فیش BNC چیست؟ BNC مخفف Bayonet Neill Concelman Connector است. فیش یا کانکتور بی ان سی فیشی است که در اتصالات مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین این فیش یک رابط برای اتصال کابل کواکسیال بین دوربین مداربسته و دستگاه ضبط DVR است. این فیش بر روی کیفیت صدا و تصویر دوربین مداربسته تاثیرگذار است. در ادامه قصد داریم تا درباره انواع فیش BNC، بهترین فیش BNC، نحوه نصب فیش BNC و قیمت فیش BNC صحبت کنیم.

انواع فیش BNC چیست؟

فیش BNC در انواع مختلفی ساخته می شود. هر دوربین برای اتصال به دستگاه ضبط به حداقل دو فیش BNC نیاز دارد. انواع فیش BNC در دوربین مداربسته عبارتند از:

فیش BNC لحیمی

یکی از انواع فیش های BNC از نوع لحیمی است. این فیش از بدنه و درب بیرونی تشکیل شده است. کابل و فیش بی ان سی به وسیله دستگاه هویه، به یکدیگر لحیم می شوند.

فیش BNC پیچی

یکی از رایج ترین فیش های BNC نوع پیچی آن است. این فیش نیز شامل بدنه و درب بیرونی است. اتصال بین کابل و فیش به وسیله پیچ گوشتی و سفت کردن پیچ فیش انجام می گیرد.

فیش BNC پرسی

فیش BNC پرسی شامل بدنه، حلقه و مغزی است. در این نوع فیش قطعاتی وجود دارد که به وسیله ابزار پرس، کابل و فیش به یکدیگر پرس می شوند.

بهترین فیش BNC چیست؟

همانطور که گفته شد، فیش BNC بر روی کیفیت تصویر و صدای دوربین مداربسته تاثیرگذار است. از این رو بهتر است در خرید این فیش دقت کنید. جنس بدنه در انتخاب فیش بی ان سی نیز مهم است. می توان گفت، فیش BNC پیچی یکی از بهترین فیش های بی ان سی است. این فیش از استحکام بیشتری برخوردار است. همچنین این نوع فیش دارای نصب آسانتری است. شما با توجه به کاربری و نحوه اتصال می توانید فیش خود را انتخاب کنید.

نصب فیش BNC

نحوه اتصال و نصب در فیش بی ان سی بستگی به نوع آن دارد. برای نصب فیش BNC بهتر است با کابل کواکسیال نیز آشنایی داشته باشید.

اجزای کابل کواکسیال

عایق بیرونی کابل: بخش بیرونی کابل وظیفه محافظت از کابل را بر عهده دارد.

شیلد کابل: وظیفه شیلد کابل محافظت از کابل در مقابل نویزهای مغناطیسی است.

عایق داخلی کابل: عایق کابل باعث جداسازی شیلد کابل از مغزی می شود.

مغزی کابل: این مغزی وظیفه انتقال تصویر و اطلاعات را برعهده دارد.

اجزای کابل کواکسیال

نحوه نصب فیش بی ان سی پرسی به کابل کواکسیال

برای اتصال این نوع فیش به دستگاه پرس نیاز است.

  • ابتدا حلقه فیش BNC را به داخل کابل ببرید و بر روی کابل سوار کنید.
  • قسمتی از پوشش کابل کواکسیال را به صورت استاندارد ببرید. برای بریدن این روکش می توانید از کاتر استفاده کنید. در این قسمت باید رشته های شیلد مشخص شود.
  • با کنار زدن رشته های شیلد، روکش مغزی کابل یا همان عایق دی الکتریک را برش دهید تا مغزی کابل را مشاهده کنید.
  • مغزی فیش را بر روی مغزی کابل کواکسیال قرار دهید. دقت داشته باشید که سر فیش BNC به عایق داخلی کابل کواکسیال بچسبد.
  • در این مرحله به وسیله دستگاه پرس شروع به پرس کردن می کنیم. برای پرس کردن، فیش را باید داخل حفره ابزار پرس قرار دهیم. مغزی کابل باید به کلاهک سوزنی فیش کاملا اتصال پیدا کند.
  • در مرحله بعد پین سوزنی فیش که به کابل کواکسیال متصل شده را داخل فیش قرار می دهیم. حلقه ی فیش را که بر روی کابل سوار کرده بودیم به بالا می کشیم تا به بدنه فیش بچسبد.
  • در اخرین مرحله حلقه فیش را به بدنه فیش و رشته های شیلد پرس کنید.

