دوربین های مخفی یکی از انواع دوربین های مداربسته هستند. نصب دوربین های مداربسته به خودی خود ممنوع نیست. اما برای نصب آن ها باید از قوانین نصب دوربین مداربسته اطلاع داشته باشید. قانون نصب دوربین مخفی، گذاشتن دوربین در منزل و میکروفون مخفی با سایر دوربین های مداربسته متفاوت است. در این مقاله قصد داریم تا درباره قوانین و مجازات نصب دوربین مخفی در منزل صحبت کنیم.
دوربین مخفی چیست؟
انواع مختلفی از دوربین مداربسته در بازار وجود دارد. یکی از انواع آن ها دوربین مخفی است. دوربین مداربسته مخفی دارای ابعاد بسیار کوچکی است و به عنوان کوچکترین دوربین مداربسته شناخته می شود. لنز این دوربین ها از بدنه دوربین نیز بسیار کوچکتر هستند و با ایجاد یک روزنه کوچک می توان تصاویر را توسط دوربین مخفی ثبت کرد. دوربین های مخفی دارای انواع مختلفی مانند دوربین مینیاتوری یا پین هول هستند. برخی از این دوربین ها دارای قابلیت ضبط صدا هستند. دوربین های مخفی به قدری کوچک هستند که می توان از نصب دوربین مخفی در آینه، پشت تابلو، گلدان و … استفاده کرد.
نصب دوربین مخفی در منزل
به طور کلی نصب دوربین مداربسته در محیط های خصوصی مانند منزل، اتاق خواب و… دارای حساسیت و شرایط به خصوصی است. برخی از افراد برای نظارت و حفظ امنیت بیشتر بر منزل خود در زمان نبودشان اقدام به نصب دوربین مداربسته در منزل می کنند. به عنوان مثال بسیاری از افراد داخل منزل سالمند و یا کودکی دارند که توسط پرستار نگهداری می شوند. این افراد ممکن است برای نظارت و کنترل رفتار پرستار اقدام به گذاشتن دوربین در منزل خود کنند. نصب دوربین در مکان های خصوصی دارای قوانین مخصوصی است.
قوانین دوربین مخفی
در قانون اساسی هر گونه تجسس، استراق سمع و ورود به حریم شخصی افراد ممنوع و جرم است. نصب دوربین مداربسته به صورت غیر مجاز یکی از مصادیق تجسس و ورود به حریم شخصی است. دوربین مخفی، دستگاه شنود یا میکروفون مخفی یکی از ابزارهای جاسوسی به شمار می آید. به همین دلیل برای نصب دوربین مخفی و استفاده از آن در هر مکانی باید اقدام به دریافت مجوز کرد. اگر قصد نصب دوربین مخفی در منزل خود را دارید، این کار نیازمند دریافت مجوزهای لازم است. زیرا در صورت وجود مشکل و شکایت، می توانید شامل مجازات نصب دوربین مخفی و جریمه های سنگین شوید.
قابل ذکر است برخی از مکان ها مانند استخرها، اتاق های پرو و… اجازه نصب هیچ گونه دوربین مداربسته ای را ندارند. در صورت نصب دوربین مداربسته مخفی و یا معمولی در این مکان ها، فرد مجرم شناخته می شود و شامل مجازات سنگینی است.
چگونه می توان برای نصب دوربین مخفی در منزل اقدام کرد؟
در مکان های عمومی مانند محل کار می توان بدون نیاز به مجوز و بدون منع قانونی برای نصب دوربین مداربسته معمولی اقدام کرد. اما برای نصب دوربین مخفی در منزل یا هر مکان دیگری نیاز است تا به نیروی انتظامی و یا مراجع قضایی مراجعه کنید. برای دریافت مجوز برای نصب دوربین مخفی باید دلایل قابل قبول نصب به نصب این نوع دوربین ها داشته باشید.
مجازات نصب دوربین مخفی در منزل
در قانون و حقوق شهروندی یکی از مهم ترین مسائل حفظ حریم خصوصی مربوط به افراد است. به همین منظور در ماده 36 حقوق شهروندی بیان شده است: حق هر شهروند است که حریم خصوصی او محترم شناخته شود. محل سکونت، اماکن و اشیاء خصوصی و وسایل نقلیه شخصی از تفتیش و بازرسی مصون است، مگر به حکم قانون. همچنین در ماده 45 قانون نیز درباره حریم شخصی صحبت شده است. این ماده از قانون می گوید در صورت منتشر کردن فیلم، صدا، تصویر و اسرار شخصی بدون رضایت شخص، فرد شامل مجازات قانونی می شود. این مجازات شامل حبس از نود و یک روز تا دو سال و یا مجازات نقدی است. نصب دوربین مخفی نیاز به اخذ مجوز نصب دوربین مدار بسته دارد.
