همانطور که می دانید پلیس راهنمایی و رانندگی با نصب دوربین های کنترل سرعت اقدام به نظارت و کنترل تردد وسایل نقلیه کرده است. حال برخی از افراد به دنبال پاسخ این سوال که ” چیکار کنیم که دوربین پلاک نگیره” و روش دور زدن دوربینهای کنترل سرعت در اتوبان هستند. برخی از افراد از روش هایی مانند گریس زدن به پلاک خودرو، پوشاندن پلاک، اسپری و… برای فرار از دوربین کنترل سرعت استفاده می کنند. قابل ذکر است که پلیس تمام روش های نیافتادن شماره پلاک خودرو تو دوربین پلیس را ممنوع اعلام کرده است. در این مقاله قصد داریم تا به روش های مختلف و بهترین روش فرار از دوربین بپردازیم.
در این مقاله می خوانید:
- چیکار کنیم که دوربین پلاک نگیره
- جریمه فرار از دوربین کنترل سرعت و طرح ترافیک
- خرید طرح ترافیک
چیکار کنیم که دوربین پلاک نگیره
با توجه به وجود ترافیک، شلوغی و آلودگی هوا، بسیاری از مناطق در طرح ترافیک قرار دارند. بسیاری از افراد برای عبور از محل های طرح ترافیک این سوال که چیکار کنیم که دوربین پلاک نگیره را مطرح می کنند. گاهی افراد برای فرار از دوربین کنترل سرعت و طرح ترافیک از روش های گوناگونی استفاده می کنند. این روش ها باعث ایجاد اختلال در ثبت تخلفات رانندگی می شود. در ادامه روش های فرار از دوربین کنترل سرعت توسط رانندگان وسایل نقلیه را بررسی می کنیم.
1- گریس زدن به پلاک خودرو
گریس زدن به پلاک خودرو یکی از راه های اختلال در عملکرد دوربین کنترل سرعت است. بسیاری از افراد اقدام به پوشاندن و مخدوش کردن پلاک وسیله نقلیه خود کرده تا دوربین ها قادر به ثبت پلاک نباشند. چسباندن دستمال کاغذی خیس، استفاده از برف شادی، چسباندن آدامس، استفاده از روغن هایی با رنگ سیاه مانند گریس، مالیدن گل به پلاک خودرو همه از روش هایی است که برخی از رانندگان برای فرار از دوربین کنترل سرعت استفاده می کنند. عده ای با پوشاندن و یا اضافه کردن دندانه ای به اعداد پلاک خودرو، پلاک خود را تغییر می دهند. توجه داشته باشید که پوشاندن و مخدوش کردن پلاک خودرو جرم است و در صورت مشاهده توسط پلیس، با فرد خاطی طبق قانون برخورد می شود.
2- استفاده از اسپری مخفی کننده پلاک برای فرار از دوربین کنترل سرعت
ممکن است شما هم نام اسپری مخفی کننده خودرو را شنیده باشید. اسپری های خارجی که تولید کنندگان آن ادعاهای جالبی دارند. دوربین های کنترل سرعت دارای یک فلاش قوی برای ثبت تصاویر پلاک خودروها هستند. آنطور که تولیدکنندگان می گویند، این اسپری ها دارای خاصیت منعکس کنندگی عکس فلاش دار هستند. در صورت آغشته کردن پلاک به این اسپری ها، وجود ماده بر روی پلاک قابل تشخیص نیست. همچنین طبق گفته تولید کنندگان اثر این اسپری ها به صورت طولانی مدت ماندگار است. البته امروزه با پیشرفته شدن سیستم های هوشمند ممکن است این راهکارها کاربردی نداشته باشند.
3- پوشاندن پلاک خودرو به وسیله شخص دیگری
در برخی از مواقع می بینید که افراد برای فرار از دوربین های طرح ترافیک از اشخاص همراه خود استفاده می کنند. به صورتی که با نزدیک شدن به دوربین طرح ترافیک، فرد با نشستن بر روی صندوق عقب و یا قرار گرفتن در جلوی پلاک خودرو، مانع دید پلاک شده تا خودرو از محدوده طرح ترافیک عبور کند.
