یکی از مهم ترین وظایف دوربین های مداربسته در جلوگیری از جرم و جنایت است. سیستم دوربین های مداربسته اولین بار توسط دانشمندان آلمانی مورد استفاده و توسعه قرار گرفت. با پیشرفت تکنولوژی این دوربین ها در انواع مختلفی وارد بازار شدند. حال اجزای تشکیل دهنده دوربین مداربسته چیست؟ هر یک از این دوربین ها دارای اجزا و قطعات داخلی مختلفی هستند. اما ساختار اصلی در اغلب دوربین ها به یک شکل است. برای مونتاژ دوربین مداربسته نیاز به شناخت اجزای آن دارید. در ادامه به اجزای دوربین مداربسته، لیست قیمت قطعات دوربین مداربسته و… می پردازیم.

در این مقاله می خوانید:

  • اجزای داخلی دوربین مداربسته
  • اجزای بیرونی دوربین مداربسته
  • لوازم جانبی دوربین مداربسته
  • لیست قیمت قطعات دوربین مداربسته

اجزای داخلی دوربین مداربسته

  • لنز دوربین مداربسته

از ساختار اصلی دوربین مداربسته می توان به لنز دوربین مداربسته اشاره کرد. دو نوع لنز در دوربین های مداربسته وجود دارد. برخی از دوربین ها دارای لنز ثابت و برخی دیگر دارای لنز متغیر هستند. فاصله کانونی در لنز های ثابت غیر قابل تغییر است. در صورتی که لنز های متغیر قابلیت تغییر فاصله کانونی را دارند. لنزهای متغیر به دو نوع تقسیم می شوند. موتورایز و دستی. در لنز های موتورایز زاویه دید به صورت خودکار تنظیم می شود و در لنز های دستی این تغییرات به صورت دستی انجام می گیرد. لنز یکی دیگر از اجزای دوربین است که در کیفیت تصاویر تاثیرگذار است. زیرا لنز اولین نقطه در دریافت تصاویر است.

  • برد دوربین مداربسته

یکی از اجزای داخلی مهم در دوربین مداربسته، برد دوربین مداربسته است. بسیاری از قطعات مانند سنسور، آی سی ها، پردازنده اصلی و… داخل برد دوربین قرار دارند. این برد ممکن است در انواع دوربین های مداربسته با یکدیگر متفاوت باشد. اغلب دوربین های مداربسته دارای برد دید درشب IR هستند. از این رو اغلب آن ها از برد IR تشکیل شده اند. این برد از فوتوسل، LED های IR و… تشکیل شده است. نور به وسیله لنز دوربین و سنسور به سمت برد حرکت می کند و باعث ایجاد تصویر می شود. یکی از عوامل تاثیر گذار در کیفیت تصویر برد و سنسور دوربین است. برد در دوربین مداربسته باید از کیفیت بالایی برخوردار باشد. استفاده از بردهای بی کیفیت باعث تغییر رنگ تصویر و افت کیفیت تصویر دوربین می شود. علاوه بر این برد، یک برد دیگر در دوربین های مداربسته دیجیتال با قابلیت POE وجود دارد. وظیفه این برد تامین انرژی لازم دوربین است.

  • چیپ و یا سنسور تصویر

چیپ تصویر یکی دیگر از قطعات تشکیل دهنده دوربین مداربسته است که نور را از محیط دریافت کرده و به سیگنال های الکتریکی تبدیل می کند. به طور کلی دو نوع چیپ تصویر در دوربین های مداربسته وجود دارد. چیپ تصویر CCD و چیپ تصویر CMOS. سنسور CCD در اندازه ها و انواع گوناگونی ساخته می شوند. مهم ترین ویژگی های این سنسورها، تفکیک پذیری و اندازه آن ها است. CMOS نوع دیگری از سنسورها است که نسبت به نوع CCD ارزانتر و دارای توان مصرفی کمتری است. در اغلب دوربین های دیجیتال معمولی از سنسور CMOS و در دوربین های حرفه ای و پیشرفته از سنسور CCD استفاده می شود.

  • فیلتر IR-CUT

IR-CUT فیلتری است که بر روی لنز دوربین مداربسته قرار دارد. ثبت تصاویر در دوربین های دید در شب توسط LED های نور مادون قرمز انجام می گیرد. به صورتی که در هنگام تاریکی و نبود نور کافی، این ال ای دی ها، نور کافی را برای ثبت تصاویر دوربین تامین می کنند. در روز نور کافی برای ثبت تصاویر وجود دارد. در نتیجه نیازی به نور LED مادون قرمز وجود ندارد. فیلتر IR-CUT باعث حذف نور این ال ای دی ها در روز می شود. در صورت خرابی این قطعه، نور مادون قرمز در روز باعث تار شدن و سیاه و سفید شدن تصویر دوربین مداربسته می شود.

