یکی از تجهیزات مهم در سیستم دوربین مداربسته، دستگاه ضبط است. تصاویر دوربین مداربسته توسط دستگاه های ضبط DVR و NVR ضبط می شوند. این دستگاه ها همانند کامپیوتر و لپ تاپ دارای پورت هایی هستند. وظیفه این پورت ها انتقال و استخراج داده ها از دستگاه است. یکی از موارد مهم در سیستم های مداربسته سرعت انتقال اطلاعات است. به همین دلیل در دستگاه های ضبط از پورت های SATA و ESATA استفاده می شود. با استفاده از این پورت ها اطلاعات دوربین مداربسته با سرعت بالا در هارد دیسک ذخیره می شوند. تفاوت دو پورت SATA و ESATA چیست؟ در این مقاله به بررسی پورت sata و esata، تفاوت و کاربرد این دو پورت، تبدیل esata به usb و… می پردازیم.

در این مقاله می خوانید:

  • پورت SATA چیست؟
  • پورت esata چیست؟
  • چگونگی استفاده از Esata
  • تفاوت پورت SATA و ESATA
  • تبدیل esata به usb
  • تفاوت Esata و USB چیست؟

پورت SATA چیست؟

SATA مخفف عبارت Serial Advanced Technology Attachment به معنای تکنولوژی ارتباطی پیشرفته است. از SATA برای انتقال اطلاعات از برد اصلی به درایوها و هارد دیسک استفاده می کنند. پورت ساتا در دوربین مداربسته وظیفه انتقال اطلاعات بین دستگاه های ضبط و هارد دیسک است. در گذشته از فناوری ATA به جای SATA استفاده می کردند. اما امروزه SATA به دلیل سرعت بالا جای خود را به فناوری قدیمی ATA داده است. این پورت یک فناوری جدید در انتقال اطلاعات است که سرعت بیشتری نسبت به USB، FireWire 400  و ….دارد. تعداد پورت های ساتا در هر دستگاه بستگی به نوع و مشخصات فنی دستگاه ها دارد.

فناوری ساتا دارای نسخه های متعددی است. با پیشرفت تکنولوژی نسخه های SATA نیز پیشرفته تر شده و دارای سرعت بیشتری هستند. نسخه اصلی ساتا یعنی SATA150 انتقال اطلاعات را با سرعت 150 مگابایت بر ثانیه انجام می دهد. نسخه جدید تر SATA 3G یا SATA 300 است که دارای سرعت انتقال اطلاعات 300 مگابایت است.

پورت esata چیست؟

Esata مخفف عبارت External Serial Advanced Technology Attachment است. به طور کلی ESATA نیز همان تکنولوژی SATA است که انتقال اطلاعات توسط این پورت بر روی هارد دیسک های اکسترنال انجام می شود. انتقال اطلاعات توسط این پورت بر روی هاردهای اکسترنال و خارجی انجام می شود. از آنجایی که انتقال اطلاعات بر روی هارد دیسک اکسترنال انجام می شود، سرعت انتقال داده ها در پورت ESATA بیشتر از پورت SATA است. همچنین سرعت ذخیره اطلاعات نیز در این پورت ها به دلیل عدم کدگذاری داده ها بسیار بالا است. اغلب دستگاه های دارای پورت SATA قابلیت استفاده از پورت ESATA را نیز دارند. ESATA از جمله پورت هایی است که به وسیله فضای بیرونی قابل دسترسی است.

نکته : پورت SATA و ESATA در تامین برق هارد نقشی ندارند و تنها برای انتقال اطلاعات مورد استفاده قرار می گیرند.

چگونگی استفاده از Esata

اطلاعات را می توانید در دستگاه هایی که دارای قابلیت esata هستند به سادگی منتقل کنید. برای استفاده از esata نیاز به یک پورت esata بر روی مادر برد است. دقت کنید پورت SATA و Esata با یکدیگر متفاوت هستند. اگر دستگاه شما فاقد این پورت بود می توانید با استفاده از نصب یک کارت اتصال اجزای جانبی، قابلیت های مادر برد را افزایش دهید.