4- تغییر لاین خودرو برای فرار از دوربین کنترل سرعت
به طور کلی دو نوع دوربین کنترل سرعت وجود دارد. دوربین های کنترل سرعت تک لاین و دوربین های کنترل سرعت مولتی لاین. دوربین های تک لاین، سرعت خودرو ها را تنها در یک لاین محاسبه می کنند. زمانی که خودرو از لاین سرعت به لاین دیگری تغییر مسیر دهد، دوربین قادر به ثبت سرعت خودرو در لاین دیگر نیست. اما دوربین های مولتی لاین می توانند سرعت خودرو ها را در لاین های مختلف محاسبه کنند. این دوربین ها قادر به پوشش تا 4 لاین خودرو هستند. در نتیجه تغییر لاین نه تنها باعث جلوگیری از ثبت پلاک وسایل نقلیه نمی شود، بلکه کاری بسیار خطرناک و حادثه آفرین است.
با توجه به وجود دوربین های مولتی لاین، امروزه دیگر از دوربین های تک لاین به ندرت استفاده می شود.
5- کندن پلاک عقب و قرار دادن پشت شیشه
عملکرد دوربین های کنترل سرعت به گونه ای است که هنگام تخلف خودرو، اقدام به ثبت پلاک عقب خودرو می کنند. برخی از افراد با دانستن این موضوع از آن سوء استفاده می کنند و اقدام به کندن پلاک عقب خودرو و قرار دادن پشت شیشه می کنند. کندن پلاک عقب باعث ایجاد اختلال در عملکرد دوربین های کنترل سرعت می شود. این افراد معمولا پلاک را در پشت شیشه به گونه ای قرار می دهند که تمامی اعداد آن خوانا نباشد. پلیس راهنمایی رانندگی کندن و یا قرار دادن پلاک پشت شیشه خودرو را غیر قانونی و جرم اعلام کرده است. با این حال این افراد برای فرار از قانون، هنگام مواجهه با ماموران از بهانه هایی مانند تصادف، افتادن پلاک، تعویض پلاک و… استفاده می کنند.
توجه داشته باشید که ممکن است پلیس راهنمایی و رانندگی برای تخلفاتی مانند دستکاری، کندن و پنهان کردن خودرو از مجازات شش تا یک سال حبس استفاده کند.
6- قاب پلاک ضد دوربین، راه فرار از دوربین پلاک خودرو
برخی از افراد به بهانه سوراخ نکردن سپر و بدنه ماشین، اقدام به استفاده از قاب پلاک ضد دوربین می کنند. این افراد بر این باورند که روکش پلاستیکی این قاب ها باعث اختلال در کار دوربین های کنترل سرعت می شود و اقدام نصب و استفاده از این قاب ها می کنند. اما این تصور اشتباه است و دوربین های کنترل سرعت به قدری پیشرفته هستند که بتوانند پلاک را به درستی ثبت کنند.
جریمه فرار از دوربین کنترل سرعت و طرح ترافیک
دوربین های کنترل سرعت، سرعت خودروهای در حال عبور از جاده ها، خیابان ها و یا اتوبان ها را ثبت کرده و با سرعت مجاز تعیین شده مقایسه می کنند. اگر سرعت خودروهای عبوری از سرعت تعیین شده بیشتر باشد، پلاک خودرو را جریمه خواهند کرد. جریمه های لحاظ شده معمولا به صورت پیامک برای صاحب پلاک ارسال می شود. همچنین دوربین های طرح ترافیک در صورت عبور غیر مجاز خودرو، تصاویر را ثبت کرده و جریمه به وسیله پیامک به راننده ابلاغ می شود.
خرید طرح ترافیک
برای ورود به محدوده طرح ترافیک و جلوگیری از جریمه شدن توسط دوربین های طرح ترافیک می توانید اقدام به خرید طرح ترافیک کنید. راه های مختلفی برای خرید طرح ترافیک وجود دارد که در ادامه آن ها را بیان می کنیم.
- ثبت نام و استفاده از سامانه تهران من (My Tehran)
- نصب و استفاده از اپلیکیشن فرمون
- شماره گیری کد دستوری #137*
کلام آخر
در گذشته برخی از افراد از روش هایی برای دور زدن دوربین های کنترل سرعت در اتوبان استفاده می کردند که با پیشرفت تکنولوژی، دیگر بسیاری از این روش ها کارایی ندارند. به عنوان مثال رانندگان خودروهای متخلف با نزدیک شدن به دوربین کنترل سرعت از نور بالا برای کور کردن دوربین استفاده می کردند. اما امروزه تمام دوربین های راهنمایی و رانندگی مجهز به تکنولوژی BLC هستند. این تکنولوژی باعث می شود تا تصویر در نور زیاد نیز از کیفیت مناسبی برخوردار باشد. به عبارت دیگر تکنولوژی BLC نور زیاد را خنثی می کند. به علاوه تمام روش های فرار از دوربین های پلیس باعث ناامنی و حوادث بیشتر در خیابان ها و جاده ها می شود.
ثبت ديدگاه