دوربین‌های مداربسته مانند سایر وسایل الکترونیکی برای کار کردن نیاز به برق و منبع تغذیه دارند. یکی از سوالات پرتکرار این است که آیا دوربین مداربسته بدون برق کار میکند؟ برخی از دوربین‌های مدار بسته به گونه‌ای طراحی شده‌اند که قادر به تصویربرداری بدون اتصال مستقیم به برق هستند. در ادامه به راه‌کارهایی برای ضبط تصاویر دوربین مداربسته بدون برق می‌پردازیم.

در این مقاله می‌خوانید:

انواع دوربین مدار بسته بدون نیاز به برق

پیشرفت تکنولوژی در سیستم‌های مداربسته باعث تولید انواع دوربین مداربسته برای کاربری‌های مختلف شده است. به طور کلی همه دوربین‌های مداربسته نیاز به تامین انرژی دارند. در برخی از پروژه‌ها ممکن است، امکان تامین برق مستقیم برای دوربین مداربسته وجود نداشته باشد. در بین دوربین‌های مداربسته برخی از دوربین‌ها بدون نیاز به اتصال مستقیم به شبکه برق قادر به ثبت تصاویر هستند. به طور کلی دوربین‌های مداربسته بدون برق عبارتند از:

  1. دوربین مداربسته شارژی بدون نیاز به برق
  2. دوربین مدار بسته خورشیدی (بدون نیاز به برق)

1- دوربین مداربسته شارژی بدون نیاز به برق

دوربین‌هایی که دارای باتری هستند را دوربین مداربسته شارژی می‌نامند. انرژی مورد نیاز دوربین مداربسته شارژی بدون نیاز به برق توسط باتری‌های شارژی داخل دوربین تامین می‌شود. برخی از دوربین‌های مداربسته بیسیم، دارای باتری هستند. انتقال برق و اطلاعات در این دوربین‌ها بدون نیاز به کابل کشی انجام می‌شود. باتری این دوربین‌ها با استفاده از برق شارژ شده و تا زمان خالی شدن باتری، قادر به کار کردن و ضبط تصاویر بدون نیاز به برق هستند. این باتری‌ها با توجه به نوع دوربین مداربسته به دو صورت شارژ می‌شوند. باتری در برخی از دوربین‌ها همانند تلفن همراه با اتصال دوربین به برق شارژ می‌شود. برای شارژ باتری در نوع دوم باید باتری را از دوربین جداکرده و به صورت جداگانه شارژ کنید. دوربین‌های مدار بسته شارژی در مقایسه با دوربین‌های مدار بسته معمولی از قیمت بالاتری برخوردار هستند.

یکی از نکات مهم در دوربین‌های شارژی، عمر باتری دوربین است. به طور کلی عمر مفید این باتری‌ها به برند، نحوه استفاده از باتری و محیط نصب دوربین‌ها بستگی دارد. به طور کلی با توجه به عوامل گفته شده، عمر باتری دوربین مداربسته بین 2 تا 6 ماه متغیر است. نصب این دوربین‌ها در مقایسه با دوربین‌های معمولی بسیار ساده‌تر سات. زیرا در نصب دوربین مداربسته بی‌سیم باتری دار نیازی به کابل کشی وجود ندارد.

2- دوربین مدار بسته خورشیدی (بدون نیاز به برق)

دوربین مداربسته بدون برق

دوربین مدار بسته خورشیدی یک نوع دوربین مداربسته بدون برق است. این دوربین‌ها از انرژی خورشید تغذیه می‌کنند. دوربین‌های خورشیدی نیز دارای باتری هستند. این دوربین‌ها با استفاده از یک پنل خورشیدی، نور خورشید را جذب کرده و به الکتریسیته تبدیل می‌کنند. در واقع باتری‌های دوربین مدار بسته خورشیدی (بدون نیاز به برق) با استفاده از پنل خورشیدی شارژ می‌شوند. دوربین خورشیدی در محیط‌هایی که امکان کابل کشی برق وجود ندارد مورد استفاده قرار می‌گیرند. پنل‌های خورشیدی دوربین مداربسته را باید به صورت جداگانه خریداری کرده و با دوربین تنظیم کنید. پنل خورشیدی در انواع و مدل های مختلفی تولید می‌شود. هنگام خرید پنل خورشیدی به استاندارد IP  آن دقت کنید. استاندارد IP پنل، تعیین کننده میزان مقاومت پنل در برابر گرد و غبار و آب است.

