بیمارستان یکی از محیط‌های مهجز به سیستم مداربسته است. به دلایل مختلفی مانند جلوگیری از دعوا و خشونت، حفظ اموال بیمارستان و… در محیط‌های داخلی و بیرونی بیمارستان از دوربین مدار بسته استفاده می‌شود. همه‌ی بیمارستان‌ها ملزم به نصب دوربین مداربسته هستند. اما توجه داشته باشید، نصب دوربین مداربسته در همه‌ی نقاط بیمارستان مجاز نیست. در این مقاله قصد داریم به ویژگی‌های دوربین مداربسته بیمارستان و نصب آن بپردازیم.

در این مقاله می‌خوانید:

دوربین مداربسته مناسب بیمارستان

برای انتخاب دوربین مداربسته بیمارستان باید به محل نصب دوربین و نیازهای خود توجه کنید. در بیمارستان از سیستم‌های تحت شبکه یا آنالوگ می‌توانید استفاده کنید. ممکن است در برخی از نقاط بیمارستان نیاز به دوربین مداربسته با قابلیت‌های هوشمند داشته باشید. دوربین‌های تحت شبکه دارای قابلیت‌های هوشمند بسیاری هستند. همچنین بیمارستان‌ها جزو پروژه‌های بزرگ در سیستم مداربسته محسوب می‌شوند. بنابراین بهتر است از سیستم‌های تحت شبکه در بیمارستان‌ها استفاده کنید. به روزرسانی و تبدیل سیستم آنالوگ به تحت شبکه در بیمارستان دارای هزینه بالایی است. به همین دلیل بسیاری از بیمارستان‌ها سیستم‌های مداربسته خود را به روز نکرده و همچنان از سیستم‌های آنالوگ استفاده می‌کنند.

اگر قصد نصب دوربین مداربسته بیمارستان در محیط داخلی را دارید می‌توانید از دوربین‌های دام استفاده کنید. این دوربین‌ها با توجه به شکل ظاهری، اغلب بر روی سقف نصب می‌شوند. در صورتی‌که قصد نصب دوربین در محیط بیرونی بیمارستان را دارید باید از دوربین مداربسته بولت استفاده کنید. دوربین‌های بولت دارای مقاومت بالا در برابر رطوبت و گرد و غبار هستند. نکاتی مانند برند دوربین، کیفیت تصویر، قابلیت‌های هوشمند و… از ویژگی‌های مهم در دوربین مدار بسته بیمارستان است. اگر قصد انتخاب سیستم مدار بسته با برند معتبر را دارید، تیاندی یکی از معتبرترین و با کیفیت‌ترین برندهای سیستم مداربسته است.

کدام نقاط در بیمارستان به دوربین مداربسته مجهز است؟

دوربین‌های مدار بسته در هر دو محیط بیرونی و داخلی نصب می‌شوند. رایج‌ترین نقاط برای نصب دوربین مداربسته بیمارستان عبارتند از:

ورودی‌ و خروجی‌ها: ورودی و خروجی بیمارستان‌ها، محل‌های پر رفت و آمد هستند. ورودی و خروجی‌ها توسط نگهبان و ماموران کنترل می‌شوند. با این حال برای نظارت بیشتر بر رفت و آمدها از دوربین مداربسته بیمارستان در ورودی و خروجی‌ها نیز استفاده می‌شود.

داروخانه‌ها و محل نگهداری داروها: محل نگهداری داروها به دلیل وجود داروهای مهم و مخدر، یکی از مناطق مهم در بیمارستان‌ها است. نصب دوربین مداربسته در این نقاط باعث جلوگیری از ورود افراد غیر مجاز می‌شود. نصب دوربین مداربسته در داروخانه نیز باعث کنترل ورود و خروج دارو به داروخانه می‌شود.

بخش نگهداری نوزادان: یکی از محیط‌های حساس در بیمارستان، بخش‌های نگهداری نوزادان است. همه‌ی اتاق‌های نوزادان باید به سیستم مداربسته مجهز باشند. اینکار برای جلوگیری از حوادثی مانند دزدیده شدن و یا جابه جایی نوزادان انجام می‌شود.

اورژانس: اورژانس در بیمارستان به دلیل بروز اتفاقات غیر قابل پیشبینی از حساسیت بالایی برخوردار است. نصب دوربین مدار بسته در اورژانس‌ها می‌تواند به کنترل رفتار و جلوگیری از دعوا و خشونت کمک کند.

سالن‌های انتظار: یکی دیگر از قسمت‌هایی که در بیمارستان در آن دوربین نصب می‌شود، سالن انتظار است. این قسمت از بیمارستان نیز برای کنترل و نظارت بیشتر به دوربین مداربسته مجهز می‌شود.

