دوربین خودرو چیست؟ به طور کلی دوربین های مداربسته نقش نظارتی و امنیتی دارند. تصور کنید که خودرو خود را در مکانی پارک کرده اید، در زمان نبود شما، خودرو دچار آسیب و صدمه شده است. چگونه می توانید از وقایع اتفاق افتاده و عامل آن مطلع شوید؟ با نصب دوربین ثبت وقاع خودرو می توانید به راحتی از اتومبیل خود محافظت کنید. یکی از انواع دوربین های مداربسته، دوربین خودرو است. این دوربین در سقف، جلو ماشین و هر قسمتی از خودرو قابل نصب است. در ادامه قصد داریم تا به کاربرد، ویژگی، انواع و بهترین دوربین خودرو بپردازیم.
در این مقاله می خوانید:
- دوربین ثبت وقایع خودرو
- انواع دوربین خودرو چیست؟
- مزایای استفاده از دوربین خودرو
- ویژگی و قابلیت های دوربین خودرو
- نصب دوربین مداربسته خودرو
- parking mod چیست؟
- بهترین دوربین خودرو
دوربین ثبت وقایع خودرو
دوربین خودرو از انواع دوربین مداربسته است که با نام Dash Cam و یا دوربین ثبت وقایع خودرو نیز شناخته می شود. این دوربین ها از ابعاد کوچکی برخوردار هستند. دوربین خودرو به منظور تصویر برداری از عقب، جلو و داخل ماشین طراحی شده است. برخی از خودروها توسط شرکت تولید کننده به دوربین مجهز هستند. اگر خودرو شما از دوربین برخوردار نیست، می توانید به راحتی اقدام به نصب دوربین مداربسته در داخل خودرو کنید. برخی از دوربین های خودرو قابلیت مشاهده تصاویر به صورت آنلاین بر روی موبایل را دارند. با این قابلیت ها می توان از وقایع و سلامت خودرو مطلع شد.
انواع دوربین خودرو چیست؟
دوربین های خودرو انواع مختلفی دارند. هر یک از آن ها دارای شکل ظاهری، اندازه و ویژگی های مخصوصی هستند. همچنین برخی از آن ها در جلو، برخی بر روی سقف و برخی دیگر در پشت و… نصب می شوند. از انواع این دوربین ها می توان به دوربین عقب، دوربین 360 درجه، دوربین استوانه ای، دوربین مخفی خودرو و… اشاره کرد. در ادامه به بررسی برخی از این دوربین ها می پردازیم.
-
دوربین عقب خودرو
دوربین های عقب خودرو و یا همان دوربین دنده عقب خودرو بر روی بسیاری از خودرو ها نصب هستند. این دوربین هنگام دنده عقب به راننده کمک می کند تا فضای پشت ماشین را مشاهده کند. این دوربین بر روی سپر و یا پلاک عقب خودرو نصب می شود. معمولا ماشین هایی که به این دوربین ها مجهز هستند از یک نمایشگر برای مشاهده تصاویر برخوردار هستند. در صورت عدم وجود نمایشگر، این تصاویر بر روی آینه جلو خودرو قابل مشاهده است.
-
دوربین 360 درجه
دوربین های 360 درجه از 4 دوربین تشکیل شده اند. به صورتی که دو دوربین در آینه بغل های ماشین، یک دوربین بر روی سپر جلوی خودرو و دوربین دیگری بر روی سپر عقب خودرو نصب می شود. با نصب این 4 دوربین امکان مشاهده تصاویر 360 درجه ای فراهم می شود. این دوربین ها به پارک خودرو در محل های تنگ و باریک و مسیرهای پر پیچ و خم کمک می کنند. این دوربین ها قابلیت مشاهده تصاویر به صورت زنده را دارند. همچنین این دوربین ها به دلیل وجود GPS از قابلیت ردیابی خودرو نیز بهره مند هستند.
-
دوربین استوانه ای
این نوع دوربین ها همانطور که از اسم آن ها مشخص است، به شکل استوانه هستند. ابعاد دوربین های استوانه ای کوچک هستند. معمولا در استفاده از این دوربین ها از صفحه نمایش استفاده نمی شود و تنظیمات آن توسط تلفن همراه و نرم افزار انجام می شود.
-
دوربین مخفی خودرو
دوربین مخفی خودرو تصاویر را به صورت مخفی و نامحسوس ثبت می کنند. این دوربین ها معمولا به شکل آینه است.
-
دوربین های پایه دار
دوربین های پایه دار به وسیله یک پایه ساکشنی بر روی شیشه ماشین نصب می شوند. ابعاد این دوربین کمی بزرگ تر از دیگر دوربین ها است.
