هنگام خرید سیستم مداربسته باید با تجهیزات دوربین مداربسته آشنا باشید. آشنایی با تجهیزات و قیمت آنها به کاربران در تعیین هزینه و خرید تجهیزات دوربین مداربسته کمک میکند. تجهیزات و لوازم جانبی دوربین مداربسته با توجه به نوع دوربین متفاوت است. در این مقاله به معرفی و کاربرد تجهیزات انواع دوربین مداربسته تحت شبکه و آنالوگ میپردازیم.
در این مقاله میخوانید:
تجهیزات نصب در سیستم مداربسته
هدف اصلی از نصب دوربین مدار بسته، ایجاد امنیت و نظارت در محیط است. اما دوربین مداربسته به تنهایی کارآیی ندارد و برای نصب و راهاندازی نیاز به تجهیزات و لوازم جانبی وجود دارد. دوربینهای مداربسته دارای تنوع و مدلهای مختلفی هستند. برای شناخت تجهیزات، دوربینهای مداربسته به دو دسته آنالوگ و تحت شبکه تقسیم میشوند. برخی از لوازم جانبی مانند آداپتور یا منبع تغذیه، هارد دیسک و نمایشگر در دوربینها مشترک هستند. اما به طور کلی تجهیزات دوربین IP و آنالوگ با یکدیگر متفاوت است.
تجهیزات دوربین مداربسته تحت شبکه
برخی از تجهیزات دوربین مداربسته تحت شبکه، فقط مخصوص این سیستم است. این تجهیزات عبارتند از:
- دوربین مداربسته IP
- دستگاه ضبط NVR
- کابل شبکه
- سوئیچ
1- دوربین مداربسته IP
اصلیترین اجزای سیستم مداربسته تحت شبکه، دوربینهای تحت شبکه هستند. دوربین تحت شبکه را دوربین دیجیتال و IP نیز مینامند. انتقال اطلاعات در سیستم IP در بستر شبکه انجام میشود. دوربین مدار بسته IP پس از ثبت تصاویر، آنها را پردازش کرده و به دستگاه ضبط ارسال میکند. دوربینهای مداربسته دیجیتال دارای قابلیتهای هوشمند مختلفی مانند تشخیص چهره، تشخیص پلاک خودرو، سنسورهای حساس به حرارت و دود و… هستند. این دوربینها دارای تصاویر با کیفیت بالایی هستند. انواع دوربین مداربسته تحت شبکه با کیفیت تصویر و شکلهای ظاهری مختلف تولید میشوند.
2- دستگاه ضبط NVR
تصاویر دوربین مداربسته دیجیتال به وسیله دستگاه NVR ضبط میشوند. علاوه بر ضبط تصاویر تنظیماتی مانند تنظیمات رنگ، نور، حالت ضبط و… نیز در دستگاه NVR انجام میشود. هنگام خرید دستگاه NVR باید به برخی از نکات مانند تعداد دوربینها، کیفیت تصاویر و پهنای باند مورد نیاز توجه کنید. در سیستمهای تحت شبکه میتوانید برای ضبط تصاویر از سرور نیز به جای NVR استفاده کنید. سرورها همان رایانههای قدرتمند هستند که قادر به دریافت و پردازش تصاویر هستند. برای مشاهده تفاوت سرور و NVR میتوانید به مقاله سرور بهتر است یا NVR مراجعه کنید.
3- کابل دوربین مداربسته تحت شبکه
یکی دیگر از تجهیزات دوربین مداربسته تحت شبکه، کابل شبکه است. سیستمهای مداربسته از دو نوع کابل برق و کابل تصویر استفاده میکنند. برق مورد نیاز دوربین توسط کابل برق منتقل میشود. برای انتقال تصویر و صدا در دوربینهای تحت شبکه از کابل شبکه استفاده میشود. کابل شبکه دارای انواع مختلفی مانند CAT5، CAT6 و… هستند. کابلهای شبکه در مقابل نویز دارای مقاومت بالایی هستند. به همین دلیل سیستمهای مداربسته تحت شبکه فاقد نویز هستند.
