همگی می دانیم که مکان هایی مانند پالایشگاه ها، معادن نفت و گاز و بسیاری از مکان های مشابه، با خطر آتش سوزی و انفجار مواجه هستند. این مکان ها نیز سایر کاربری های دیگر نیازمند برقراری امنیت و نظارت هستند. در چنین کاربری هایی از دوربین مداربسته ضد انفجار استفاده می شود، تا در زمان وقوع حادثه نیز دوربین و اطلاعات آن دچار آسیب نشود. همچنین هنگام وقوع حادثه ای مانند انفجار و یا آتش سوزی، این دوربین ها می توانند در پیدا کردن علت حادثه به ما کمک کنند. در ادامه به بررسی انواع، کاربرد و ویژگی این دوربین ها می پردازیم.
در این مقاله می خوانید:
- دوربین مداربسته ضد انفجار چیست؟
- کاربرد دوربین مداربسته ضد انفجار چیست؟
- نحوه عملکرد دوربین EXPLOSION PROOF CCTV
- ویژگی دوربین های ضد انفجار چیست؟
دوربین مداربسته ضد انفجار چیست؟
دوربین های مداربسته ضد انفجار یکی از انواع دوربین مداربسته هستند که اغلب در محیط های پر خطر نصب و استفاده می شوند. این دوربین ها به دلیل جنس بدنه و ساختارشان دارای مقاومت بالایی هستند. بدنه این دوربین ها به دلیل مقاومت در برابر مواد شیمیایی، آلوگی هوا، بخارنمک، پرتوهای ماوراء بنفش و… از فولاد قوی و ضد زنگ ساخته شده اند. برای افزایش مقاومت این دوربین ها، بدنه آن ها الکترواندود شده است. اجزای تشکیل دهنده این دوربین ها از جنس فلز ضد زنگ هستند. دوربین مداربسته ضد انفجار، EXPLOSION PROOF CCTV نیز نامیده می شود. این دوربین ها انواع مختلفی دارند. برخی از انواع آن ها دارای برف پاک کن، بخش های گرم کننده، موقعیت یاب و فیلم برداری به صورت نواری و یا حرارتی هستند.
طراحی و ساختار این دوربین ها به گونه ای است که زمان انفجار هیچ گونه گرما، حرارت و ذرات پرخطر به داخل دوربین وارد نمی شود. در نتیجه حتی بعد از انفجار نیز سالم هستند و مشکلی در اطلاعات و تصاویر آن ها به وجود نمی آید.
کاربرد دوربین مداربسته ضد انفجار چیست؟
این دوربین ها قابلیت نصب در تمام محیط ها را دارند. اما همانطور که گفته شد اغلب در محیط های پر خطر با احتمال آتش سوزی و انفجار بالا مورد استفاده قرار می گیرند. در برخی از مکان ها عوامل اشتعال زا مانند گازهای قابل اشتعال متان، هیدروژن، استون، گرد و غبار زغال سنگ و… وجود دارد. این مکان ها برای نظارت و برقراری امنیت از دوربین های مداربسته ضد انفجار استفاده می کنند. برخی از کاربری های دوربین ضد انفجار عبارتند از:
انواع دوربین مداربسته ضد انفجار
دوربین های ضد انفجار انواع مختلفی دارند. یکی از رایج ترین آن ها، دوربین های مداربسته ضد حریق هستند. حرف D بر روی محفظه این دوربین ها نشان دهنده ضد انفجار بودن آن ها است. این محفظه ها در برابر فشار انفجار مقاوم هستند و از ورود آن ها به داخل دوربین جلوگیری می کنند. در نتیجه این محفظه ها بدون کوچکترین درزی ساخته می شوند.
