رنگ‌ها در تصاویر باعث نمایش جزئیات بیشتر و افزایش کیفیت تصاویر می‌شوند. دوربین‌های مداربسته starlight و Full-Color تصاویر را در شب و نور کم به صورت تمام رنگی ثبت می‌کنند. در این مقاله قصد داریم به معرفی این دو تکنولوژی و تفاوت دوربین استارلایت و فول کالر بپردازیم.

در این مقاله می‌خوانید:

فول کالر چیست؟

در شب و یا محیط‌هایی که نور کافی برای تشکیل تصاویر وجود نداشته باشد، دوربین مداربسته قادر به ثبت تصاویر نیست. قابلیت دید در شب در دوربین‌ها امکان ثبت تصاویر در شرایط نوری کم را فراهم می‌کند. در ابتدا دوربین‌های مداربسته فقط قادر به ثبت تصاویر در شب به صورت سیاه و سفید بودند. با گذشت زمان و پیشرفت سیستم مداربسته، تکنولوژی‌هایی برای ثبت تصاویر رنگی در دوربین مداربسته ابداع شدند. فول کالر یکی از تکنولوژی‌های دید در شب رنگی است. دوربین‌های مداربسته با تکنولوژی فول کالر، قادر به ثبت تصاویر در شب و یا تاریکی مطلق به صورت رنگی هستند. دوربین مدار بسته Full-color با استفاده از نور مرئی تصاویر را در محیط‌هایی با نور کم و تاریک ثبت می‌کند. تکنولوژی فول کالر در دوربین مداربسته از Ultra-Bright Array LED که داری نور مرئی هستند، برای تامین نور مورد نیاز تصاویر استفاده می‌کند.

زمانی که نور محیط از یک حد مشخص کم‌تر شده و یا محیط تاریک شود، چراغ‌های موجود بر روی دوربین فول کالر روشن می‌شود و نور کافی برای ثبت تصاویر رنگی در شب و تاریکی را فراهم می‌کند.

مزایا و معایب دوربین Full-Color

دوربین مداربسته فول کالر

 

مهم‌ترین مزیت دوربین Full-Color ثبت تصاویر با کیفت و رنگی در تمام ساعات شبانه روز است. همانطور که قبلا هم اشاره کردیم این دوربین‌ها در محیط‌هایی با تاریکی مطلق نیز تصاویر رنگی و با کیفیت بالا ثبت می‌کنند. با استفاده از دوربین فول کالر می‌توانید در محیط‌هایی که هیچ منبع نوری ندارند، تصاویر را با همه جزئیات مشاهده کنید. در برخی از کاربری‌ها وجود نورمرئی در این دوربین‌ها می‌تواند جزو معایب آن‌ها به شمار آید. دوربین فول کالر به دلیل استفاده از ال ای دی‌هایی با نور مرئی باعث جلب توجه می‌شود. در نتیجه برای نصب در همه محیط‌ها مناسب نیست. همچنین دوربین فول کالر در مقایسه با سایر دوربین‌های معمولی دارای قیمت بالاتری است.

دوربین استارلایت چیست؟

استارلایت نیز یکی دیگر از تکنولوژی‌های دید در شب رنگی دوربین مدار بسته است. دوربین مدار بسته استارلایت دارای سنسورهای بزرگتری هستند. همچنین دیافراگم در این دوربین‌ها بازتر و سرعت شاتر پایین‌تر از دوربین‌های مداربسته معمولی است. در این حالت نور بیشتری برای ثبت تصاویر به صورت رنگی به لنز و سنسورها می‌رسد. این دوربین‌ها فاقد نور مرئی هستند. به عبارت دیگر دوربین مداربسته استارلایت در محیط‌هایی با کم‌ترین میزان روشنایی، نور را دریافت کرده و تصاویر را ثبت می‌کنند.

هنگامی‌که نور کافی برای تشکیل تصاویر در محیط وجود نداشته باشد، دوربین در حالت دید در شب قرار می‌گیرد. در این حالت دیافراگم دوربین برای دریافت نور بیشتر، بازتر می‌شود. در این حالت نور بیشتری به سنسورهای دوربین مداربسته می‌رسد. سنسورهای دوربین استارلایت دارای قابلیت از بین بردن نویز در سطح بالا هستند. از بین بردن نویز به کیفیت و وضوح بیشتر تصاویر کمک می‌کند. برای تشخیص چهره و پلاک می‌توان از دوربین starlight استفاده کرد.