4- سوئیچ
استفاده از سوئیچ در سیستم مداربسته الزامی نیست. اما استفاده از سوئیچها میتواند باعث کاهش کابلکشی در سیستم مداربسته شود. سوئیچها در دوربین مداربسته دارای انواع مختلفی هستند. یکی از انواع سوئیچها، سوئیچ POE است. سوئیچ POE قابلیت تامین برق دوربین مداربسته را نیز دارند. در این صورت دیگر نیازی به کابل کشی جداگانه برای تامین برق وجود ندارد.
تجهیزات دوربین مداربسته آنالوگ
تجهیزات اختصاصی دوربین مداربسته آنالوگ عبارتند از:
- دوربین مدار بسته آنالوگ
- دستگاه ضبط DVR
- کابل کواکسیال
- فیش BNC
1- دوربین مدار بسته آنالوگ
دوربین مداربسته آنالوگ بر خلاف دوربینهای دیجیتال، فاقد قابلیت پردازش تصویر است. در سیستم آنالوگ، دوربین مداربسته فقط وظیفه ضبط تصاویر را برعهده دارد. پس از ثبت تصاویر، دوربین تصاویر را به صورت سیگنالهای آنالوگ به دستگاه ضبط ارسال میکند. دوربینهای مداربسته آنالوگ در انواع مختلف و با کیفیت تصاویر متفاوت تولید میشوند. این دوربینها در مقایسه با دوربینهای تحت شبکه دارای قیمت پایینتری هستند.
2- دستگاه ضبط DVR
DVR مخفف عبارت Digital Video Recorder است. این دستگاه وظیفه ضبط تصاویر و اطلاعات دوربین مداربسته در سیستم آنالوگ را بر عهده دارد. دی وی آر سینالهای آنالوگ تصویر را از دوربین دریافت و به دیجیتال تبدیل میکند. علاوه بر ضبط تصاویر دوربین مداربسته، تنظیمات ضبط و سیستم مداربسته نیز به وسیله این دستگاه انجام میشود. تعداد کانال و کیفیت ضبط تصاویر در انواع دستگاه DVR متفاوت است. تعداد کانال در هر دی وی آر تعیین کننده قابلیت اتصال تعداد دوربینهای مداربسته است.
3- کابل کواکسیال
در تجهیزات دوربین مداربسته آنالوگ نیز از دو کابل برق و تصویر استفاده میشود. در سیستم مداربسته آنالوگ از کابل کواکسیال به عنوان کابل تصویر استفاده میشود. دوربین مداربسته و دستگاه DVR به وسیله کابل کواکسیال به یکدیگر متصل میشوند. این کابلها تصاویر را از دوربین آنالوگ دریافت و به دستگاه DVR ارسال میکنند. کابل RG59، RG58، RG11، RG6 و کابل کواکسیال ترکیبی از انواع کابلهای کواکسیال در دوربین مدار بسته هستند. پرکاربردترین کابل کواکسیال در سیستم مداربسته کابل RG59 است. همچنین کابل کواکسیال ترکیبی علاوه بر تصویر قادر به انتقال برق مورد نیاز دوربین نیز است. بنابراین در صورت استفاده از کابل کواکسیال نیازی به کابل جداگانه برای برق نیست.
4- فیش BNC
یکی دیگر از تجهیزات دوربین مداربسته آنالوگ، فیش BNC است. کلمه BNC برگرفته از عبارت Bayonet Neill Concelman Connector است. فیش BNC یک رابط برای اتصال کابل کواکسیال به دوربین مداربسته و دستگاه DVR است. رابط BNC در سه نوع لحیمی، پیچی و پرسی تولید میشود. یکی از بهترین فیش های بی ان سی، فیش بی ان سی پیچی است. این فیش از استحکام بیشتری برخوردار است. توجه داشته باشید که فیش BNC می تواند بر کیفت تصاویر تاثیر گذار باشد.
