نصب دوربین مداربسته برای واحدهای صنعتی دارای اهمیت بسیاری است. کارخانه‌ها، کارگاه‌ها و دیگر واحد‌های صنعتی دارای تجهیزات و دستگاه‌های گرانقیمت هستند. این محیط‌ها حادثه خیز نیز هستند. با استفاده از سیستم مدار بسته به راحتی می‌توانید از منزل کارخانه خود را ببینید. در این مقاله به دوربین مداربسته صنعتی (باکس)، ویژگی و قیمت آن‌ها می‌پردازیم.

در این مقاله می‌خوانید:

دوربین صنعتی چیست؟

دوربین مداربسته صنعتی بیشترین کاربرد را در نصب کارخانه، کارگاه‌ها و… دارد. حال دوربین صنعتی چیست؟ دوربین صنعتی یکی از انواع دوربین مداربسته است که متناسب با واحدهای صنعتی تولید شده است. دوربین صنعتی را دوربین مداربسته باکس نیز می‌نامند. بدنه دوربین‌های باکس، مستطیلی شکل و شبیه به جعبه است. به همین دلیل این دوربین‌ها را دوربین باکس نامگذاری کرده‌اند. یکی از نکات مهم در دوربین مدار بسته صنعتی، لنز این دوربین‌ها است. لنز دوربین باکس به صورت جداگانه خریداری و نصب می‌شود. به عبارت دیگر این نوع دوربین مداربسته لنز خور بوده و بدون لنز فروخته می‌شود. کاربران باید بر اساس نوع کاربری و نیازهای خود، لنز دوربین را انتخاب و خریداری کنند.

انواع لنز دوربین مدار بسته Box

همانطور که گفته شد برای دوربین مداربسته باکس باید از لنزهای خارجی استفاده کنید. انتخاب نوع لنز دوربین مداربسته صنعتی یکی از چالش‌های کاربران است. لنزهای دوربین مدار بسته در اندازه‌های مختلف تولید می‌شوند. لنزهای مخصوص دوربین‌های صنعتی دارای پایه هستند. به طور کلی هنگام انتخاب و خرید لنز دوربین باکس باید به دو نکته، پایه لنز و میزان رزولوشن لنز توجه کنید.

لنزهای دوربین مداربسته باکس دارای دو نوع C و CS هستند. نوع پایه لنز را باید بر اساس نوع دوربین باکس انتخاب کنید. توجه کنید دوربین مداربسته صنعتی شما از کدام پایه لنز پشتیبانی می‌کند. تفاوت اصلی پایه لنز C و CS در فاصله لنز با سنسور است. لنز CS در مقایسه با لنز C حدود 5 میلی‌متر نزدیک‌تر به سنسور تصویر است. هنگام انتخاب لنز دوربین مداربسته به میزان رزولوشن و مگاپیکسل لنز نیز توجه کنید. میزان رزولوشن لنز را بر اساس نیازهای خود و نوع دوربین مدار بسته انتخاب کنید.

مزایا و معایب دوربین باکس

مزایا: یکی از مهم‌ترین مزیت‌های دوربین مداربسته BOX، لنز خارجی این نوع دوربین‎‌ها است. دوربین مداربسته صنعتی به کاربر این امکان را می‌دهد تا با توجه به نیازهای خود بتواند قدرت انتخاب بیشتری داشته باشد. این امکان در هیچ‌ کدام از دوربین‌های مداربسته دیگر وجود ندارد. کاربران می‌توانند بر اساس نیاز و کاربری خود از لنزهای مختلف استفاده کنند. همچنین دوربین‌های صنعتی با توجه به لنز خود می‌توانند در محیط‌های کم نور، تصاویر با کیفیت مناسبی را نمایش دهند. دوربین‌های باکس را می‌توانید در مدل‌های مختلف ضد آب، ضد انفجار و ضد زنگ خریداری کنید.

معایب: یکی از معایب دوربین مداربسته صنعتی، عدم وجود قابلیت دید در شب در این دوربین‌ها است. با این حال همانطور که گفته شد، این دوربین‌ها در محیط‌های کم نور از تصاویر با کیفیت مناسبی برخوردار هستند. دوربین مدار بسته باکس فقط در کاربری‌های خاص مورد استفاده قرار می‌گیرد. نکته دیگری که باید در دوربین‌های صنعتی به آن توجه کنید، مقاومت دوربین در برابر آب و گرد و غبار است. دوربین‌های مداربسته صنعتی از مقاومت بالایی در مقابل عوامل خارجی برخوردار هستند. با این حال به دلیل وجود فاصله بین دوربین و لنز، امکان نفوذ آب و گرد و غبار به دوربین وجود دارد.

