در این مقاله چندین روش نصب دوربین مداربسته تحت شبکه را با هم بررسی می کنیم. دوربین های مداربسته به دو دسته آنالوگ و تحت شبکه تقسیم می شوند که هر یک تجهیزات و اجزای متفاوتی را برای نصب نیاز دارند. دوربین های IP از لحاظ نحوه انتقال اطلاعات و کابل کشی تفاوت بسیار زیادی با دوربین های آنالوگ HD دارند. در سیستم آنالوگ دوربین های مداربسته آنالوگ HD به واسطه کابل کواکسیال به DVR متصل می شوند. در سیستم تحت شبکه دوربین های IP را با استفاده از سوئیچ تجمیع کرده و سپس یک کابل را به NVR متصل می کنیم.
نیازمندی های قبل از نصب دوربین IP
پیش از آنکه برای نصب دوربین مداربسته تحت
شبکه اقدام نمایید بهتر است محل نصب دوربین ها و نوع کاربری را مشخص نمایید تا راحت تر نقشه نصب دوربین مداربسته را تهیه و پیاده سازی کنید. به دو شکل می توانیم برق دوربین های مداربسته را تولید کنیم:
تأمین برق دوربین ها به صورت POE: در این حالت برق دوربین ها از طریق همان کابل شبکه تامین می شود.
تأمین برق دوربین مداربسته به صورت مستقل: در این حالت نیاز به منبع تغذیه و کابل برق جهت تأمین برق دوربین ها وجود دارد.
نکته بعدی اینکه پورت NVR شما ممکن است با تعداد دوربین های نصب شده برابر نباشند. به عنوان مثال یک NVR 8کاناله ممکن است تنها 4 پورت مستقل داشته باشد. در این صورت شما باید از یک سوئیچ کمک بگیرید تا اتصال بقیه دوربین ها را به NVR امکان پذیر کند.
تجهیزات مورد نیاز برای نصب دوربین مداربسته تحت شبکه
دوربین IP: دوربین های مداربسته تحت شبکه در انواع مختلف با قابلیت های متفاوت در بازار عرضه می شوند. با توجه به نیاز و کاربری موردنظر همین طور با توجه به بودجه در نظر گرفته شده، دوربین خود را انتخاب نمائید.
دستگاه NVR یا سرور: دستگاه NVR وظیفه ضبط و پردازش تصاویر را برعهده دارد. این دستگاه با توجه به تعداد و کیفیت دوربین و همچنین پهنای باند مورد نیاز انتخاب می شود.
سوئیچ شبکه: سوئیچ نقش یک انشعاب را در سیستم مداربسته تحت شبکه ایفا می کند. همانطور که گفتیم اگر نوع سوئیچ POE باشد، تغذیه دوربین ها نیز از طریق سوئیچ انجام می شود.
هارد دیسک: برای ذخیره تصاویر نیاز به حافظه و هارد وجود دارد. از آنجایی که دستگاه های NVR خود دارای حافظه داخلی نیستند بنابراین باید به صورت جداگانه هارددیسک خریداری و بر روی آنها نصب کرد.
کابل شبکه: وظیفه اتصال اجزای مختلف سیستم مداربسته شبکه برعهده کابل شبکه است. در صورتی که سوئیچ و یا NVR ما POE باشد، کابل شبکه وظیفه انتقال برق به دوربین ها را نیز انجام می دهد.
کابل برق: در صورت POE نبودن سوئیچ ها یا NVR، از کابل برق جهت تغذیه دوربین ها استفاده می شود.
منبع تغذیه یا آداپتور: اگر دوربین POE نبود، لازم است برای تامین برق آنها منبع تغذیه فراهم شود. دوربین های مداربسته نیز همانند هر وسیله الکترونیکی دیگر دارای ولتاژ مصرفی مشخصی هستند. به همین دلیل نمی توان آنها را مستقیما به برق شهری متصل نمود. برای اتصال آنها به برق از آداپتور یا منبع تغذیه جهت ایجاد ولتاژ مناسب استفاده می شود.