همانطور که گفته شد sata در نسخه های مختلفی وجود دارد. دستگاه های ضبط باید از نوع سازگار با یکدیگر باشند. اغلب نسخه های جدید sata با رابط های قدیمی سازگار هستند اما توجه داشته باشید که در این صورت پایین ترین نسخه پشتیبانی می شود. به طور مثال اگر دستگاهی از SATA 300 و دستگاه دیگر از SATA 600 پشتیبانی کند، در نهایت انتقال اطلاعات با سرعت SATA 300 انجام می شود.

تفاوت پورت SATA و ESATA

همانطور که گفته شد از هر دو پورت SATA و ESATA در انتقال داده استفاده می شود اما این دو پورت تفاوت هایی با یکدیگر دارند. در ادامه به بررسی تفاوت های پورت ساتا و ای ساتا می پردازیم.

  • پورت SATA یک پورت از نوع داخلی و پورت ESATA پورت خارجی است. در ESATA ذخیره و پشتیبانی داده ها به صورت خارجی انجام می گیرد.
  • تفاوت دیگر در کابل های این دو پورت است. ESATA دارای کابل باریک با طول حداکثر 2 متر است. SATA دارای کابل های عریض تر و حداکثر 45.7 سانتی متر است.
  • سرعت انتقال داده ها در ESATA بیشتر از SATA است. همانطور که گفته شد سرعت بالا به دلیل عدم کد گذاری داده ها است.
  • پورت های ESATA به دلیل خارجی بودن به راحتی قابل تعویض هستند.

تبدیل esata به usb

برخی از مبدل ها و آداپتورها به منظور تبدیل esata به usb طراحی شده اند. یکی از انواع این آداپتورها NewerTech ESATA است که در ادامه نحوه اتصال این آداپتور به منظور تبدیل esata به usb را شرح می دهیم.

  • درایوی که به esata مجهز است را به آداپتور متصل کرده و آداپتور را به پورت USB 3.0 وصل کنید.
  • درایو اکسترنال دارای فناوری esata را روشن نمایید.
  • به وسیله یک کابل استاندارد esata، آداپتور NewerTech و درایو اکسترنال را به یکدیگر متصل کنید.
  • به وسیله کابل USB 3.0، آداپتور NewerTech را به پورت USB 3.0 متصل کنید.
  • حال می توانید از درایو اکسترنال همانند دیگر دستگاه های ذخیره اکسترنال استفاده کنید.

تفاوت Esata و USB چیست؟

زمانی که فناوری ESATA به وجود آمد، از دو فناوری USB 2.0 و FireWire استفاده می شد. به دلیل عملکرد بهتر ESATA این فناوری در بین کاربران طرفداران بیشتری داشت. با پیشرفت تکنولوژی فناوری USB 3.0 وارد بازار شد. این فناوری در مقایسه با فناوری USB 2.0 دارای سرعت انتقال اطلاعات بالاتری است. علاوه بر این USB 3.0 نیز می تواند به عنوان کانکتور برق نیز عمل کند. با استفاده از این تکنولوژی می توان فایل های بزرگ را منتقل کرد. جالب است بدانید جدید ترین نسخه ESATA دارای سرعت 6 گیگابیت بر ثانیه برای انتقال داده ها است. در صورتی که USB 3.0 دارای حداکثر 5 گیگابایت، سرعت انتقال داده است.

هر یک از این دو فناوری دارای مزیت های مخصوص به خود هستند. به طور مثال در سرعت خواندن، USB 3.0 سرعت بیشتری داشته به طوری که سرعت آن 20 برابرesata است. اما سرعت نوشتن در esata حدود 20 درصد بیشتر از usb 3.0 است.

5/5 - (1 امتیاز)