تکنولوژی های مختلفی در دوربین های مداربسته وجود دارد. دوربین های مداربسته یا در بستر شبکه و یا در بستر کواکسیال کار می کنند. دوربین هایی که با کابل کواکسیال کار می کنند شامل تکنولوژی AHD، HDTVI، HDCVI و CVBS هستند. یک نسل جدید از دوربین های مداربسته آنالوگ، دوربین مداربسته AHD است. AHD مخفف چیست؟ در واقع AHD مخفف عبارت Analog High Definition به معنای دوربین مداربسته آنالوگ با رزولوشن بالا است. در این مقاله قصد داریم تا درباره دوربین مداربسته ای اچ دی و قیمت این دوربین ها صحبت کنیم.

دوربین مداربسته AHD

یکی از مشکلات مهم در دوربین های آنالوگ قدیمی، رزولوشن پایین در تصاویر بود. تولید کنندگان برای رفع این مشکل اقدام به تولید تکنولوژی های جدید کردند. یکی از این تکنولوژی ها AHD نام دارد. اطلاعات در این دوربین ها همانند دوربین های آنالوگ به وسیله کابل کواکسیال به دستگاه ضبط DVR منتقل می شود. در اصل اساس کار این دوربین ها بر پایه انتقال تصویر بر مبنای سیستم تلویزیون های دیجیتال است. در AHD اطلاعات به صورت آنالوگ اما با کد گذاری متفاوت انتقال پیدا می کنند. به عبارت دیگر این کدگذاری امکان انتقال تصاویر با حجم بالا را فراهم می کند.

در این تکنولوژی از چیپ های AHD RX به منظور کدگذاری استفاده شده است. تصاویر با حجم بیشتر و به صورت دیجیتال از دوربین ارسال می شود. چیپ AHD RX تصاویر را با رزولوشن AHD به منظور کاهش حجم، کدگذاری می کند. سپس اطلاعات به شکل دیجیتال به دستگاه ضبط DVR منتقل می شود.

کیفیت تصویر در دوربین مداربسته AHD

کیفیت تصاویر در دوربین های آنالوگ قدیمی حداکثر 0.5 مگاپیکسل است. اما کیفیت تصویر در دوربین مداربسته AHD به مراتب بالاتر از دوربین های آنالوگ قدیمی است. در ابتدا دوربین های AHD با کیفیت تصاویر 720P یا 1 مگاپیکسل تولید شدند. سپس با پیشرفت در این دوربین ها کیفیت تصاویر افزایش یافته و به رزولوشن 2، 3، 4 و 5 مگاپیکسل رسیدند.

انواع دوربین مداربسته AHD

انواع دوربین مداربسته AHD بر اساس کیفیت تصاویر، نوع بدنه و نوع دید در شب تعیین می شود. دوربین های AHD با کیفیت تصاویر مختلفی از رزولوشن 1 تا 8 مگاپیکسل تولید می شوند. همچنین این دوربین ها می توانند با انواع کیس و شکل ظاهری نیز تولید شوند. انواع این دوربین ها می توانند در نوع دام، بولت، دوربین مینیاتوری یا پین هول، چشم ماهی و… باشند. امکان استفاده از لنز خیلی واید در این دوربین ها وجود دارد. دوربین AHD می تواند دارای دید در شب سیاه و سفید و یا دید در شب رنگی که همان استارلایت است باشد.

کابل تصویر در دوربین ای اچ دی

دوربین ای اچ دی به دلیل حساسیت کم نسبت به طول و کیفیت کابل می تواند از کابل های مختلفی استفاده کند. حداکثر مسافت قابل انتقال تصویر در این دوربین ها به نوع کابل مورد استفاده بستگی دارد. اگر در انتقال تصویر این دوربین ها از کابل RG59 استفاده شود، می توان تصاویر را تا مسافت 500 متر منتقل کرد. در صورت استفاده از کابل RG60 انتقال تصویر تا 1000 متر میسر است. همچنین می توان از کابل UTP و ویدئو بالن تا فاصله 320 متری نیز در انتقال تصویر این دوربین ها استفاده کرد.