مزایای استفاده از دوربین خودرو چیست؟
- در بسیاری حوادث و تصادفات رانندگی، ممکن است مقصر اصلی تصادف شناسایی نشود. با نصب دوربین خودرو می توانید به راحتی وقایع رانندگی را ثبت و ذخیره کنید. همچنین ممکن است زمانی که ماشین خود را پارک کرده اید، خودرو دیگری با آن برخورد کرده و اقدام به فرار کند. می توانید با مشاهده تصاویر دوربین ماشین، پلاک خودرو را مشاهده کرده و اقدام به دریافت خسارت کنید.
- شما می توانید با فعال کردن دوربین خودرو خود، از لحظات و وقایع سفر فیلم برداری کنید و آن ها رابه یادگار داشته باشید.
- همانطور که گفته شد یکی از انواع دوربین های خودرو، دوربین دنده عقب است. با استفاده از این دوربین ها می توانید با مشاهده فضای خالی، خودرو خود را به راحتی پارک کنید.
- با استفاده از قابلیت مشاهده آنلاین تصاویر می توانید به منظور حفظ و برقراری امنیت بیشتر، خودرو خود را از راه دور مشاهده کنید.
- دوربین های مداربسته خودرو در برخی از وسایل حمل و نقل عمومی به منظور نظارت و کنترل بیشتر نصب می شوند.
ویژگی و قابلیت های دوربین خودرو چیست؟
دوربین های مداربسته خودرو با توجه به نوع و مدل آن ها از ویژگی و قابلیت های مختلفی برخوردار هستند. در ادامه برخی از قابلیت های این دوربین ها را بررسی می کنیم.
- GPS: یکی از قابلیت هایی که برخی از دوربین های خودرو دارند، وجود GPS است. با وجود این قابلیت می توان محل خودرو را مشاهده کرد.
- G-Sensor :G-Sensor مخفف عبارت Gravity sensor است. این سنسور با وارد شدن ضربه به ماشین، شروع به ثبت تصاویر می کند. کاربرد این سنسور هنگام تصادف و یا برخورد وسیله ای به ماشین است.
- سنسور ضد لرزش: در دوربین های معمولی، لرزش بر روی کیفیت تصاویر دوربین تاثیر منفی دارد. با استفاده از این سنسور تصاویر در حال حرکت ماشین نیز از کیفیت مطلوبی برخوردار هستند.
- حافظه ذخیره دوربین: حافظه در انواع دوربین های مداربسته خودرو متفاوت است. به طور کلی این دوربین ها دارای حافظه 32 تا 64 گیگابایت هستند.
نصب دوربین مداربسته خودرو
در نصب دوربین مداربسته خودرو باید بدانید که این دوربین ها خود دارای یک باتری هستند. البته این باتری ها در مدت زمان مشخصی قادر به ضبط و ذخیره تصاویر هستند. به طور کلی برای نصب، دوربین های خودرو باید مستقیم به برق اتومبیل وصل شوند. این دوربین ها می توانند به قسمت فندک خودرو نیز متصل شوند. هنگامی که ماشین روشن است از برق ماشین تغذیه می کنند و زمان خاموش بودن ماشین از باتری خود تغذیه می کنند.
Parking mod چیست؟
برخی از دوربین های مداربسته خودرو دارای قابلیتی به نام پارکینگ مود هستند. عملکرد این قابلیت به گونه ای است که دوربین تا 30 دقیقه پس از خاموش کردن خودرو به تصویربرداری خود ادامه می دهد و سپس وارد حالت آماده باش می شود. در حالت آماده باش در صورتی که ضربه ای به ماشین وارد شود و یا ماشین شروع به حرکت کند، دوربین نیز شروع به تصویر برداری می کند.
بهترین دوربین خودرو
بهترین دوربین خودرو بر اساس ویژگی ها و برند آن مشخص می شود. اگر قصد نصب دوربین در خودرو خود را دارید، توصیه می کنیم از برندهای معتبر و با کیفیت استفاده کنید. به طور کلی ویژگی های بهترین دوربین خودرو عبارتند از:
- کیفیت تصویر، یکی از مهم ترین ویژگی های دوربین مداربسته است.
- دارای قابلیت parking mode باشد.
- دارای قابلیت اتصال به اینترنت برای مشاهده زنده تصاویر از راه دور
- بهترین دوربین خودرو باید از حافظه مناسبی برخوردار باشد.
- دارای قابلیت دید در شب باشد.
لینک های مفید
ثبت ديدگاه