یکی از مشکلات نسبتا رایج در سیستم دوربین های مداربسته، تصویر نداشتن دوربین است. حال علت تصویر نداشتن دوربین مداربسته چیست؟ عوامل مختلفی ممکن است باعث قطع شدن تصویر دوربین مداربسته شوند. با پیدا کردن علت قطع شدن انتقال تصویر و راهکارهایی مانند تست آداپتور، تست سالم بودن دوربین مداربسته، راه اندازی مجدد دوربین مداربسته می توانیم مشکل را حل کنیم. در این مقاله علت ها و راه حل قطع شدن تصویر دوربین مداربسته را بررسی می کنیم.

در این مقاله می خوانید:

  • علت قطع شدن انتقال تصویر
  • اشکال در منبع تغذیه
  • مشکل و خرابی در اتصالات
  • دوربین مداربسته خراب
  • راه اندازی مجدد دوربین مداربسته
  • علت تصویر نداشتن دوربین مداربسته در شب

علت قطع شدن انتقال تصویر

قطع ارسال سیگنال ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد که موجب تصویر نداشتن دوربین مداربسته می شود. از دلایل تصویر نداشتن دوربین مداربسته می توان به اشکال در تامین برق دوربین، خرابی در دوربین مداربسته، معیوب بودن کابل و اتصالات نادرست و… اشاره کرد. در اولین قدم برای چک کردن قطعی تصویر دوربین مداربسته باید از روشن بودن دوربین ها اطمینان حاصل کنیم. زیرا وجود مشکلات در منبع تغذیه و آداپتورها رایج ترین علت سوختن دوربین مداربسته و قطعی تصویر است.

اشکال در منبع تغذیه اولین علت تصویر نداشتن دوربین مداربسته

یکی از رایج ترین علت های قطعی تصویر دوربین مداربسته، مشکل در تامین برق دوربین ها است. منبع تغذیه دوربین را بررسی کنید. نوسانات برقی و افت منبع تغذیه می تواند در قطعی تصویر دوربین تاثیر گذار باشد. منبع تغذیه دوربین ها باید 12 ولت DC باشد. البته دوربین های PTZ از منبع تغذیه و آداپتورهای 24VAC استفاده می کنند. اگر دوربین ها از آداپتور تغذیه می کنند، با تست آداپتور دوربین مداربسته از سالم بودن آداپتورها اطمینان حاصل کنید.

خرابی و یا سوختن فیوز های منبع تغذیه

فیوزهای منبع تغذیه خود را بررسی کنید. از روشن بودن سوئیچ برق و چراغ های LED اطمینان حاصل نمایید. اگر یکی از چراغ های LED خاموش باشد، این به معنی سوختن یکی از فیوزها است. علاوه بر روشن بودن LED ها، اتصال سیم ها را نیز بررسی کنید. سیم ها باید به درستی در جای خود قرار گرفته شده باشند.

اتصالات نادرست دومین علت تصویر نداشتن دوربین مداربسته

برای بررسی قطع شدن تصویر دوربین مداربسته باید اتصالات مربوط به دوربین را بررسی کرد. با توجه به در نظر گرفتن نوع دوربین مداربسته می توانید اتصالات دوربین را بررسی کنید.

بررسی اتصالات در دوربین مداربسته آنالوگ

  • قطعی و اتصال نادرست BNC ها: در برخی از مواقع مشکل نیامدن تصویر دوربین مداربسته، قطعی فیش BNC است. برای اطمینان از نصب صحیح فیش BNC اتصال این فیش را در دوربین مداربسته و دستگاه DVR بررسی کنید. بهترین فیش های BNC از نوع لحیمی و پیچی هستند.
  • قطعی و خرابی کابل ها: تصاویر دوربین مداربسته به وسیله کابل ها به دستگاه ضبط تصویر منتقل می شوند. اگر قطعی و یا خرابی در کابل ها رخ دهد، انتقال اطلاعات با مشکل مواجه می شود. کابل کواکسیال را بررسی کنید. اگر کابل ها دچار خمیدگی و یا آسیب شده باشند، ممکن است قطعی تصاویر مربوط به کابل ها باشد.
  • سوختن پورت DVR: اگر قطعی تصویر در یک و یا تعدادی از دوربین ها رخ داده باشد، ممکن است علت، سوختن پورت دستگاه باشد. برخی از عوامل مانند نوسانات برق ممکن است باعث سوختن تعدادی از پورت های DVR شود. در این صورت دوربین خود را به پورت های دیگری که از سالم بودن آن ها اطمینان دارید متصل نمایید. اگر با اتصال دوربین به دیگر پورت ها تصویر در دوربین برقرار شد، می توان نتیجه گرفت که مشکل از پورت دستگاه است.
  • عدم سازگاری دوربین و دستگاه DVR: فرمت های ویدئویی قابل پشتیبانی در دوربین و دستگاه DVR باید با یکدیگر یکسان باشند.

