دوربین‌های مداربسته به دوربین‌هایی اطلاق می‌شود که تصاویر را از طریق یک مداربسته به دستگاه ضبط کننده تصاویر و یا نمایشگر ارسال می کنند. دوربین‌های مداربسته را می‌توان در دسته های متفاوتی قرار داد. آشنایی با انواع دوربین مداربسته کمک شایانی در انتخاب دوربین مناسب کاربری شما می کند. در ادامه با انواع دوربین‌ مداربسته راهنمای خرید آن ها آشنا خواهید شد. می توانید بسته به نیازتان یکی از انواع آن را انتخاب کنید. توجه داشته باشید که برای انتخاب دوربین مداربسته بهترین راه مشاوره گرفتن از افراد متخصص است.

در ادامه مقاله انواع دوربین‌ مداربسته راهنمای خرید می خوانید:

  1. انواع دوربین مداربسته از نظر نوع کیس یا بدنه
  2. انواع دوربین مداربسته از نظر تکنولوژی
  3. کیفیت تصویر دوربین مداربسته
  4. نوع لنز دوربین مداربسته
  5. جنس بدنه دوربین مداربسته

انواع دوربین مداربسته از نظر نوع کیس یا بدنه

دوربین مدار بسته دام

یکی از پرکاربردترین دوربین ها، دوربین مداربسته دام است. نام این دوربین ها از کلمه DOME به معنی گنبد گرفته شده و اشاره به شکل مدور آنها دارد، بعضا به دلیل اینکه این دوربین روی سقف نصب می شود به آن ها دوربین سقفی نیز گفته می شود. دوربین های دام اغلب کاربرد Indoor یا داخلی دارند و مناسب برای نصب در محیط های داخلی اند.

دوربین مداربسته بولت

به دلیل شکل استوانه ای مانند این دوربین ها آن را بولت به معنای گلوله نامگذاری کردند. به واسطه ی جنس بدنه و مقاومت در برابر شرایط بد آب و هوایی عموما از این دوربین در محیط های خارجی استفاده می شود. این دوربین کیفیت تصویر مناسبی دارند که بسته به سنسور و لنز دوربین متغیر است.

دوربین مداربسته اسپیددام

دوربین اسپیددام برای کاربری های خاص طراحی شده است. این دوربین دارای قابلیت چرخش در جهات مختلف، زوم بر روی اجسام، حفظ کیفیت تصاویر و… است. عموما از دوربین اسپیددام برای پروژه های بزرگ و فضاهایی همچون کارخانه، معادن، خط تولید و…استفاده می کنند. دوربین مداربسته PTZ توانایی این را دارد که از طریق یک اپراتور مدیریت شود و یا از طریق قابلیت PRESET طبق یک برنامه از پیش تعیین شده تصاویر را ثبت کند. در صورت نیاز به مشاوره در رابطه با انواع دوربین‌ مداربسته راهنمای خرید آن ها دارید می توانید با مشاوران متخصص ما تماس حاصل نمایید.

دوربین مداربسته چشم ماهی

دوربین چشم ماهی یا Fisheye زاویه دید 180 و 360 درجه را دارد. این دوربین عموما زیر سقف های بلند نصب می شود تا فضای بیشتری را پوشش بدهد. دوربین چشم ماهی به کاهش دوربین مداربسته در پروژه کمک می کند. توجه داشته باشید که این دوربین ها برای محیط های داخلی مورد استفاده قرار می گیرند.

انواع دوربین مداربسته از نظر تکنولوژی

دوربین های مداربسته برحسب تکنولوژی به 2 دسته آنالوگ HD وIP تقسیم می شوند. به واسطه تکنولوژی هایی نظیر Onvif، مدیریت از راه دور، شمارش افراد، تشخیص حرکت و مدیریت آلارم ها دوربین های کارآمد تر و البته گران تری خواهند بود. دوربین های آنالوگ HD  نصب بسیار آسانی دارند و از نظر قیمت بسیار مقرون به صرفه هستند اما از برخی تکنولوژی های روز پشتیبانی نمی کنند. در انتها شما می توانید با توجه به نوع کاربریتان یکی از دو نوع آنالوگ HD وIP را انتخاب کنید.

دوربین مداربسته تحت شبکه

دوربین مداربسته تیاندی در چند سال اخیر با وجود جدید بودن این برند، عملکردی عالی از خود در این حوزه به ثبت رسانده است. این برندبه صورت تخصصی تنها دوربین های تحت شبکه را طراحی و تولید می کند. دوربین تحت شبکه تیاندی در انواع مختلف با ویژگی های متفاوت توانست نظر اکثر مشتریان علاقمند به سیستم های مداربسته شبکه را به خود جلب کند. ویژگی های هوشمند، قابلیت های پردازش تصویر، تشخیص چهره، تشخیص پلاک و… بخشی از دلایلی است که دوربین هایلوک را هر روز پرطرفدارتر از گذشته می کند.

