دوربین های مداربسته به منظور حفظ امنیت و نظارت مورد استفاده قرار می گیرند. حال برخی از مجرمان با استفاده از روش هایی اقدام به از کار انداختن دوربین مداربسته و قطع ضبط آن می کنند. در این مقاله به چگونگی هک دوربین مداربسته و نرم افزار از کار انداختن دوربین مداربسته می پردازیم. طبیعتا پس از آگاهی درباره نحوه مختل کردن دوربین مداربسته می توانید از ایجاد اختلال و پارازیت انداختن بر روی دوربین های خود جلوگیری کنید.

در این مقاله می خوانید:

  • روش از کار انداختن دوربین مداربسته
  • چگونه می توان از مختل کننده دوربین مداربسته جلوگیری کرد؟

روش از کار انداختن دوربین مداربسته

ایجاد اختلال در دوربین مداربسته باعث قطع ضبط تصاویر توسط دوربین می شود. در زیر به چند روش از کار انداختن دوربین مداربسته می پردازیم.

  • قطع برق دوربین مداربسته

همانطور که می دانید تمامی وسایل الکترونیکی برای شروع به کار کردن نیاز به منبع انرژی دارند. دوربین مداربسته نیز مانند سایر تجهیزات الکترونیکی برای ثبت تصاویر به برق نیاز دارد. در صورتی که برق ارسالی به دوربین مداربسته قطع شود، دوربین مداربسته دیگر قادر به ثبت تصاویر نیست. در اینصورت تصویر مانیتور سیاه می شود. ممکن است کابل های برق دوربین مداربسته در اثر خرابکاری قطع و یا دچار پارگی شده باشند. معمولا کابل ها به وسیله سیم چین و وسایل تیز بریده و یا پاره می شوند.

  • کور کردن دید دوربین مداربسته یک روش از کار انداختن دوربین مداربسته

یکی از ابتدایی ترین کارهای مختل کننده دوربین مداربسته، کور کردن دید دوربین است. برای کاور کردن تصویر دوربین مداربسته روش های مختلفی وجود دارد. برخی از روش هایی که خرابکاران و سارقان برای کور کردن دید دوربین مداربسته انجام می دهند عبارت است از:

  • استفاده از اسپری رنگ: با پاشیدن اسپری رنگ بر روی لنز دوربین مداربسته، دید دوربین کور می شود.
  • انداختن پارچه: با انداختن پارچه و وسایلی مانند آن، جلوی دید دوربین مداربسته گرفته می شود.
  • پوشاندن صورت: یکی از ساده ترین راه ها پوشاندن صورت با کلاه و یا ماسک است.
  • استفاده از دود: برخی از مواقع سارقان با استفاده از دستگاه های دود زا باعث ایجاد دود در محیط می شوند. این دود باعث ایجاد اختلال در کار دوربین می شود.
  • استفاده از نور مستقیم: با تاباندن نور مستقیم مانند نور چراغ قوه و یا لیزر به لنز، ضبط تصاویر توسط دوربین دچار اختلال می شود.
  • هک کردن دوربین مداربسته: برخی از افراد با استفاده از روش هایی اقدام به هک دوربین مداربسته می کنند.
از کار انداختن دوربین مداربسته با استفاده از نور مستقیم

هک کردن دوربین مداربسته معمولا با استفاده از نرم افزار از کار انداختن دوربین مداربسته صورت می گیرد. در این روش فرد با دسترسی به تنظیمات و اختلال در فرکانس می تواند باعث ایجاد اختلال در کار دوربین مداربسته شود. هک کردن دوربین معمولا برای دوربین های IP اتفاق می افتد. برای اطلاعات بیشتر به مقاله هک دوربین مداربسته مراجعه کنید.

  • ایجاد نوسانات شدید برق

یکی از راه هایی که باعث از کار افتادن دوربین مداربسته می شود، ایجاد شوک الکتریکی به دوربین است. به صورتی که با استفاده از دستگاه های شوکر برقی به بدنه و یا کابل دوربین، ولتاژ ناگهانی وارد می شود. این شوک الکتریکی و نوسانات شدید در برق باعث ایجاد اختلال در کار دوربین مداربسته می شود.

  • از کار انداختن دوربین مداربسته با وارد کردن آسیب فیزیکی به دوربین

یکی از روش های از کار انداختن دوربین مداربسته، وارد کردن آسیب فیزیکی به دوربین است. نصب و ارتفاع نصب دوربین مداربسته از اهمیت بالایی برخوردار است. هنگامی که دوربین مداربسته در ارتفاع پایین و یا در دسترس نصب شود، سارقین و خرابکاران می توانند به راحتی با وارد کردن آسیب فیزیکی به دوربین باعث از کار انداختن آن شوند. معمولا خرابکاران با استفاده از سنگ، چوب، میله و یا شلیک گلوله اقدام به شکستن بدنه و لنز دوربین مداربسته می کنند.