پارکینگ: پارکینگ‌ها در هر پروژه‌ای از اهمیت بالایی برخوردار هستند. برای جلوگیری از سرقت و امنیت بیشتر، پارکینگ در بیمارستان نیز مجهز به دوربین مدار بسته است. همچنین دوربین مداربسته می‌تواند به کنترل تصادفات احتمالی در پارکینگ بیمارستان کمک کند.

راهروها و محل پذیرش: همه‌ی راهروهای بیمارستان به دوربین مداربسته مجهز است. همچنین در محل پذیرش بیماران به دلیل حضور افراد مختلف باید دوربین مدار بسته نصب شود.

آیا اتاق بیماران مجهز به دوربین است؟

در پاسخ به این سوال باید گفت خیر. به طور کلی نصب دوربین مداربسته بیمارستان در اتاق بیماران ممنوع است. قوانین نصب دوربین مداربسته بر روی حفظ حریم خصوصی اشخاص تاکید دارد. اتاق بیمار در بیمارستان نیز، حریم شخصی و خصوصی بیمار است. بنابراین قوانین، نصب دوربین در این مناطق را ممنوع کرده است. اینکار برای آرامش خاطر و حفظ حریم خصوصی بیمار انجام می‌شود. این قانون فقط محدود به یک کشور نیست. بلکه این یک قانون بین المللی است که در اغلب کشورها اجرا می‌شود. به دلیل عدم نصب دوربین مدار بسته در اتاق بیمار، برای نظارت و ایجاد امنیت باید همه‌ی مناطق دیگر از جمله راهروها، آسانسورها و… به دوربین مدار بسته مجهز باشند.

یکپارچه سازی سیستم در بیمارستان

بیمارستان‌ها علاوه بر دوربین مداربسته از سیستم‌های امنیتی دیگر مانند سیستم ضد حریق، دزدگیر و… نیز استفاده می‌کنند. یکپارچه سازی به معنی ادغام همه‌ی سیستم‌های نظارتی و امنیتی است. اما معمولا یکپارچه‌سازی سیستم‌ها در بیمارستان رایج نیست. در اغلب بیمارستان‌ها، برخی از سیستم‌هایی که دارای اهمیت بیشتری هستند با سیستم نظارتی ادغام می‌شوند. همانطور که در قسمت‌های قبل گفته شد، بخش نوزادان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. معمولا سیستم مدیریت بخش نوزادان و تماس با پرستاران با سیستم‌های نظارتی ادغام می‌شوند.

مدت زمان ذخیره تصاویر دوربین مدار بسته در بیمارستان

دوربین‌های مداربسته در بیمارستان به صورت 24 ساعته و 7 روز هفته، تصاویر را ضبط می‌کنند. مدت زمان ذخیره تصاویر در دوربین مداربسته بیمارستان به میزان ظرفیت حافظه هارد دیسک دستگاه‌های ضبط بستگی دارد. معمولا تصاویر دوربین در بیمارستان‌ها برای مدت زمان 30 روز ذخیره می‌شوند. با این حال در برخی از موارد ممکن است این مدت زمان بیشتر و یا کمتر باشد. همچنین بیمارستان‌ها به دلیل وجود دوربین‌های متعدد، معمولا برای نظارت بر تصاویر از اتاق‌های مانیتورینگ استفاده می‌کنند. اغلب برای نظارت تصاویر از تعدادی اپراتور در اتاق مانیتورینگ دوربین مداربسته استفاده می‌شود.

مزیت استفاده از دوربین در مراکز درمانی

امنیت بیشتر: نصب دوربین مداربسته باعث افزایش امنیت در محیط بیمارستان می‌شود. سیستم مداربسته در کاهش جرم و خشونت تاثیر بسیاری دارد. همچنین این سیستم‌ها به حفظ اموال و جلوگیری از سرقت دارو و دیگر تجهیزات کمک می‌کند.

بهبود عملکرد پرسنل: با نصب دوربین مداربسته بیمارستان می‌توانید بر نحوه عملکرد کارکنان و پرسنل نظارت داشته باشید. اینکار در بهبود عملکرد کارکنان نیز تاثیرگذار است.

ذخیره وقایع در مواقع حساس: ممکن است برخی از افراد مدعی شوند که تجهیزات بیمارستان، منجر به آسیب دیدن آن‌ها شده است. با ثبت وقایع به صورت کامل، می‌توانید وقایع را بازبینی کرده و از صحت آن اطلاع پیدا کنید.

مطالب پیشنهادی مخاطبین

5/5 - (1 امتیاز)