تجهیزات مشترک در دوربینهای مداربسته
1- هارد دیسک
هارد دیسک یکی از مهمترین تجهیزات دوربین مداربسته است. دستگاههای ضبط DVR و NVR، فاقد حافظه داخلی هستند. به همین دلیل برای ذخیره اطلاعات باید از هارد دوربین مداربسته استفاده کنید. هارد دیسک در داخل دستگاه ضبط NVR و DVR نصب میشوند. ظرفیت فضای ذخیره سازی در هاردها متفاوت است. دستگاههای ضبط با توجه به نوع و مدل آنها از تعداد و ظرفیت هارد مشخصی پشتیبانی میکنند. در نتیجه هنگام تهیه هارد مورد نظر به دستگاه ضبط، تعداد دوربینها و کیفیت تصاویر دوربینها نیز توجه کنید. قابل ذکر است برخی از دوربینها دارای حافظه داخلی و SD Cart هستند. این دوربینها بدون نیاز به هارد و دستگاه ضبط نیز میتوانند تصاویر را ذخیره کنند. دوربین مداربسته با حافظه داخلی دارای محدودیت در فضای ذخیره سازی است.
2- منبع تغذیه دوربین مداربسته
همه تجهیزات الکتریکی نیاز به منبع انرژی دارند. دوربینهای مدار بسته نیز برای شروع به کار به برق نیاز دارند. برای تامین برق مورد نیاز دوربین مداربسته باید از منبع تغذیه و یا آداپتور استفاده کنید. اغلب دوربینهای مدار بسته با برق با ولتاژ 12 ولت کار میکنند. ولتاژ برق شهری 220 ولت است که منبع تغذیه یا آداپتور ولتاژ آن را به 12 ولت تغییر میدهد.
3- نمایشگر
برای مشاهده تصاویر دوربین مداربسته به مانیتور و نمایشگر نیاز دارید. نمایشگرها در مدل و سایزهای مختلف در بازار موجود هستند. توجه داشته باشید که برای مشاهده تصاویر با کیفیت واقعی، کیفیت تصاویر نمایشگر با کیفیت تصاویر دوربین مداربسته یکسان باشد.
4- رک دوربین مداربسته
رک دوربین مداربسته یک محفظه فلزی برای نگهداری تجهیزات دوربین مداربسته است. پراکنده بودن محل نصب تجهیزات دوربین مداربسته، احتمال آسیب دیدگی و خرابی در اجزای مختلف مانند دستگاههای ضبط، کابلها، سوئیچ و… را افزایش میدهد. برای جلوگیری از آسیب دیدن و ایجاد نظم در اجزای سیستم مداربسته میتوانید از رک استفاده کنید. رک دوربین مداربسته در دو نوع دیواری و ایستاده تولید میشود. در پروژههای کوچکتر از رکهای دیواری استفاده میکنند. رکهای ایستاده از فضای بیشتری برخوردار هستند. رک ایستاده بر روی زمین قرار میگیرد. ارتفاع رک ایستاده از رک دیواری بیشتر است. به همین دلیل معمولا از این رک در پروژههای بزرگتر استفاده میشود.
5- مودم دوربین مداربسته
دوربینهای مداربسته دارای قابلیت مشاهده و کنترل تصاویر از راه دور هستند. برای مشاهده و کنترل تصاویر از راه دور به اینترنت و مودم نیاز دارید. بنابراین اگر قصد دارید حتی زمانیکه در محل حضور ندارید، به تصاویر دوربین دسترسی داشته باشید یکی از تجهیزات دوربین مداربسته مودم است. همچنین دوربینهای مداربسته وایرلس یا بیسیم به وسیله اینترنت و وای فای تصاویر را منتقل میکنند. در این دوربینها نیز برای انتقال تصویر باید از مودم اینترنت استفاده کنید. مودمها دارای انواع مختلفی هستند. توصیه میکنیم از مودم با سرعت و کیفیت مناسب استفاده کنید.
مطالب پیشنهادی مخاطبین
ثبت ديدگاه