تجهیزات و اتصالات شبکه: تجهیزات نصب دوربین مداربسته شامل تمامی ادوات مورد نیاز کابل کشی و نصب تجهیزات مانند داکت، سوکت شبکه، لوله فلکسی، پایه و … می شود.
4 روش نصب دوربین مدار بسته تحت شبکه:
دوربین های تیاندی همگی تحت شبکه هستند، از روش های زیر برای نصب این دوربین ها می توانید استفاده کنید:
روش اول: در این روش باید تمامی دوربین ها را به سوئیچ POE متصل نمایید تا تصاویر بر روی هارد دیسک و یا حافظه ی دستگاه NVR ذخیره شوند تا بتوانید در صورت نیاز به آن ها دسترسی داشته باشید. لازم به ذکر است که برخی از دستگاه های NVR مجهز به POE می باشند که در این صورت می توانیم از سوئیچ POE استفاده نکنیم و آن را مستقیم به دستگاه متصل کنیم. در این روش برای نمایش تصاویر دوربین IP می توانید دستگاه را به یک تلویزیون و یا مانیتور متصل کنید.
روش دوم: این روش مشابه روش اول است با این تفاوت که می توان تصاویر دوربین ها را از طریق شبکه های کامپیوتری نیز مشاهده کرد. در این حالت با اتصال یک یا چند کامپیوتر به شبکه و نصب نرم افزار روی دستگاه ها تصاویر دوربین ها از طریق شبکه ایجاد شده نیز قابل مشاهده است.
روش سوم: در این روش دیگر احتیاجی به NVR نخواهید داشت و تنها به واسطه سرور تصاویر را ضبط و مشاهده خواهید کرد. استفاده از دستگاه سرور معمولا در سیستم های مداربسته با تعداد دوربین بالا توصیه می شود.
روش چهارم: این روش تنها در صورتی که یک دوربین تحت شبکه داشته باشید قابل اجرا خواهد بود، می توانید مستقیما دوربین را به یک مودم و یا کامپیوتر متصل کنید تا تصاویر ذخیره شده و قابل رویت باشند.
آموزش نصب دوربین تحت شبکه به کامپیوتر:
برای نصب دوربین مداربسته تحت شبکه به کامپیوتر روش های مختلفی با توجه به انواع برندهای دوربین مداربسته وجود دارد. در اینجا روش کلی نصب این دوربین ها را آموزش می دهیم.
1- در صورت POE نبودن دوربین ها، آنها را به منبع تغذیه متصل کنید.
2- دوربین را از طریق کابل شبکه به سوئیچ متصل کرده و سوئیچ را به کامپیوتر وصل کنید.
3- نرم افزار IP Finder یا نرافزارهای مشابه را برای پیدا کردن IP دوربین مداربسته روی کامپیوتر خود نصب کنید.
4- با استفاده از نرم افزار IP Finder می توانید آدرس IP دوربین خود را مشاهده کنید.
5- سپس آدرس IP تمامی دوربین ها را به رنج آدرس موجود در شبکه تغییر دهید.
6- نرم افزار CMS یا PCNVR مرتبط با دوربین ها را بر روی کامپیوتر نصب کنید. از طریق این نرم افزار می توانید تصاویر دوربین های مداربسته ی خود را با کامپیوتر مدیریت کنید.
اهمیت نصب دوربین مدار بسته IP:
در دوربین تحت شبکه از تصاویر دیجیتال و ساختار پیشرفته ای استفاده می شود. در نتیجه این دوربین ها توانایی ارائهی تصاویر با وضوح بسیار بالاتر را نسبت به دوربین های آنالوگ دارند. اغلب این نوع دوربین ها دارای قابلیت های هوشمند هستند. برخی از این دوربین ها، دارای رم داخلی SD کارت هستند که تصاویر را بدون نیاز به دستگاه ذخیره ساز در این رم می توان ذخیره نمود. در حال حاضر، دوربین های هایک ویژن، های لوک، داهوا، یونی ویو، سونی، پاناسونیک، بوش، اکسیس به عنوان محصولات با کیفیت و دارای گارانتی معتبر در ایران و جهان مورد تقاضای بسیاری قرار گرفته است.
ثبت ديدگاه