دوربین تحت شبکه تیاندی را می توان راه حل حرفه ای با کیفیت و با تصویربرداری پایدار برای جمع بزرگی از مشتریان سیستم های نظارت تصویری دانست. نصب آسان، کیفیت بالا و کاربری عالی ویژگی های محصولات تیاندی است که در پروژه های متوسط و بزرگ عملکرد فوق العاده ای دارند.

دوربین مداربسته توربو HD

دوربین توربو HD در واقع نسل جدید دوربین های آنالوگ است که امکاناتی بسیار بهتر و کاربردی تری را برای مشتریان فراهم می کند. در گروه تولیدات آنالوگ علاوه بر دوربین توربو اچ دی، دستگاه DVR نیز در انواع مختلف تولید و به بازار عرضه می شود. فرمت فشرده سازی دوربین مداربسته توربو +H.265 است و همین موضوع نتایج قابل توجهی در مصرف بهینه پهنای باند، صرفه جویی در فضای ذخیره سازی را به همراه داشته است.

دوربین IP یا توربو HD ؟

اینکه کدام یک از دوربین های آنالوگ HD و IP برای شما مناسب است کاملاً به کاربری شما بستگی دارد. به عنوان مثال اگر یک واحد اداری و یا مسکونی باشید و نیازی به تکنولوژی هایی نظیر شمارش افراد، تشخیص حرکت و… نداشته باشید بهترین گزینه برای شما دوربین آنالوگ خواهد بود زیرا با قیمتی مقرون به صرفه می توانید مکانتان را به دوربین مداربسته مجهز کنید.

چنانچه در یک کارخانه هستید و قصد دارید دوربین و دستگاه ضبط تصویر را که فاصله زیادی با یکدیگر دارند را به هم متصل کنید استفاده از دوربین آنالوگ HD چندان مقرون به صرفه نخواهد بود زیرا انتقال تصویر دوربین آنالوگ HD به واسطه کابل کوآکسیال انجام می شود. کابل کوآکسیال به واسطه مسی که درون کابل استفاده می شود در متراژ بالا برایتان هزینه بر خواهد بود. در موقعیت های این چنینی استفاده از دوربین IP مقرون به صرفه تر خواهد بود. با به کارگیری دوربین تحت شبکه می توانید از طریق روش P2P دوربین ها را به دستگاه ضبط تصویر متصل کنید. در صورت نیاز به مشاوره در رابطه با انواع دوربین‌ مداربسته راهنمای خرید آن ها می توانید با مشاوران متخصص ما به شماره ی 91009555-021 تماس بگیرید.

کیفیت تصویر دوربین مداربسته

دوربین های مداربسته در کیفیت های متفاوتی طراحی و تولید می شوند. کیفیت تصویر دوربین مداربسته برحسب مگاپیکسل است. کیفیت تصویر تاثیر به سزایی در قیمت دوربین مداربسته دارد به گونه ایی که هرچه عدد کیفیت تصویر بیشتر باشد هزینه ایی که باید برای آن بپردازید نیز افزایش پیدا خواهد کرد. به عنوان مثال دوربین 1 مگاپیکسلی تصاویر را به صورت HD برای ما به نمایش می گذارد اما دوربین 8 مگاپیکسل می تواند تصاویر را به صورت 4K نمایش بدهد که بسیار با کیفیت تر خواهد بود.

نوع لنز دوربین مداربسته

دوربین های مداربسته با دو لنز متغیر و ثابت طراحی و تولید می شوند که می توانید بسته به نیازتان نوع آن را انتخاب کنید. لنزهای ثابت قابلیت زوم را ندارند و تنها در یک زاویه مشخص می تواند تصاویر را ضبط کند. لنزهای ثابت برای کاربری های معمولی مورد استفاده قرار می گیرد و البته نسبت به لنزهای متغیر بسیار ارزان قیمت تر هستند. در لنزهای متغیر امکان زوم وجود دارد و می توانید از مسافت دور بر روی سوژه های مختلف بدون افت کیفیت زوم کنید که در دو نوع وریفوکال و موتورایز در بازار ارائه می شوند.

جنس بدنه دوربین مداربسته

دوربین های مداربسته در دو نوع پلاستیکی و فلزی در بازار ارائه می شوند. دوربین هایی با بدنه پلاستیکی بیشتر برای فضاهای داخلی کاربرد دارند. البته این بدین معنی نیست که نمی توان در فضاهای خارجی از آن ها استفاده کرد. دوربین هایی با بدنه فلزی به دلیل آنکه در برابر گردوغبار و ریزش برف و باران و… مقاوم تر هستند در فضاهای خارجی کاربردی تر خواهند بود. لازم به ذکر است که بدنه فلزی گران تر از بدنه پلاستیکی است. اگر دوربین را زیر سقف نصب می کنید نیازی ندارد که حتما بدنه فلزی داشته باشد زیرا با وجود استاندارد IP و IK دوربین های پلاستیکی نیز تا حد قابل قبولی نسبت به گرد و غبار، آب و ضربه مقاوم هستند. میزان استاندارد IP و IK به طور کامل در کاتالوگ دوربین نوشته شده است.

مطالب پیشنهادی:

امتیاز شما به این مطلب چند است؟ 🙂