دوربین مداربسته صنعتی در کدام محیط‌ها استفاده می‌شود؟

همانطور که از اسم این دوربین‌ها مشخص است، اصلی‌ترین کاربرد دوربین مداربسته صنعتی در پروژه‌های صنعتی است. در ادامه چند نمونه از کاربرد این دوربین‌ها را بررسی می‌کنیم.

کارخانه: یکی از محیط‌های صنعتی که نصب دوربین مداربسته در آن ضروری است، کارخانه‌ها هستند. با نصب دوربین مداربسته برای کارخانه می‌توانید بر روی ورود و خروج کارکنان و سایر افراد نظارت داشته باشید. کارخانه‌ها دارای دستگاه‌ها و ماشین آلات صنعتی هستند. نصب دوربین مداربسته در کارخانه، امکان نظارت بر کار دستگاه‌ها را فراهم کرده و باعث افزایش ایمنی می‌شود. با نصب دوربین مداربسته می‌توانید از راه دور یا منزل نیز بر کارخانه نظارت داشته و از سرقت جلوگیری کنید.

دوربین‌های ترافیکی: دوربین‌های مداربسته‌ای که به عنوان دوربین طرح ترافیک استفاده می‌شوند، وظیفه ثبت تخلفات رانندگی و پلاک خودروها را برعهده دارد. از دوربین‌های صنعتی می‌توانید به عنوان دوربین ترافیکی و حمل و نقل استفاده کنید.

کارگاه‌ها: کارگاه‌ها نیز همانند کارخانه‌ها دارای ابزارآلات، دستگاه‌ها و تجهیزات صنعتی هستند. محیط کارگاه‌ها کوچکتر از کارخانه‌ها هستند. به همین دلیل از تجهیزات و دستگاه‌های کمتری هستند با این حال استفاده از دوربین مداربسته در این محیط‌ها نیز ضروری است. دوربین مداربسته صنعتی را می‌توان یک دوربین مداربسته کارگاهی معرفی کرد. با نصب دوربین مدار بسته در کارگاه‌ها نیز می‌توانید امنیت و ایمنی محیط را افزایش دهید.

قیمت دوربین صنعتی

ساخت دوربین مدار بسته با استانداردها و قابلیت‌های سازگار با محیط‌های صنعتی از هزینه بالایی برخوردار است. به همین دلیل قیمت دوربین صنعتی در مقایسه با سایر دوربین‌های مداربسته گرانتر است. همانطور که گفته شد این دوربین‌ها در محیط‌ها و کاربری‌های خاص کاربرد دارند. قیمت و نوع این دوربین‌ها به گونه‌ای نیست که در همه محیط‌ها بتوانید از آن‌ها استفاده کنید. به طور کلی قیمت دوربین مداربسته باکس با توجه به نوع و مدل دوربین، برند دوربین، قابلیت‌ها، تکنولوژی آنالوگ و تحت شبکه دوربین متغیر است. دوربین مداربسته باکس تحت شبکه در مقایسه با دوربین مداربسته آنالوگ از قیمت بالاتری برخوردار است. در محاسبه قیمت دوربین مداربسته صنعتی باید به قیمت لنز دوربین که به صورت جداگانه خریداری می‌شود نیز توجه کنید. قیمت لنز دوربین مداربسته بر اساس نوع و رزولوشن لنز تعیین می‌شود.

تفاوت دوربین صنعتی با دیگر دوربین‌ها

دوربین‌های باکس تفاوت‌هایی با دوربین مدار بسته معمولی دارند. حال تفاوت دوربین باکس و دیگر دوربین‎‌ها چیست؟ مهم‌ترین تفاوت در دوربین صنعتی و سایر دوربین‌های مداربسته، لنز این دوربین‌ها است. همه دوربین‌های مداربسته دارای لنز داخلی هستند. همه دوربین‌های مداربسته با لنز ساخته شده و مجهز به لنز به فروش می‌رسند. اما همانطور که گفته شد دوربین مداربسته صنعتی، لنز ندارد و باید از لنز خارجی استفاده کند. همچنین برای نصب لنز به دوربین باید از پایه استفاده شود. معمولا کیفیت تصویر دوربین‌های صنعتی بیشتر از دوربین‌های معمولی است.

دیگر تفاوت این دوربین‌ها در قابلیت دید در شب آن‌ها است. همانطور که گفته شد دوربین‌های باکس فاقد قابلیت دید در شب هستند. اگر قصد نصب دوربین باکس در محیط‌های بیرونی را دارید باید توجه داشته باشید اگر دوربین مداربسته ضد آب نیست، به دلیل فاصله لنز و دوربین امکان نفوذ آب و گرد و غبار را دارند. برای نصب دوربین مداربسته در محیط‌های بیرونی باید از کاور و یا باکس‌های محافظ دوربین مدار بسته استفاده کنید.

مطالب پیشنهادی مخاطبین

5/5 - (1 امتیاز)