اجزای بیرونی دوربین مداربسته

  • بدنه و کیس دوربین مداربسته

دوربین های مداربسته با بدنه و کیس های مختلفی ساخته می شوند. به طور کلی بدنه هر دوربین وظیفه محافظت از اجزای داخلی دوربین را دارد. بدنه در دوربین های مداربسته از جنس فلز، پلاستیک و یا ترکیبی از این دو است. جنس بدنه دوربین تعیین کننده میزان مقاومت دوربین در برابر شرایط جوی، گرد و غبار، باران و… است. دوربین های دارای بدنه با جنس فلز از مقاومت بیشتری برخوردار هستند. همچنین این دوربین ها دارای قیمت بالاتری نیز هستند. دوربین ها بر اساس شکل بدنه به دو دسته بولت و دام تقسیم می شوند. دوربین دام کروی شکل و بولت شبیه به استوانه است.

  • قاب دوربین مداربسته

در گذشته به دلیل مقاومت پایین دوربین های مداربسته در مقابل شرایط جوی و گرد و غبار از قاب و کاور استفاده می کردند. اما امروزه به دلیل ساخت دوربین ها با بدنه های مقاوم دیگر نیازی به این قاب ها نیست. قاب های دوربین مداربسته اغلب در محیط های صنعتی مورد استفاده قرار می گیرند. این قاب ها را هوزینگ نیز می نامند. از قاب دوربین مداربسته برای محافظت از دوربین ها در برابر گلوله، خرابکاری، انفجار و.. استفاده می شود. این قاب ها دارای IP بالای 66 هستند. همچنین برخی از هوزینگ ها دارای فن و هیتر به منظور جلوگیری از ورود گرما و سرمای شدید به دوربین هستند. معمولا از این قاب ها در دوربین های نصب شده بر روی دکل های نفتی و… استفاده می شود.

لوازم جانبی دوربین مداربسته

  • منبع تغذیه و یا آداپتور

دوربین های مداربسته همانند سایر وسایل الکترونیکی برای روشن شدن نیاز به تامین انرژی و برق دارند. اغلب دوربین های مداربسته نیاز به برق 12 ولت دارند. آداپتور و منبع تغذیه ها برق 220 ولت شهری را به 12 ولت تبدیل کرده و به دوربین ها ارسال می کنند. در سیستم دوربین های مداربسته از دو نوع آداپتور تکی و صنعتی استفاده می شود. در آداپتورهای تکی به صورت مجزا برای هر دوربین یک آداپتور وجود دارد. با استفاده از آداپتورهای صنعتی می توان تمامی دوربین های منبع تغذیه را به یک آداپتور متصل کرد. آداپتور یکی از اجزای مهم در سیستم دوربین مداربسته است. بی کیفیت بودن آداپتور و منبع تغذیه یکی از علت های سوختن آداپتور و منبع تغذیه است. در نتیجه در انتخاب آن ها دقت کنید.

  • فیش و کابل های دوربین مداربسته

برای انتقال تصویر و برق در دوربین ها از کابل های مخصوص استفاده می شود. در دوربین مداربسته آنالوگ برای انتقال تصویر از انواع کابل کواکسیال استفاده می کنیم. همچنین کابل و دوربین توسط فیش BNC به یکدیگر متصل می شوند. برق نیز توسط کابل برق انتقال پیدا می کند. در دوربین های مداربسته تحت شبکه انتقال تصویر و برق توسط کابل شبکه انجام می گیرد. برخی از دوربین ها دارای قابلیت POE هستند که در این صورت تنها از یک کابل برای انتقال تصویر استفاده می شود. همچنین در برخی دیگر از دوربین ها برای نصب میکروفون دوربین مداربسته از سیم میکروفون نیز استفاده می شود.

  • هارد و دستگاه ضبط

سیستم های دوربین مداربسته برای ضبط تصاویر نیاز به دستگاه های جداگانه دارند. دستگاه DVR در دوربین های آنالوگ و NVR در دوربین های دیجیتال به عنوان دستگاه ضبط است. این دستگاه ها وظیفه ضبط و تنظیماتی مانند روشنایی، رنگ و… را بر عهده دارند. توجه کنید که این دستگاه ها برای ذخیره اطلاعات از هارد دیسک استفاده می کنند. هارد ها داخل دستگاه های ضبط به منظور ایجاد فضای ذخیره سازی قرار می گیرند. هر دستگاه ضبط با توجه به نوع و مدل، از تعداد هارد مشخصی پشتیبانی می کند.

لیست قیمت قطعات دوربین مداربسته

توجه: قیمت های درج شده مربوط به تاریخ 1401/02/06 است.

هارد دوربین مداربسته وسترن دیجیتال WD10PURX 1TB

قیمت: 960.000 تومان

  • ظرفیت : 1TB
  • نوع رابط : SATA 3.0
  • فرمت : AF
  • توان مصرفی : 4.1 وات

کابل کواکسیال تمام مس زیمنس RG59

قیمت: 2.900 تومان

  • مخصوص استفاده در سیستم‌های مداربسته
  • کابل با مغزی مس 0.8mm
  • دارای 144 رشته  shield
  • کیفیت بسیار بالا
  • کاربری: دوربین های مداربسته آنالوگ

فیش BNC پیچی کابل دوربین مداربسته

قیمت: 9.500 تومان

  • وزن : 12 گرم
  • ابعاد : 14*55 میلیمتر
  • امپدانس : 75 اهم
  • جنس : فلز
  • قطر کابل : 7.2 میلیمتر
4.8/5 - (5 امتیاز)