبط می کنند، دوربین های میکروفن دار می گویند. همچنین برخی از دوربین ها با وجود نداشتن میکروفن، قابلیت نصب میکروفن دوربین مداربسته را دارند. در این مقاله نحوه نصب میکروفون در دوربین مداربسته را آموزش می دهیم. همچنین قیمت و انواع میکروفن دوربین مداربسته را معرفی می کنیم.

در این مقاله می خوانید:

  • انواع دوربین مداربسته میکروفن دار
  • نحوه نصب میکروفن در سیستم آنالوگ
  • نصب دوربین میکروفن دار در سیستم تحت شبکه
  • انواع میکروفن دوربین مداربسته
  • کابل میکروفن دوربین مداربسته
  • قیمت میکروفن دوربین مداربسته

انواع دوربین مداربسته میکروفن دار

دوربین مداربسته با قابلیت ضبط صدا به دو دسته تقسیم می شود. دوربین هایی که دارای میکروفن داخلی هستند و دوربین هایی که یک ورودی جداگانه برای اتصال میکروفن دارند. برخی از دوربین های دیگر هیچ یک از این قابلیت ها را ندارند. در نتیجه این دوربین ها امکان اتصال میکروفن و ضبط صدا را ندارند. هنگام خرید دوربین هایی با قابلیت ضبط صدا توجه داشته باشید که دستگاه های ضبط نیز دارای تعداد مشخصی از کانال صدا هستند. در نتیجه تعداد میکروفون های شما نباید از تعداد کانال دستگاه بیشتر باشد.

نحوه نصب میکروفن دوربین مداربسته در سیستم آنالوگ

میکروفن همانند دیگر اجزای دوربین مداربسته نیاز به تامین انرژی دارد. برق مورد نیاز میکروفن ها 12 ولت است. از این رو میکروفن ها در سیستم دوربین مداربسته دارای دو فیش هستند. یک فیش برای انتقال صدا و فیش دیگر برای تامین تغذیه میکروفن مورد استفاده قرار می گیرند. برای نصب میکروفن دوربین مداربسته، ابتدا باید این دو فیش را از یکدیگر بشناسید. فیشی که صدا را منتقل می کند به شکل فیش AV است. فیش دیگر نیز به شکل فیش آداپتوری است. برای اتصال برق میکروفن، می توانید همزمان از آداپتور دوربین مداربسته استفاده کنید. توجه داشته باشید برای اتصال میکروفن به تغذیه حتما از فیش استفاده کنید. همانند وصل کردن فیش BNC می توانید فیش AV را به سر کابل متصل کنید. به صورتی که مغزی فیش را به مغزی کابل و شیلد را به بدنه متصل کنید.

برای اتصال کابل صدا می توانید در مسافت های کوتاه از کابل برق استفاده کنید. اما در مسافت های بیشتر حتما از کابل کواکسیال استفاده کنید. سپس کابل صدا را با استفاده از فیش کابل و با توجه به فیش های موجود در DVR متصل کنید. اگر می خواهید کابل ها را به صورت BNC متصل کنید، می توانید برای اتصال فیش BNC به ورودی AV دستگاه از رابط های BNC به AV استفاده کنید. قبل از اینکه میکروفن را به دستگاه متصل کنید، برای شنیدن صدا باید از خروجی صدای دستگاه، یک کابل به بلندگو و یا هدفون متصل کنید. اغلب این کابل ها با استفاده از فیش های AV متصل می شوند. پس از متصل کردن دستگاه به بلندگو یا اسپیکر، وارد تنظیمات دستگاه ضبط DVR شوید. صدای دوربین مداربسته را فعال کنید.

اکنون نصب میکروفن دوربین مداربسته انجام شده است و باید صدای محیط توسط اسپیکر شنیده شود. در صورت شنیدن صدای صوت، صدای اسپیکر را کم کنید. یک ولوم داخلی کوچک به منظور تنظیم صدا در میکروفون وجود دارد. بهترین میزان ولوم حدود وسط آن است.

برخی از مواقع ممکن است صدای دوربین مداربسته با نویز همراه باشد. برای اطلاع از علت و راه حذف آن به مقاله نویز میکروفون دوربین مداربسته مراجعه کنید. 