مزایای استفاده از دوربین AHD

  • قیمت مناسب: همانطور که گفته شد تصاویر در این دوربین ها دارای کیفیت مناسبی هستند. قیمت این دوربین ها در مقایسه با دوربین های IP بسیار مقرون به صرفه تر است. به عبارت دیگر شما می توانید با هزینه مناسب یک دوربین با کیفیت تهیه نمایید.
  • نصب آسان: دوربین های ای اچ دی دارای نصب و تنظیمات آسان و راحتی هستند. با این حال توصیه می شود در نصب این دوربین ها از کارشناسان و متخصصین کمک بگیرید. زیرا نصب در شرایط نامطلوب و غیر استاندارد باعث صدمه به سیستم دوربین مداربسته شما می شود.
  • عدم محدودیت در استفاده از کابل: همانطور که در بالا اشاره کردیم این دوربین ها به دلیل حساسیت کم نسبت به جنس کابل می توانند از کابل های مختلفی استفاده کنند.
  • امکان انتقال اطلاعات در مسافت بیشتر: دوربین های مداربسته AHD در مقایسه با نسل قدیمی خود امکان انتقال اطلاعات در مسافت بیشتری را دارا هستند.
  • قابلیت هوشمند: برخی از دوربین های AHD دارای قابلیت های هوشمند مانند تشخیص چهره، BLC، WDR و… هستند.

کاربرد دوربین AHD

کاربرد این دوربین ها با توجه به انتظارات و هدف شما تعیین می شود. ولی به طور کلی از کاربرد دوربین مداربسته AHD می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • کاربری های مسکونی مانند منازل و مجتمع های مسکونی
  • مغازه ها و مراکز خرید کوچک
  • محیط های کوچک مانند اتاق های محیط کار
  • و…

تفاوت دوربین AHD و HDCVI

تکنولوژی آنالوگ HD دارای انواع مختلفی مانند AHD، HDCVI، HDTVI و… است. اصلی ترین تفاوت این دوربین ها در کیفیت و رزولوشن تصویر آن ها است.  این تکنولوژی ها تفاوت هایی با یکدیگر دارند. از تفاوت های این فناوری ها می توان به این مورد اشاره کرد که تکنولوژی AHD برای انتقال داده های بیشتر و بدون تداخل، آن ها را جداسازی می کند. اما دو تکنولوژی HDTVI و HDCVI داده ها را بسته بندی و فشرده سازی می کنند. به همین دلیل امکان انتقال اطلاعات در مسافت های بیشتر و حجم کمتر را دارد.

تفاوت AHD با دوربین IP چیست؟

دوربین های AHD با دوربین IP تفاوت های کلی و بسیاری دارند. دوربین های AHD با استفاده از کابل تصویر کواکسیال تصاویر را منتقل می کنند. اما دوربین های IP با توجه به انتقال اطلاعات در بستر شبکه، از کابل شبکه برای انتقال اطلاعات استفاده می کنند. دوربین مداربسته AHD با استفاده از کابل مجزا برق خود را تامین می کند. در صورتی که برخی از دوربین های IP دارای قابلیت POE هستند و برق آن ها توسط همان کابل تصویر و بدون نیاز به کابل جداگانه تامین می شود.

قیمت دوربین AHD

درخصوص مبحث قیمت دوربین AHD باید گفت که این دوربین ها دارای هزینه پایین تر و مقرون به صرفه تری در مقایسه با دوربین های IP هستند. قیمت این دوربین ها با توجه به کیفیت تصویر و نوع بدنه با یکدیگر متفات هستند. اما به طور کلی دوربین های ای اچ دی قیمتی نزدیک به دوربین های آنالوگ دارند. اما کیفیت تصاویر در این دوربین ها بیشتر از دوربین های آنالوگ است.

امتیاز شما به این مطلب چند است؟ 🙂