سیستم امنیتی دوربین های مداربسته دارای دو کابل تصویر و برق هستند. کابل برق وظیفه تامین انرژی دوربین و کابل تصویر وظیفه انتقال تصویر را بر عهده دارد. در سیستم دوربین های مداربسته تحت شبکه برای کاهش کابل کشی از تکنولوژی POE استفاده می شود. این تکنولوژی باعث می شود تا کابل تصویر علاوه بر انتقال تصویر، برق دوربین ها را نیز تامین کند. امروزه با پیشرفت سیستم های آنالوگ HD این دوربین ها در حال رقابت با دوربین های IP هستند. از این رو تکنولوژی POC در دوربین مداربسته AHD باعث تامین برق توسط کابل تصویر می شود. در ادامه به کاربرد و ویژگی های این تکنولوژی می پردازیم.
POC چیست؟
POC مخفف عبارت Power Of Concept به معنی ارسال جریان برق به وسیله کابل کواکسیال است. این تکنولوژی در برخی از دوربین های مداربسته آنالوگ HD وجود دارد. دوربین های معمولی برای تامین انرژی خود علاوه بر کابل تصویر به یک کابل برق به صورت جداگانه نیاز دارند. تکنولوژی POC دوربین مداربسته توانایی انتقال تصویر و برق توسط کابل کواکسیال به طور همزمان را ایجاد می کند. با استفاده از این تکنولوژی به دلیل حذف کابل برق، حجم کابل کشی در دوربین مداربسته بسیار کاهش پیدا می کند.به طور کلی این تکنولوژی با هدف کاهش هزینه، کاهش کابل کشی، نصب سریع و راحت تر تولید و بازار ارائه شده است.
نحوه کار تکنولوژی POC در دوربین مداربسته
در دوربین های آنالوگ HD با تکنولوژی POC برق را به وسیله مغزی و شیلد کابل ارسال می کنند. سیگنال های تصویر به وسیله ماژول Coupling سوار بر جریان برق می شوند و جریان برق تبدیل به سیگنال های حمل کننده می شود. سپس سیگنال های تصویر به وسیله ماژول DeCoupling از جریان برق تفکیک می شود. با استفاده از قابلیت poc در سیستم امنیتی دوربین مداربسته می توان اطلاعات و جریان برق را تا 200 متر منتقل کرد.
مزایای استفاده از تکنولوژی POC در دوربین مداربسته
یکی از مهم ترین بخش ها در نصب سیستم دوربین مداربسته، کابل کشی است. کابل کشی های طولانی و استفاده از چندین کابل علاوه بر تاثیر نامطلوب بر روی زیبایی محیط باعث ایجاد هزینه و نصب پیچیده تر می شوند. زیرا در کابل کشی های معمولی به ازای هر دوربین یک آداپتور و یا منبع تغذیه جداگانه نیاز است. با استفاده از تکنولوژی POC در دوربین مداربسته این مشکلات رفع شده است. به طور کلی از مزایای استفاده از تکنولوژی POC در دوربین مداربسته می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- کاهش هزینه ها
- عدم نیاز به سیم کشی اضافه
- نصب آسان تر در زمان کوتاه تر
- قابلیت انتقال اطلاعات تا 200 متر
- عدم نیاز به منبع تغذیه جداگانه برای هر دوربین
محدودیت در استفاده از POC دوربین
توجه داشته باشید که تکنولوژی POC در تمام دوربین های مداربسته آنالوگ قابل استفاده نیستند. استفاده از این تکنولوژی دارای محدودیت و شرایط خاصی است. در بین دوربین های آنالوگ HD تنها برخی از دوربین های مداربسته و دستگاه های ضبط از این تکنولوژی پشتیبانی می کنند. اگر قصد استفاده از قابلیت POC را دارید باید از دوربین های مداربسته ای که قابلیت پشتیبانی از تکنولوژی پی او سی را دارند استفاده کنید. همچنین دستگاه ضبط شما نیز باید دارای خروجی های POC باشد. اگر تنها یکی از تجهیزات یعنی دوربین و یا دستگاه ضبط از تکنولوژی POC پشتیبانی نکنند، امکان استفاده از این قابلیت وجود ندارد.
یکی دیگر از محدودیت های این سیستم ها در طول کابل کشی است. همانطور که گفته شد این قابلیت تنها قادر به انتقال اطلاعات تا طول 200 متر است و در صورت نیاز به کابل کشی های طولانی تر امکان استفاده از این قابلیت وجود ندارد. دوربین و تجهیزات دارای قابلیت POC در مقایسه با دوربین و دستگاه های ضبط معمولی گران تر هستند. هر چند با این وجود باز هم استفاده از سیستم دوربین مداربسته دارای POC به صرفه تر از استفاده از منبع تغذیه جداگانه و کابل کشی معمولی است.
تفاوت تکنولوژی POE و POC
تکنولوژی POE و POC هر دو با هدف کاهش کابل کشی در سیستم دوربین مداربسته تولید شده اند. قابلیت POE در دوربین های مداربسته تحت شبکه و تکنولوژی POC در دوربین های مدربسته آنالوگ مورد استفاده قرار می گیرد. تکنولوژی POE و POC مشابه یکدیگر هستند. در قابلیت POE انتقال جریال برق و سیگنال های دیتا به طور همزمان بر روی کابل شبکه انجام می گیرد. هم چنین محدوده ولتاژ این قابلیت بین 37 تا 57 ولت است. این تکنولوژی انرژی مورد نیاز هر دستگاه را به طور کامل تامین می کند.
در تکنولوژی POC سیگنال برق و اطلاعات به کابل کواکسیال منتقل می شوند. این تکنولوژی قادر به تامین ولتاژ برای سیستم های مخصوصی است. همچنین ممکن است محدوده ولتاژ آن در مقایسه با ولتاژ POE پایین تر و یا بالاتر باشد. به طور کلی تفاوت این دو قابلیت عبارت است از:
- POC برق را به وسیله کابل کواکسیال و POE به وسیله کابل شبکه منتقل می کند.
- انتقال اطلاعات در POE تا 100 متر و در POC تا 200 متر است.
- در سیستم POE به دلیل استفاده از شبکه، امنیت و تضمین انتقال اطلاعات بیشتر است.
- قابلیت POC دارای صرفه جویی بیشتر در زمان و هزینه است.
تکنولوژی COC در دوربین مداربسته چیست؟
COC مخفف عبارت Control Over Coaxial به معنای کنترل به وسیله کابل کواکسیال است. علاوه بر تامین انرژی به وسیله قابلیت poc، امکان کنترل دوربین مداربسته به وسیله کابل کواکسیال نیز وجود دارد. با استفاده از این تکنولوژی دیگر نیازی به کابل RS-485 نیست. در این تکنولوژی می توان کنترل زوم، فوکوس و ارتقاء سیستم عامل را به وسیله کابل کواکسیال و دستگاه DVR انجام داد. استفاده از این تکنولوژی نیز باعث کاهش کابل کشی و صرفه جویی در هزینه ها می شود. دوربین مداربسته اسپید دام و چرخشی نیاز به انرژی بیشتری دارد. از تکنولوژی COC در این دوربین ها از طریق RP101P استفاده می شود. همچنین دوربین های مداربسته جدید دارای تکنولوژی HDCVI و HDTVI مجهز به قابلیت COC هستند.
ثبت ديدگاه