دوربین های مداربسته دارای قابلیت های بسیاری هستند. به طور مثال قابلیت هشدار در دوربین مداربسته یکی از این موارد است. با استفاده از این قابلیت می توان از بسیاری حوادث جلوگیری کرد. اما در برخی از مواقع پیش می آید که سیستم دوربین مداربسته هشدارهایی را به اشتباه ارسال می کند. ارسال هشدار اشتباه توسط سیستم مداربسته ممکن است به دلایل مختلفی رخ دهد. همچنین با استفاده از برخی راهکارها می توان باعث جلوگیری از هشدار کاذب در دوربین مداربسته شد. در این مقاله قصد داریم تا ابتدا دلایل ایجاد هشدار کاذب توسط دوربین را بررسی کرده و سپس راهکارهای مهم برای جلوگیری از این هشدارها را ارائه دهیم. با ما همراه باشید.

نحوه تشخیص حرکت در دوربین مداربسته

یک قابلیت مهم در دوربین های مداربسته سنسور تشخیص حرکت است. با فعال کردن این قابلیت، هنگامی که حرکتی در مقابل لنز دوربین صورت گیرد، دوربین تشخیص داده و شروع به اعلام هشدار می کند. اما این قابلیت چگونه کار می کند؟ زمانی که حرکتی در تصویر انجام شود، پیکسل سازی تصویر نیز تغییر می کند. دستگاه ضبط این حرکت را تشخیص داده و شروع به اعلام هشدار می کند. به عبارت دیگر تصویر برای دستگاه ضبط به شکل یک الگوریتم تعریف شده است. زمانی که در این الگوریتم تغییری ایجاد شود، دستگاه ضبط تشخیص می دهد. عوامل متعددی باعث ایجاد تغییر در الگوریتم تصویر می شوند. از جمله این عوامل می توان به حرکت افراد، حرکت وسایل نقلیه، افتادن برگ ها، وزش باد، حرکت حشرات از مقابل دوربین، گرد و غبار و… اشاره کرد.

دلایل هشدار کاذب دوربین مداربسته

هشدار کاذب دوربین مداربسته به دلیل تشخیص حرکت

همانطور که گفته شد با حرکت در تصویر دستگاه شروع به هشدار می کند. در نتیجه از عوامل ایجاد هشدار کاذب در دوربین ها، می توان به تشخیص حرکت اشاره کرد. برخی از افراد بر این باورند که قابلیت تشخیص حرکت تنها مربوط به اشخاص و وسایل نقلیه است. اما باید بگوییم این باور اشتباه است. دوربین های مداربسته قادر به تفکیک اشخاص و وسایل نقلیه از سایر اجسام نیستند. اما با استفاده از برخی قابلیت ها می توان تا حدودی این خطا را کاهش داد. دوربین های مداربسته دارای قابلیت هایی مانند تنظیم میزان و آستانه حساسیت هستند. با استفاده از این قابلیت ها می توان هشدار تشخیص حرکت را بر اساس سوژه ی مورد نظر تنظیم کرد.

هشدار کاذب دوربین مداربسته به دلیل تشخیص نفوذ

یکی دیگر از قابلیت های دوربین مداربسته تشخیص نفوذ یا Intrusion detection است. به طور مثال اگر دوربین مداربسته خود را در مقابل درب نصب کرده باشید و این قابلیت را فعال کنید. با کوچکترین حرکتی در مقابل درب، دوربین شروع به اعلام هشدار می کند. حال فرض کنید این حرکت به دلیل حرکت ابرها و افتادن سایه آن ها باشد. برای جلوگیری از هشدار کاذب توسط تشخیص نفوذ باید به عواملی همچون منطقه مورد نظر، میزان حساسیت، آستانه حساسیت، اندازه تعریف شده برای سوژه و… توجه کرد.

هشدار کاذب به دلیل عبور از خط فرضی

با استفاده از قابلیت عبور از خط فرضی یا line crossing می توانید یک خط فرضی تعیین کنید تا در زمان عبور هر جسمی از این خط، دوربین شروع به اعلام هشدار کند. این قابلیت امکان تعیین جهت ورود یا خروج سوژه و تعیین میزان حساسیت را فراهم می کند. ممکن است این هشدار در هنگام بارش برف و یا باران فعال شود و اعلام هشدار کاذب نماید.