دوربین مداربسته بدون برق خورشیدی بدون نیاز به سیم کشی نصب می‌شود. انتقال تصویر در این دوربین‌ها به وسیله وای فای داخلی انجام می‌شود. برای مشاهده تصاویر دوربین‌های خورشیدی می‌توانید از کامپیوتر، تلفن همراه، لپ تاپ و.. استفاده کنید. همچنین این دوربین‌ها می‌توانند بدون دسترسی به اینترنت و با استفاده از مودم داخلی دوربین، تصاویر را منتقل کنند. قابل ذکر است که دوربین‌های مداربسته خورشیدی نیز دارای قیمت بالایی هستند.

ضبط تصاویر دوربین مداربسته معمولی هنگام قطعی برق

دوربین‌های مداربسته با هدف ایجاد امنیت و نظارت نصب می‌شوند. به همین دلیل ثبت بدون وقفه وقایع از اهمیت بالایی برخوردار است. یکی از اتفاقاتی که باعث قطع شدن تصویر دوربین مداربسته می‌شود، قطع شدن برق است. با قطعی و یا ایجاد نوسان در برق، ارسال و ضبط تصاویر با مشکل مواجه می‌شود. با استفاده از برخی راه‌کارها می‌توانید از خاموش شدن دوربین مداربسته هنگام قطعی برق جلوگیری کنید. به طور کلی دو راه حل برای جلوگیری از خاموش شدن دوربین مداربسته هنگام قطعی برق وجود دارد.

  1. استفاده از UPS دوربین مداربسته
  2. استفاده از ژنراتور برق اضطراری دوربین مداربسته

1- استفاده از UPS

دستگاه‌های UPS دوربین مداربسته به عنوان دستگاه ذخیره برق اضطراری استفاده می‌شوند. هنگام قطعی برق، دستگاه UPS دوربین مداربسته می‌تواند برق مورد نیاز دوربین را تامین کند. در نتیجه با استفاده از دستگاه UPS، دوربین‌های مداربسته هنگام قطعی برق نیز به کار خود ادامه می‌دهند. نوسانات برقی نیز باعث آسیب دیدن و خرابی وسایل الکترونیکی می‌شوند. زمانی که برق دارای نوسان باشد، دستگاه یو پی اس ولتاژ برق را تثبیت کرده و از آسیب دیدن وسایل الکترونیکی جلوگیری می‌کند. باتری‌های UPS به وسیله برق شارژ می‌شوند تا بتوانند در زمان قطع شدن برق، انرژی وسایل الکترونیکی را تامین کنند. این دستگاه‌ها دارای انواع مختلفی مانند UPS آنلاین، آفلاین و… هستند. توجه داشته باشید که باتری‌های یو پی اس ممکن است بعد از مدتی نیاز به تعویض داشته باشند.

2- استفاده از ژنراتور برق اضطراری

یکی دیگر از راه‌های ضبط تصاویر دوربین مداربسته بدون برق، استفاده از ژنراتور و یا منبع تغذیه برق اضطراری است. اگر از دوربین‌های مدار بسته معمولی استفاده می‌کنید و نگران قطع ضبط دوربین هنگام قطعی برق هستید، می‌توانید از ژنراتورهای برق اضطراری استفاده کنید. همچنین در برخی از پروژه‌ها از تعداد بالایی دوربین مداربسته استفاده می‌شود. در این صورت استفاده از باتری‌های پشتیبان، هزینه زیادی برای کاربر به همراه دارد. برای جلوگیری از افزایش هزینه‌ها می‌توانید از یک ژنراتور برق اضطراری استفاده کنید. هنگام استفاده از این ژنراتورها توجه داشته باشید که این دستگاه‌ها را در مدار برق قرار دهید. علت اینکار این است که هر زمان با قطعی برق مواجه شدید، دستگاه به صورت خودکار روشن شود تا بتواند انرژی مورد نیاز دوربین را تامین کند.