میکروفن دوربین مداربسته تحت شبکه

به طور کلی مراحل نصب در سیستم دوربین مداربسته تحت شبکه همانند دوربین های آنالوگ است. با این تفاوت که در سیستم دوربین مداربسته تحت شبکه میکروفن ها به جای دستگاه به ورودی صدا در خود دوربین متصل می شوند. در اولین مرحله باید میکروفن را به برق متصل کنید. همانند دوربین های آنالوگ می توانید از منبع تغذیه دوربین برای میکروفن نیز استفاده کنید. فیش های AV یا RCA را به دو سر کابل وصل کنید. در صورت استفاده از فیش BNC می توانید از تبدیل RCA به فیش بی ان سی استفاده کنید. یک سر کابل را به ورودی صدا دوربین مداربسته و سر دیگر را به خروجی صدای میکروفن متصل کنید. برخی از دوربین ها دارای ورودی جک 3.5 میلیمتری هستند. در این صورت باید از تبدیل AV به جک 3.5 میلیمتری استفاده کنید.

انواع میکروفن دوربین مداربسته

همانطور که گفته شد برخی از دوربین ها دارای میکروفن داخلی نیستند اما قابلیت نصب میکروفن خارجی را دارند. جالب است بدانید که کیفیت صدا در میکروفن های خارجی به مراتب بهتر از میکروفن های داخلی است. میکروفن های خارجی در انواع مختلفی در بازار موجود هستند. معمولا این میکروفن ها قابلیت نصب تا شعاع یک متری از دوربین مداربسته را دارند. در ادامه انواع میکروفن خارجی در دوربین مداربسته را بررسی می کنیم.

میکروفن سوزنی

میکروفن سوزنی

 میکروفن سوزنی همانند نام آن، ظاهری بسیار ظریف و کوچک دارد. این میکروفن ها به دلیل ظرافت و کوچکی می توانند داخل داکت قرار بگیرند. به میکروفن های سوزنی، میکروفن مخفی دوربین مداربسته نیز گفته می شود.

میکروفن باکسی

میکرفون باکسی

میکروفن های باکسی دارای بدنه ای مستطیلی شکل هستند. جنس این بدنه از پلاستیک است. این میکروفن ها را می توانید با استفاده از چسب و نوار نصب کنید. تنظیم صدای میکروفن باکسی به وسیله یک پیچ که روی آن قرار دارد، انجام می شود.

میکروفن گلفی

میکروفن گلفی

همانطور که از اسم این میکروفن ها مشخص است، دارای ظاهری شبیه به توپ گلف هستند. این میکروفن های کوچک دارای وزن سبکی هستند. همچنین ولتاژ مورد نیاز میکروفن گلفی 6 الی 12 ولت است. یکی از ویژگی های این میکروفن، وجود حفره لغو اکو داخل میکروفن است. این حفره به منظور جلوگیری از انعکاس صدا است.

کابل میکروفن دوربین مداربسته

در نصب میکروفن باید به نوع کابل و تعداد کانال های مخصوص صدا در DVR توجه کنید. تعداد میکروفن ها نباید بیشتر از تعداد کانال های صدا دستگاه ضبط باشد. در نتیجه هنگام انتخاب دستگاه ضبط به این موضوع دقت کنید. همچنین نوع کابل میکروفن دوربین مداربسته بستگی به مسافت کابل کشی دارد. اگر مسافت کابل کشی شما کم است می توانید از یک کابل برق ساده 0.5 * 2 نیز استفاده کنید. اما اگر مسافت کابل کشی طولانی است توصیه می شود از کابل کواکسیال استفاده کنید. 

قیمت میکروفن دوربین مداربسته

توجه: قیمت ها مربوط به تاریخ 1401/03/01 است.

میکروفن مدل گلف دوربین های مداربسته

قیمت: 44.000 تومان

  • وزن: 5 گرم
  • ولتاژ: 12 ولت
  • مناسب برای: انواع دوربین مداربسته
  • ابعاد: ۷۰×۳۵

میکروفن مدل باکسی دوربین مداربسته

قیمت: 53.800 تومان

  • وزن: 50 گرم
  • ولتاژ: 9 تا 12 ولت
  • مناسب برای: انواع دوربین مداربسته
  • ابعاد: ۱۰.۱۰.۱۰

میکروفن مدل سوزنی دوربین مداربسته

قیمت: 32.500 تومان

  • وزن: 30 گرم
  • ولتاژ: 9 تا 12 ولت
  • مناسب برای: انواع دوربین مداربسته
  • ابعاد: 1*1*4
امتیاز شما به این مطلب چند است؟ 🙂