نصب دوربین در مشاعات بدون اجازه
در بسیاری از مواقع برای نظارت و برقراری امنیت بیشتر، نیاز به نصب دوربین مداربسته است. برای نصب دوربین در مشاعاتی مانند حیاط، پارکینگ و… قوانین مخصوصی وجود دارد. نصب دوربین در مشاعات بدون اجازه، ممنوع است. اگر تصمیم به نصب دوربین مداربسته در مشاعات را دارید، باید بدانید که این کار نیاز به تائید کتبی اعضای مجمع ساختمان دارد. با گرفتن این تائیدیه می توانید به راحتی اقدام به نصب دوربین مداربسته کنید. در صورتی که هنگام دریافت تائیدیه با مشکلاتی رو به رو شدید می توانید به صورت قانونی اقدام به دریافت مجوز کتبی نمایید.
انواع دوربین مخفی
دوربین های مخفی دارای اشکال و انواع مختلفی هستند. این دوربین ها ممکن است در شکل هایی از وسایل منزل طراحی شوند. در ادامه برخی از انواع این دوربین ها را بررسی می کنیم.
دوربین مخفی به شکل ساعت رومیزی
زمانی که با یک دوربین مخفی در ساعت رو به رو می شوید، ممکن است به هیچ وجه متوجه دوربین نشوید و تنها یک ساعت رومیزی را ببینید. زیرا این دوربین ها در حفره کوچکی از ساعت قرار گرفته اند. این نوع دوربین مخفی دارای قابلیت ذخیره تصاویر و اتصال به فلش است. در نتیجه می توان تصاویر این دوربین ها را به وسیله فلش به موبایل، کامپیوتر و.. انتقال داد. همچنین این دوربین ها دارای ریموت و کنترل از راه دور نیز هستند.
نصب دوربین مخفی در پریز
برخی از دوربین های مداربسته مخفی به شکل پریز هستند. در این پریزها یک دوربین مداربسته در مرکز بدنه وجود دارد که بر روی دیوار نصب می شوند. این دوربین ها دارای قابلیت ضبط صدا نیز هستند. دوربین مخفی پریزی از حافظه و مموری برخوردار است که تصاویر در آن قسمت ذخیره می شوند.
دوربین مخفی به شکل خودکار
این دوربین ها به شکل خودکار ساخته شده است. جالب است بدانید که این خودکارها همانند خودکارهای معمولی دارای قابلیت نوشتن نیز هستند. برای تصویر برداری به وسیله این دوربین ها، خودکار را بر روی جیب قرار می دهند. برخی از این دوربین ها دارای قابلیت اتصال فلش را نیز دارند.
دوربین مخفی به شکل لامپ
دوربین مداربسته لامپی نسبت به دیگر دوربین های مخفی از ابعاد بزرگتری برخوردار است. اما به دلیل شکل ظاهریشان، قابل تشخیص توسط افراد نیستند. این دوربین ها دارای لنز واید هستند. در نتیجه قادر به تصویر برداری 360 درجه ای هستند. دوربین مداربسته لامپی همانند یک لامپ معمولی قادر به نوردهی و روشنایی است. همچنین این دوربین نیز دارای قابلیت هایی همچون کارت حافظه و کنترل از راه دور است.
مخالفت با نصب دوربین مدار بسته در آپارتمان
همانطور که در ابتدا گفته شد، به طور کلی نصب دوربین مداربسته جرم نیست. اما نصب دوربین مداربسته در هر مکانی دارای قوانین مخصوص به خود است. به طور مثال نصب دوربین مداربسته در کوچه باید با استفاده از تابلوهای شماتیک و رضایت ساکنین کوچه همراه باشد. برای نصب دوربین مداربسته در آپارتمان نیز باید از قوانین دوربین مدار بسته در آپارتمان مطلع باشید. یکی از مهم ترین قوانین در نصب دوربین در آپارتمان، رضایت تمام ساکنین آن است.
ثبت ديدگاه