نحوه عملکرد دوربین EXPLOSION PROOF CCTV
دوربین های مداربسته ضد انفجار علاوه بر مقاومت بالا در برابر عوامل محیطی و انفجار یک ویژگی مهم دیگر نیز دارند. با روشن کردن تمام دستگاه های برقی، یک جرقه کوچک نیز تولید می شود. در برخی از مواقع ممکن است این جرقه کوچک قابل روئیت باشد. به طور مثال هنگام زدن شارژر تلفن همراه به پریز ممکن است یک جرقه کوچک مشاهده کنید. این جرقه ممکن است در محیط های عادی هیچ خطری نداشته باشد. اما همین مورد در محیط پرخطر که دارای مواد اشتعال زا هستند، می تواند باعث ایجاد آتش سوزی و انفجار شود. این دوربین ها همانطور که هیچگونه مواد و گرمایی از بیرون وارد آن ها نمی شود، اگر داخل برد دوربین نیز جرقه و یا گرمایی تولید شود، این گرما و جرقه به بیرون منتقل نمی شوند.
برخی از دوربین های مداربسته دارای حسگرهای نشت گاز و حرارتی هستند. این حسگرها قبل از رخ دادن حادثه به منظور جلوگیری از آن هشدار می دهند.
ویژگی دوربین های ضد انفجار چیست؟
مستحکم بودن در مقابل انفجار
محفظه این دوربین ها از جنس فولاد ضد زنگ و یا استیل قدرتمند است. این محفظه به گونه ای ساخته شده است که هیچ گونه راه نفوذی برای گازهای قابل اشتعال ندارد. به دلیل مقاومت بالا در صورت انفجار و یا محیط آب و هوایی نامساعد، تغییر در شکل و عملکرد دوربین به وجود نمی آید.
مشاهده تصاویر از راه دور
همانند انواع دوربین های مداربسته، دوربین ضد انفجار نیز قابلیت اتصال به مانیتور، موبایل، لپ تاپ و… را دارد. یکی از نکات مهمی که برای کاربران دوربین مداربسته قابل اهمیت است، مشاهده تصاویر از راه دور است. با انتقال تصاویر به لپ تاپ و یا گوشی همراه خود می توانید در هر مکان و زمان، تصاویر دوربین مداربسته خود را مشاهده کنید.
کیفیت بالای تصاویر
دوربین مداربسته ضد انفجار دارای ویژگی هایی مانند تشخیص رنگ، کیفیت تصویر بالا، فوکوس اتوماتیک، زوم اپتیکال و وضوح بالا است. کیفیت تصویر در نرخ فریم ریت بالا و حساسیت به روشنایی (LUX) این دوربین ها باعث شده تا مسافت های طولانی تر و تصاویر با کیفیت و جزئیات بیشتری را پوشش دهد.
قابلیت های هوشمند دوربین
با پیشرفت تکنولوژی شرکت های تولید کننده، اغلب دوربین های ضد انفجار امروزی را به قابلیت هایی مانند تشخیص حرکت، تشخیص عبور از لاین و تشخیص آلارم کاذب مجهز کرده اند. این قابلیت ها کمک بسیاری در افزایش ایمنی محیط ایجاد می کنند. این ویژگی های هوشمند، باعث تشخیص دوربین در زمان رویدادهای مختلف می شود.
حفظ اطلاعات دوربین
همانطور که قبلا هم اشاره کردیم، با رویدادن انفجار و یا آتش سوزی، اطلاعات دوربین مداربسته ضد انفجار از بین نرفته و همچنان حفظ می شود. این اطلاعات می تواند در یافتن علت حادثه به کاربر کمک کند.
موارد مهم در تولید دوربین مداربسته ضد انفجار
- جنس قطعات این دوربین ها باید از استیل با کیفیت که مورد بررسی و تست قرار گرفته شده، باشد.
- پس از برش و جوش دادن قطعات و کیس دوربین های ضد انفجار، نیاز است تا مجدد صیقل و برش داده شود.
- به منظور بالا بردن کیفیت اتصالات، جوش دادن قطعات با استفاده از تکنولوژی های به روز انجام می شود.
- کیفیت محصول مورد ارزیابی اولیه قرار می گیرد.
- شکاف ها، درزها و صاف بودن بدنه مورد بررسی قرار می گیرد.
- ابعاد و اندازه سطوح مورد بررسی قرار می گیرد. همچنین خروج گرما، مایع و گاز از داخل دوربین نیز بررسی می شود.
- با قرار دادن دوربین در دستگاه التراسونیک، تمامی آلودگی ها، گرد و غبار و کثیفی از روی محصول پاک می شود.
- ارزیابی نهایی کیفیت محصول
ثبت ديدگاه