نحوه نصب فیش بی ان سی لحیمی به کابل کواکسیال

برای اتصال این فیش نیاز به دستگاه هویه است.

  • در مرحله اول دستگاه هویه خود را داغ کنید و فیش BNC را باز کنید.
  • کابل را طبق استاندارد و گفته های قبلی ببرید. پس از برش، کابل را از داخل حلقه فیش رد کنید.
  • قسمت گیره فیش را باز کنید و کابل را به گونه ای قرار دهید که داخل فیش قرار گیرد. همچنین شیلد به صورت کامل زیر گیره قرار گیرد.
  • مغزی فیش را در قسمت لحیم فیش قرار دهید و گیره فیش را سفت کنید.
  • مغزی را به بخش مرکزی فیش لحیم کنید.
  • برای جلوگیری از اتصال بدنه و مغزی می توانید از چسب استفاده کنید. به طوری که قسمت لحیم شده را با چسب پوشش دهید.
  • در مرحله آخر درب فیش را ببندید.

نحوه نصب فیش بی ان سی پیچی به کابل کواکسیال

نحوه اتصال فیش BNC پیچی به کابل کواکسیال به مراتب آسانتر از فیش های دیگر است.

  • ابتدا فیش را باز کنید.
  • کابل را همانند استاندارد گفته شده ببرید و از درب فیش رد کنید.
  • گیره فیش را باز کنید. کابل را داخل آن قرار دهید. به طوریکه شیلد بدون پوشش در کابل، به طور کامل زیر گیره قرار گیرد.
  • پیچ فیش را به وسیله پیچ گوشتی باز کنید و مغزی را در قسمت پیچ قرار دهید.
  • پیچ فیش را ببندید و گیره فیش را محکم کنید.
  • برای عدم اتصال بین بدنه و مغزی می توانید از چسب استفاده کنید.
  • در انتها درب فیش را ببندید.

قیمت فیش BNC

فیش های BNC با توجه به گوناگونی آن ها دارای قیمت های متفاوتی هستند. به طور کلی قیمت فیش بی ان سی به نوع و جنس بدنه آن بستگی دارد. قیمت این فیش ها از حدود 7.000 تومان شروع می شود و تا 20.000 تومان به بالا ادامه دارند.

کابل BNC چیست؟

تا به اینجا پاسخ سوال فیش BNC چیست را دریافتیم. اما برخی از افراد از اصطلاح کابل BNC استفاده می کنند. در سیستم دوربین های مداربسته از انواع کابل تصویر دوربین مداربسته استفاده می شود. اما کابلی به نام BNC وجود ندارد و BNC یک فیش و کانکتور است. فیش BNC برای کابل های کواکسیال از جمله RG59 و RG58 مورد استفاده قرار می گیرد.

کاربردهای دیگر فیش BNC چیست؟

فیش BNC علاوه بر دوربین مداربسته کارایی گوناگون دیگری نیز دارد. از دیگر کاربردهای این فیش در اتصالات گوناگون مانند تلویزیون، سیگنال های ویدئویی، آنتن های رادیویی و برخی از دستگاه های تست الکتریکی است. قابل ذکر است که این فیش ها مانند دیگر اتصال دهنده ها به صورت نری و مادگی وجود دارند که به یکدیگر متصل می شوند. این فیش با انواع کابل های کواکسیال مانند RG58، RG59 تا RG179 و RG316 سازگار است.

کلام آخر

در این مقاله خواندیم که BNC نوعی فیش است که در تجهیزات دوربین مداربسته کاربرد دارد. این فیش برای اتصال دوربین مداربسته آنالوگ و دستگاه ضبط کننده به وسیله کابل کواکسیال استفاده می شود. حال با کسب اطلاعات در خصوص انواع این فیش ها می توانید با توجه به کاربری خود بهترین نوع آن ها را انتخاب کنید.

4.8/5 - (6 امتیاز)