راهکار جلوگیری از هشدار کاذب دوربین مداربسته

همانطور که قبلا گفته شد می توان با تنظیم میزان حساسیت در دوربین مداربسته تا حدودی این خطا را کاهش داد. همچنین می توان میزان حساسیت را در روز و شب به صورت جداگانه تعریف کرد. علاوه بر تنظیم میزان حساسیت راهکارهای دیگری نیز برای جلوگیری از هشدار کاذب دوربین مدار بسته وجود دارد. با استفاده از برخی قابلیت های دیگر در دوربین مداربسته می توان از هشدار کاذب دوربین مداربسته جلوگیری کرد. این قابلیت ها عبارتند از Latch، Anti-dither، Masking و PIR. با هر یک از این قابلیت ها می توان تنظیماتی را اعمال کرد که در ادامه به آن ها می پردازیم.

  • MASKING: با استفاده از این قابلیت می توانید قسمت های مورد نظر در تصویر را مسدود کنید. این کار باعث جلوگیری از تشخیص حرکت در بخش مسدود شده می شود.
  • Anti-ditger: میزان تاخیر در شروع ضبط به وسیله دستگاه ضبط
  • Latch: این قابلیت تعیین کننده مدت زمان ضبط کردن دستگاه بعد از اعلام هشدار است.
  • PIR: یکی دیگر از قابلیت های جدید در دوربین مداربسته PIR است. این قابلیت باعث شده تا دوربین حرکت هایی مانند وزش باد، حرکت حیوانات، برگ درختان را تشخیص داده تا از اعلام هشدار کاذب دوربین مداربسته جلوگیری کند.

توجه داشته باشید با استفاده از این قابلیت ها می توانید مقدار خطا در اعلام هشدار کاذب را کاهش دهید. اما هیچ یک از این قابلیت ها به صورت کامل باعث جلوگیری از هشدار کاذب نمی شوند. یکی از نکات مهم در نصب دوربین مداربسته، انتخاب محل مناسب برای نصب دوربین مداربسته است. توصیه می شود از این قابلیت برای مکان های پرتردد استفاده نکنید.

تنظیمات هشدار دوربین مداربسته توسط دستگاه های ضبط

هر دستگاه ضبط دارای ورودی و خروجی های هشدار دهنده است. خروجی های دستگاه ضبط به منظور اعلام هشدار توسط دوربین به آژیر متصل می شوند. در مرحله بعد باید به سراغ تنظیمات دستگاه ضبط بروید. مواردی که قصد دارید توسط دستگاه اعلام هشدار کند را تعیین کنید. به طور مثال اگر می خواهید هنگام باز شدن و رخ دادن حرکت در مقابل درب ورودی مطلع شوید، تعیین کنید که دستگاه ایمیلی را برای شما ارسال کند. وارد تنظیمات ALARM دستگاه شوید. در این قسمت با گزینه های مختلفی روبرو می شوید.

  • گزینه Event Type نوع رویداد است که در این بخش Local Alarm را انتخاب کنید.
  • گزینه بعدی Alarm in همان ورودی است. در قسمت Type نوع ورودی را مشخص کنید.
  • در قسمت بعد با گزینه Period یا همان دوره زمانی مواجه می شوید. در این قسمت دوره زمانی مورد نظر را انتخاب کنید.
  • گزینه بعد Alarm Output یا خروجی هشدار که نشان دهنده دستگاهی است که همزمان با ورودی سیستم هشدار فعال می شود.
  • گزینه دیگری که وجود دارد Latch است. این گزینه مدت زمانی که قبل از resetting فعال است را نشان می دهد.
  • Record Channel یا کانال ضبط که می توانید کانالی که به وسیله زنگ هشدار فعال می شود را انتخاب کنید.
  • Record Latch که تعیین کننده مدت زمانی است که دستگاه بعد از وقوع حادثه تصاویر را ضبط می کند.
  • قسمت بعد تعیین کننده نوع اعلام هشدار پس از حادثه است. می توانید ارسال ایمیل، زنگ هشدار و یا ارسال پیام را انتخاب کنید.
  • گزینه Tour، نشان دهنده مانیتور اصلی است.
  • گزینه PTZ Activation به منظور تنظیمات چرخش و بزرگنمایی دوربین است.
  • قسمت آخر Capture که انتخاب کننده کانال دستگاه ضبط که می خواهید برای ضبط تصاویر فعال شود.
4.8/5 - (5 امتیاز)