مزایا و معایب دوربین استارلایت

دوربین‌های استارلایت قادر به ثبت تصاویر رنگی در محیط‌هایی با کم‌ترین میزان روشنایی هستند. این دوربین‌ها از حساسیت بالایی نسبت به نور برخوردار هستند. از مزایای دوربین استارلایت می‌توان به کیفیت بالای تصاویر، دید در شب خوب و عدم جلب توجه توسط این دوربین‌ها اشاره کرد. همچنین طول عمر این دوربین‌ها به دلیل استفاده از نور طبیعی بیشتر است. معایب دوربین استارلایت چیست؟ یکی از نکاتی که می‌توان به عنوان نقطه ضعف در این دوربین‌ها در نظر گرفت از بین رفتن تصاویر در تاریکی مطلق است. دوربین‌های استارلایت به دلیل استفاده از حسگرهای پیشرفته دارای قیمت نسبتا بالاتری نسبت به دوربین‌های دید در شب معمولی هستند.

تفاوت شکل ظاهری دوربین استارلایت و فول کالر

تفاوت شکل ظاهری دوربین استارلایت و فول کالر

در قسمت‌های قبل هر دو تکنولوژی starlight و full-color را بررسی کردیم. متوجه شدیم که هر دو این تکنولوژی‌ها تصاویر در شب را به صورت رنگی ثبت می‌کنند. حال تفاوت دوربین استارلایت و فول کالر چیست؟ یکی از تفاوت‌های این دو دوربین مدار بسته در شکل ظاهری آن‌ها است. دوربین مداربسته فول کالر مجهز به چراغ‌هایی با نور مرئی است. در صورتی که دوربین مداربسته استارلایت از چراغ با نور مرئی استفاده نمی‌کند.

در نتیجه نحوه عملکرد این دو دوربین نیز با یکدیگر متفاوت است. دوربین فول کالر با استفاده از ال ای دی‌هایی با نور مرئی قادر به ثبت تصاویر رنگی در محیط‌های کم نور و تاریک است. به همین دلیل با استفاده از دوربین full-color می‌توان در محیط‌هایی با تاریکی مطلق نیز تصاویر را با کیفیت بالا ثبت کرد. در صورتی که دوربین استارلایت برای ثبت تصاویر کم‌ترین نور محیط را دریافت می‌کند. بنابراین استارلایت به مقدار کمی نور در محیط، حدود چند هزارم لوکس نوری نیاز دارد.

تفاوت کاربرد دوربین استارلایت و فول کالر

یک تفاوت دوربین استارلایت و فول کالر در کاربرد آن‌ها است. به طور کلی کاربرانی که قصد ثبت تصاویر رنگی در شب را دارند می‌توانند از دوربین‌های دید در شب رنگی مانند استارلایت و فول کالر استفاده کنند. توجه داشته باشید در مکان‌هایی با نور کم می‌توانید از دوربین استارلایت استفاده کنید. اما این دوربین‌ها در مکان‌هایی که تاریک مطلق هستند و هیچ نوری وجود ندارد، قادر به ثبت تصاویر نیستند. در محیط‌هایی که هیچ‌گونه منبع نوری وجود ندارد، برای ثبت تصاویر باید از دوربین فول کالر استفاده کنید.

دوربین فول کالر بهتره یا استارلایت؟

انتخاب نوع دوربین مداربسته فول کالر و استارلایت به نوع کاربری و نیازهای شما بستگی دارد. هر دوربین مداربسته فول کالر و استارلایت از کیفیت تصویر خوبی برخوردار هستند. پس از بررسی محیط کاربری و هدف‌های خود باید نوع دید در شب را انتخاب کنید. اگر در محیط منبع نور کمی وجود دارد و هدف شما عدم جلب توجه دوربین است، می‌توانید از دوربین مداربسته استارلایت استفاده کنید. اگر روشن شدن نور مرئی چراغ‌های دوربین برایتان اهمیتی ندارد و قصد استفاده از دوربین در محیط کاملا تاریک را دارید، بهتر است از دوربین مدار بسته فول کالر استفاده کنید. برای مشاوره رایگان و خرید می‌توانید با شماره 91009555-021 تماس بگیرید.

تفاوت دوربین استارلایت و فول کالر با IR

دوربین مداربسته IR نیز نوعی دوربین مداربسته دید در شب است. تفاوت دوربین استارلایت و فول کالر با دوربین‌های IR در ثبت تصاویر محیط‌های کم نور است. تصاویر دوربین‌های مداربسته‌ای که از دید در شب IR استفاده می‌کنند بدون رنگ و به صورت سیاه و سفید نمایش داده می‌شود. اما دوربین‌های استارلایت و فول کالر دارای تصاویر رنگی در شب هستند. دوربین مدار بسته IR برای ثبت تصاویر در نور کم از ال ای دی‌های مادون قرمز استفاده می‌کند. هنگامی‌که نور محیط کم شود، فیلتر IR-CUT کنار می‌رود. سپس ال ای دی‌های مادون قرمز روشن شده و نور مورد نیاز برای ثبت تصاویر را تامین می‌کند. نور چراغ‌های مادون قرمز نیز نامرئی بوده و با چشم قابل رویت نیستند.

4/5 - (1 امتیاز)