  • پارازیت انداختن روی دوربین مداربسته

استفاده از برخی دستگاه ها باعث پارازیت انداختن روی دوربین مداربسته می شود. پارازیت باعث ایجاد اختلال در سیستم دوربین های مداربسته می شود. این دستگاه ها با ارسال سیگنال به سیگنال دوربین و سرکوب کردن سیگنال، باعث ایجاد پارازیت می شوند. دستگاه هایی که باعث ایجاد پارازیت می شوند را Jammer می نامند. این دستگاه ها در فرکانس دوربین کار می کنند و باعث ایجاد اختلال در عملکرد دوربین در شعاع خاصی می شوند. اگر فرکانس این دو دستگاه با یکدیگر متفاوت باشد، پارازیت باعث اختلال در کار دوربین نمی شود. دستگاه جمر یک فرکانس ارسال می کند. این فرکانس با یک فرکانس قوی تر، باید باعث مسدود شدن فرکانس دوربین مداربسته شود.

به عبارت دیگر عملکرد این دستگاه ها به این صورت است که دستگاه، سیگنال هایی که در یک فرکانس مخصوص هستند را شناسایی می کند. پس از شناسایی این سیگنال، یک سیگنال قوی تر از سیگنال اولی در فرکانس قبلی ارسال می شود. این سیگنال باعث مسدود شدن فرکانس اولیه می شود. برای شناسایی و اختلال در فرکانس دوربین، نیاز به دستگاه و ابزار مخصوصی است.

توجه داشته باشید که ایجاد پارازیت بر روی دوربین مداربسته باعث آسیب دیدن دوربین نمی شود، بلکه با متوقف کردن سیگنال ها به وسیله امواج فرکانس، عملکرد صحیح دوربین را مختل می کند.

چگونه می توان از مختل کننده دوربین مداربسته جلوگیری کرد؟

با توجه به نکات زیر می توان از مختل کننده دوربین مداربسته جلوگیری کرد.

  • استفاده از UPS و یا دوربین های دارای باطری

UPS یک سیستم با امکان ذخیره سازی برق است. اگر دوربین مداربسته شما به دستگاه UPS مجهز باشد، هنگام قطعی برق، دوربین از برق ذخیره شده استفاده کرده و به کار خود ادامه می دهد. همچنین دوربین هایی در بازار موجود هستند که از باطری داخلی برخوردار هستند. در نتیجه در صورت قطعی برق، این دوربین ها با استفاده از باطری به کار خود ادامه می دهند. قابل ذکر است که به دلیل قرار گرفتن باطری داخل دوربین، در صورت قطعی و آسیب دیدن کابل، دوربین همچنان تصاویر را ضبط می کند. توجه داشته باشید که هر یک از این دوربین ها دارای ظرفیت باطری مشخصی هستند و دوربین ها در زمان قطعی برق برای مدت مشخصی تصاویر را ثبت می کنند.

  • استفاده از دوربین مداربسته خورشیدی

این دوربین ها به کابل برق و منبع تغذیه نیاز ندارند و از نور خورشید تغذیه می کنند. اغلب دوربین های مداربسته خورشیدی در مکان هایی که دارای نور کافی خورشید هستند نصب می شوند. معمولا دوربین های خورشیدی به دلیل جلوگیری از وجود مانع بر سر راه نور خورشید، در ارتفاع زیاد نصب می شوند.

  • جلوگیری از آسیب وارد شدن به کابل ها

با استفاده از محافط های مخصوص کابل ها می توان از آسیب و قطعی کابل جلوگیری کرد. لوله فلکسی یک محافظ است که با ایجاد یک پوشش در کابل برق از خرابکاری ها جلوگیری می کند.

  • دوربین های دارای تکنولوژی HLC

اغلب دوربین های مداربسته دید در شب دارای قابلیت HLC هستند. در برخی از موارد مانند نور چراغ ماشینی که در حال عبور است، نور به صورت مستقیم به لنز دوربین تابانده می شود. این قابلیت به منظور حفظ کیفیت تصویر دوربین، باعث کاهش میزان نور می شود.

چرا دوربین مداربسته ضبط نمی کند؟

بسیاری از مواقع ممکن است با مشکل ضبط نکردن دوربین مداربسته مواجه شوید و به دنبال پاسخ این سوال که چرا دوربین مداربسته ضبط نمی کند باشید. ضبط نکردن دوربین مداربسته ممکن است به دلایل مختلفی مانند سوختن دوربین مداربسته، ایجاد اختلال در هارد، مشکل در اتصالات، تنظیمات دوربین مداربسته و … رخ دهد. به طور مثال اگر تنظیمات ضبط دوربین مداربسته را بر روی تشخیص حرکت تنظیم کرده باشید، تنها در زمان حرکت جسم از جلوی دوربین تصاویر ثبت می شوند. همچنین ممکن است ضبط تصاویر را به اشتباه بر روی ساعات خاصی محدود کرده باشید که در اینصورت دوربین تنها در ساعات تعیین شده تصاویر را ثبت می کند.

4.8/5 - (5 امتیاز)