یکی از علت های افت کیفیت و پرش تصاویر دوربین مداربسته وجود نویز در دوربین مداربسته است. حال این سوال مطرح می شود که چگونه نویز دوربین مداربسته را از بین ببریم؟ برای جلوگیری از نویز در دوربین ها باید شرایط استاندارد و اولیه در هنگام نصب فراهم شود. در ادامه سعی داریم تا علت ایجاد نویز در دوربین مداربسته و روش حذف نویز را بررسی کنیم.

در این مقاله میخوانید:

  • انواع نویز دوربین
  • علت نویز در دوربین
  • حذف نویز در دوربین

انواع نویز در دوربین مداربسته

نویز در دوربین مداربسته باعث اختلال در ارسال و دریافت تصاویر می شود. به طور کلی در این سیستم های امنیتی دوربین ها دو نوع نویز وجود دارد که این نویزها عبارتند از:

  • نویز الکترونیکی: نوز الکترونیکی معمولا در اثر تقویت بیش از حد سیگنال در نور کم ایجاد می شود. زمانی که تصاویر به صورت برفک و یا دارای نقاط ریز رنگی هستند، در دوربین نویز الکترونیکی وجود دارد.
  • نویز الکترومغناطیسی: در برخی موارد امواج الکترومغناطیسی بر روی دوربین تاثیر می گذارند و باعث ایجاد نویزهای الکترومغناطیسی می شوند. یکی دیگر از دلایل این نویزها افت سیگنال تصویر هنگام انتقال تصویر است. این نویز به صورت خطوط و موج در تصویر ظاهر می شود.

نویز کرکره ای دوربین مداربسته

یکی از انواع نویزهایی که معمولا در محیط های داخلی مشاهده می شود، نویط کرکره ای دوربین مداربسته است. این نوع نویز به شکل کرکره و به صورت افقی یا عمودی در تصویر مشاهده می شوند. این نویز بر اثر نورپردازی محیط با برخی از ال ای دی ها ایجاد می شود. اگر در نورپردازی محیط از Led رشت‌های، Led تک، Led با فرکانس 50 هرتز و Led با برق شهر یعنی برق ac 220 ولت استفاده شده باشد، ممکن است نور این ال ای دی ها به داخل دوربین بازتاب شود و باعث نویز کرکره ای شود.

برای حذف این نویزها می توانید از دو راهکار استفاده کنید. اولین راه کار تغییر زاویه دید دوربین مداربسته است. زاویه دید دوربین را به گونه ای قرار دهید تا در معرض تابش نور ال ای دی ها نباشد. راه حل دیگری که برای رفع این مشکل وجود دارد، استفاده از ال ای دی هایی است که با برق 12 ولت کار می کنند. با استفاده از این روش ها می توان نویز کرکره ای در دوربین را حذف کرد.

علت نویز دوربین مداربسته

نویز در سیستم های نظارتی و امنیتی به معنی تصویر با کیفیت پایین است. ایجاد نویز می تواند علت های مختلفی داشته باشد. برخی اوقات نویز به دلیل محدودیت های دوربین است. به طور مثال ضبط تصاویر در شرایط نوری کم یکی از علت های ایجاد نویز در دوربین است. برخی از عوامل ایجاد کننده نویز در دوربین ها عبارتند از:

  • استفاده از دوربین های مداربسته با کیفیت پایین
  • شرایط نوری مانند کم بودن نور
  • کابل کشی های طولانی
  • منبع تغذیه نامناسب
  • کابل های غیر استاندارد و کیفیت پایین
  • استفاده از مبدل های نامطلوب
  • اتصالات نادرست و ضعیف
  • عدم رعایت استانداردها از طرف شرکت های سازنده
  • رعایت نکردن نکات ایمنی در زمان نصب
  • وجود رسانا در اطراف کابل
  • گرما و حرارت بیش از حد

حذف نویز دوربین مداربسته

در بالا علت های ایجاد نویز و انواع نویز را ذکر کردیم. برای حذف نویز در دوربین مداربسته ابتدا باید علت آن را پیدا کنیم. پس از پیدا کردن علت ایجاد نویز باید به دنبال حذف آن باشیم. در ادامه به روش های حذف نویز می پردازیم.