بررسی اتصالات در دوربین مداربسته تحت شبکه

  • خرابی و قطعی در کابل ها و اتصالات: ممکن است سوکت های متصل به دوربین مداربسته دچار قطعی شده باشند. کابل ها و اتصالات مربوط به دوربین و دستگاه NVR را بررسی کنید. مطمئن شوید کابل ها دچار قطعی نیستند. در صورت عدم قطعی و سالم بودن ظاهری کابل ها می توانید برای اطمینان از سالم بودن کابل از یک کابل دیگر استفاده کنید. البته توجه داشته باشید این روش برای پروژه ها و مسیرهای طولانی قابل اجرا نیست.
  • دستگاه ضبط NVR: اگر تمامی دوربین ها دچار قطعی تصویر شده اند، ممکن است مشکل از دستگاه ضبط NVR باشد.
  • خرابی سوئیچ ها: یکی دیگر از دلایل تصویر نداشتن دوربین ها، خرابی سوئیچ است. سوئیچ ها را بررسی کنید.
  • تغییر رنج IP دوربین: ممکن است به علت ریست شدن، IP های دوربین تغییر پیدا کند. در صورت تغییر IP، دوربین ها در اتصال با دستگاه ضبط NVR دچار مشکل می شوند.

دوربین مداربسته خراب

پس از بررسی تمامی اتصالات و دستگاه ضبط دوربین مداربسته، اگر همچنان با مشکل قطعی تصویر مواجه بودید، بهتر است خود دوربین مدار بسته را چک کنید. در برخی از موارد علت قطع شدن تصویر دوربین، خرابی و آسیب دیدن خود دوربین است. با تست سالم بودن دوربین مداربسته از خرابی و یا سالم بودن دوربین مطمئن شوید. برای تست سالم بودن دوربین، دوربین معیوب را به پورت دوربین دیگری که دارای تصویر است وصل می کنیم. اگر همچنان دوربین تصویر نداشت، نتیجه می گیریم مشکل در خود دوربین مداربسته است.

راه اندازی مجدد دوربین مداربسته

یکی از راه کارهای رفع قطعی تصویر دوربین مداربسته ریبوت کردن دوربین است. برای ریبوت کردن دوربین، کابل برق را جدا کرده و بعد از چند ثانیه مجدد کابل را وصل کنید. اما توجه داشته باشید ریبوت کردن دوربین ممکن است باعث پاک شدن حافظه دوربین شود.

علت تصویر نداشتن دوربین مداربسته در شب

در برخی از مواقع ممکن است دوربین مدار بسته شما تصاویر را در روز به خوبی ضبط کند. اما با تاریک شدن هوا تصویر قطع شود. قطع شدن تصویر دوربین مداربسته در شب، دو علت دارد. دوربین های مداربسته دید در شب دارای سنسور هستند. اگر سنسور در دوربین های مداربسته دید در شب دچار خرابی شده باشد، دوربین قادر به ضبط تصاویر در شب نیست. یکی دیگر از علت های قطعی تصویر دوربین در شب وجود منبع تغذیه ضعیف است. دوربین های دید در شب دارای لامپ های LED هستند. این LED ها به منظور تامین نور مورد نیاز در شب روشن می شوند. اگر منبع تغذیه دوربین ضعیف باشد، توانایی روشن کردن LED ها را ندارد. در نتیجه دوربین در شب قادر به ثبت تصاویر نخواهد بود.

4.7/5 - (6 امتیاز)