 چند نکته مهم برای خرید دوربین خورشیدی و شارژی

در این قسمت نکات مهم برای خرید دوربین مداربسته بدون برق را بررسی می‌کنیم. با توجه به این نکات می‌توانید بهترین دوربین مدار بسته مناسب کاربری خود انتخاب کنید.

  • کیفیت تصاویر: مهم‌ترین نکته در انتخاب هر دوربین مداربسته، توجه به کیفیت تصویر آن است. هر چه کیفیت تصاویر بالاتر باشد، وضوح و جزئیات بیشتری در تصاویر مشاهده می‌شود.
  • استاندارد IP و IK دوربین: اگر قصد نصب دوربین مداربسته در محیط بیرونی را دارید باید به استاندارد IP و IK دوربین توجه داشته باشید. دوربین مداربسته شما باید در برابر شرایط آب و هوایی نامساعد، رطوبت، گرد و غبار و ضربه مقاوم باشد.
  • زاویه دید دوربین: زاویه دید دوربین باید به گونه‌ای باشد که دوربین قادر به پوشش کامل محیط باشد.
  • قابلیت ذخیره تصاویر: دوربین مداربسته بدون برق باید قابلیت ضبط و ذخیره تصاویر را داشته باشد. این دوربین‌ها اغلب دارای یک رم برای ذخیره تصاویر هستند. ظرفیت رم دوربین را بر اساس ذخیره سازی تصاویر در پروژه خود انتخاب کنید.

قیمت دوربین مداربسته بدون نیاز به برق

یکی از نکات مهم هنگام خرید دوربین مداربسته بدون برق، قیمت دوربین است. قیمت دوربین مداربسته بدون نیاز به برق به عواملی مانند نوع، مدل و ویژگی‌های دوربین بستگی دارد. دوربین‌های خورشیدی دارای انواع مختلفی از جمله بالت، اسپید دام، دوربین خورشیدی سیم کارتی و… هستند. همچنین دوربین‌های باتری خور نیز دارای انواع مختلف با ویژگی‌های متفاوتی هستند. برند و کیفیت تصویر در دوربین‌های بدون نیاز به برق نیز بر روی قیمت آن‌ها تاثیرگذار است. توصیه می‌کنیم برای خرید دوربین مداربسته با کیفیت بالا، دوربین خود را از بین برندهای معتبر انتخاب کنید. به طور کلی در حال حاضر قیمت این دوربین‌ها از 1.550.000 تومان شروع شده و با افزایش کیفیت تصویر و ویژگی‌های دوربین، قیمت آن افزایش می‌یابد.

آیا دوربین لامپی بدون برق کار میکند؟

این دوربین‌ها به دلیل شباهت شکل ظاهری به لامپ، به نام دوربین مداربسته لامپی شناخته می‌شوند. تشخیص این لامپ‌ها از لامپ‌های معمولی کار دشواری است. این دوربین‌ها برای تامین انرژی، همانند لامپ به صورت مستقیم به برق شهری وصل می‌شوند. در نتیجه در پاسخ به این سوال که آیا دوربین لامپی بدون نیاز به برق کار می‌کند باید بگوییم خیر. دوربین لامپی نیز برای کار کردن نیاز به برق دارد. در انتهای این دوربین‌ها یک سری وجود دارد که همانند لامپ‌های معمولی به محل قرارگیری لامپ متصل می‌شود.

مطالب پیشنهادی مخاطبین

4.8/5 - (5 امتیاز)