1- نور محیط و حذف نویز الکتریکی

همانطور که گفته شد علت ایجاد نویز الکترونیکی، تقویت بیش از حد سیگنال ها در نور کم است. چیپ های تصویر دوربین ها، دارای حساسیت محدودی نسبت به نور هستند. به عبارت دیگر دوربین مداربسته برای تشکیل تصویر نیاز به مقدار مشخصی نور دارد. زمانی که نور محیط کم باشد، مدار الکتریکی به منظور تامین نور کافی، سیگنال تصویر را تقویت می کند. این عملکرد باعث ایجاد نویز الکتریکی می شود. برای حذف نویز الکترونیکی نیاز است تا نور محیط را تا حد ممکن افزایش دهید. هم چنین می توانید از دوربین هایی که دارای حساسیت بالای چیپ تصویر هستند استفاده کنید. این دوربین ها در کم ترین میزان نور قادر به ضبط تصاویر هستند.

2- استفاده از تغذیه مناسب

یکی از دلایل ایجاد نویز در دوربین مداربسته، منبع تغذیه و آداپتور است. هنگام تهیه دوربین مداربسته به ولتاژ استاندارد ذکر شده در دیتاشیت دوربین مداربسته توجه کنید. در سیستم دوربین های مداربسته معمولا نیاز به یک منبع تغذیه با ولتاژ 12VDC با تغییرات 10% است. بدین معنی که دوربین توانایی پشتیبانی از ولتاژ 10% بالاتر و یا 10% پایین تر از 12VDC را دارد. اگر ولتاژ دریافتی دوربین از این مقدار بیشتر و یا کمتر باشد، دوربین و تصاویر دچار نویز می شوند.

3- محل نصب مناسب

یکی از عوامل تاثیر گذار در ایجاد و حذف نویز دوربین، محل نصب و ارتفاع نصب دوربین است. اگر دوربین را در محیطی با گرما و حرارت بالا نصب کنید، احتمال ایجاد نویز وجود دارد.

4- استفاده از کابل مناسب و با کیفیت

استفاده از کابل های نامرغوب می تواند باعث ایجاد نویز در دوربین شود. این مورد هم در کابل های شبکه و هم در کابل های کواکسیال وجود دارد. کابل های کواکسیال نامرغوب توانایی جداسازی صحیح اعوجاج الکترومغناطیسی را ندارند. همین مشکل ممکن است، باعث ایجاد نویز در دوربین مداربسته شود. همچنین در کابل کشی های طولانی باید از کابل هایی با ضخامت و عایق مناسب استفاده کنید. برای از بین بردن نویز در دوربین از کابل های با کفیت و مرغوب استفاده کنید.

5- استفاده از دوربین های مناسب و با کیفیت

توصیه می شود از دوربین هایی با برند معتبر و با کیفیت خریداری کنید. برخی از دوربین ها با کیفیت پایین به دلیل عدم رعایت استانداردها، باعث تولید دما بیش از حد در داخل دوربین می شوند. همانطور که پیش تر گفته شد گرما و حرارت زیاد باعث ایجاد نویز در دوربین است.

6- استانداردهای لازم را رعایت کنید

همانطور که می دانید فلزات رسانای برق هستند. در برخی از موارد ممکن است در سقف و یا دیوار فلزاتی وجود داشته باشد. اگر فیش BNC به فلزات موجود در سقف و یا دیوار وصل شود، جریان برق از طریق فیش به کابل تصویر وارد می شود. این اتفاق باعث ایجاد نویز در دوربین می شود. در اینصورت برای حذف نویز می توانید فیش های BNC را عایق کنید.

7- اتصال درست فیش های BNC

در صورت شل شدن و اتصال نادرست فیش BNC به کابل کواکسیال با افت سیگنال مواجه خواهید شد. افت سیگنال باعث ایجاد نویز در دوربین مداربسته می شود. کیفیت و نوع فیش های BNC در اتصالات و خروجی تصاویر نقش بسیار مهمی دارند. فیش های BNC در سه نوع پیچی، لحیمی و پرسی تولید می شوند. بهترین و مستحکم ترین نوع آن ها فیش های BNC لحیمی هستند.

8- بررسی عبور کابل از نزدیکی منابع الکترومغناطیسی

اگر کابل های تصویر در نزدیکی کابل های برق و منابع الکترومغناطیسی باشند، باعث ایجاد نویز می شوند. برای جلوگیری از ایجاد نویز توجه داشته باشید که کابل ها در نزدیکی چنین منابعی نباشند. همچنین برای کابل تصویر از داکت و لوله فلکسی جداگانه استفاده کنید. قابل ذکر است که ایجاد نویز در کابل های شبکه بسیار نادر است و اغلب کابل های کواکسیال دچار نویز می شوند. با این حال توصیه می شود در سیستم دوربین مداربسته تحت شبکه از کابل های SFTP استفاده کنید.

4.7/5 - (3 امتیاز)