تصاویر ضبط شده توسط دوربین مداربسته از طریق کابل به دستگاه ضبط DVR منتقل می شود. در صورت سوختن DVR و یا دوربین مداربسته امکان مشاهده و ثبت تصاویر وجود ندارد. برخی از اشتباهات و علت ها ممکن است باعث سوختن دستگاه ضبط DVR و دوربین مداربسته شود. در ادامه قصد داریم تا درباره علت های سوختن DVR، دوربین مداربسته و راه های تشخیص آن صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

در این مقاله می خوانید:

  • علت تصویر ندادن دی وی آر
  • علت سوختن دوربین مداربسته چیست؟
  • تست سالم بودن دوربین مداربسته
  • تست آداپتور

علت سوختن و تصویر ندادن دی وی آر

یکی از علت های تصویر نداشتن دستگاه دی وی آر، سوختن دستگاه DVR و یا دوربین مداربسته است. در ادامه چند علت اصلی سوختن دستگاه DVR را بررسی می کنیم.

1- دما و حرارت بالا

انتخاب مکان نامناسب برای نصب دستگاه DVR باعث آسیب زدن به دستگاه می شود. یکی از دلایل سوختن دستگاه ضبط  DVR وجود دما و حرارت بالا است. دستگاه های الکترونیکی خود هنگام شروع به کار مقداری حرارت و گرما تولید می کنند. حرارت و دمای زیاد برای سیستم های الکترونیکی آسیب زننده هستند. از این رو داخل دستگاه ها فن خنک کننده قرار دارد. اگر از محیط بیرونی دما و حرارت زیادی وارد دستگاه شود، فن قادر به خنک کردن این دما نیست. در نتیجه به دستگاه آسیب وارد شده و باعث سوختن دی وی آر می شود.

2- رطوبت و گرد و غبار

یکی دیگر از مشکلات نصب در مکان های نامناسب، وجود رطوبت و گرد و غبار است. نصب دستگاه در محل مرطوب امکان بروز نم و یا آب خوردگی دستگاه را افزایش می دهد. رطوبت در برد الکترونیکی باعث مقاومت الکترونیکی بین پایه های قطعات می شود. این مقاومت می تواند با گذشت زمان باعث سوختن برد دستگاه شود. برای جلوگیری از ورود گرد و غبار و آسیب به DVR می توانید از رک دوربین مداربسته استفاده کنید.

3- وجود مشکل در منبع تغذیه

استفاده از منبع تغذیه های نامرغوب و بی کیفیت علاوه بر اینکه از علت های سوختن آداپتور و منبع تغذیه است، باعث آسیب به دستگاه شما نیز می شود. زیرا منبع تغذیه نامناسب قادر به تامین انرژی و برق مورد نیاز دستگاه نیست. از این رو به مرور زمان، قطعات دستگاه آسیب میبینند. از سوی دیگر حتی در صورت استفاده از منبع تغذیه مناسب ممکن است در اثر وجود نوسانات برق، دستگاه دچار آسیب شود. برای جلوگیری از این اتفاق می توانید از محافظ استفاده کنید.

4- از کار افتادن فن DVR

همانطور که گفته شد در دستگاه های DVR از فن برای خنک کردن و جلوگیری از آسیب به قطعات استفاده می شود. اگر فن دستگاه دچار خرابی شود، دیگر قادر به خنک کردن CPU نیست. در نتیجه ممکن است قطعات دستگاه در اثر حرارت و گرما تولید شده دچار آسیب و سوختگی شوند. در این صورت دستگاه قادر به ارائه تصاویر نیست.

5- بی کیفیت بودن دستگاه DVR

یکی از نکات مهم در عمر دستگاه های دی وی آر، کیفیت دستگاه است. دستگاه های بی کیفیت اغلب پس از مدتی دچار خرابی و مشکل می شوند. هنگام انتخاب دستگاه دی وی آر به کیفیت و برند دستگاه توجه کنید تا بتوانید بهترین DVR دوربین مداربسته را تهیه کنید.

علت سوختن دوربین مداربسته چیست؟

سوختن دوربین مداربسته می تواند یکی از علت های تصویر نداشتن دوربین مداربسته باشد. سوختن دوربین های مداربسته می تواند دلایل متعددی داشته باشند. گاهی ممکن است تنها یک یا چند عدد از دوربین ها دچار مشکل شده و مابقی دوربین ها سالم باشند. از علل سوختن دوربین مداربسته می توان به مشکل در منبع تغذیه، استفاده نامناسب از پاور، برخورد صاعقه و… اشاره کرد. در ادامه دلایل سوختن دوربین مداربسته را بررسی می کنیم.

1- تغییر سطح ولتاژ منبع تغذیه

سیستم های دوربین مداربسته به دلیل نصب دوربین ها در فواصل مختلف، کابل کشی های متفاوتی دارند. هر دوربین دارای کابل کشی با فاصله مشخص است. در کابل کشی های طولانی تر، ممکن است با افت ولتاژ مواجه شوید. افت ولتاژ یکی از دلایل سوختن دوربین مداربسته است. از این رو برخی از افراد برای حل این مشکل ولتاژ پاور را تا 15 ولت افزایش می دهند تا در صورت افت ولتاژ در مسیر، ولتاژ 12 ولت به دوربین برسد. اما باید توجه داشته باشید که دوربین و تجهیزات دیگری در فاصله کوتاه تر به همان منبع تغذیه متصل هستند. با افزایش سطح ولتاژ، برق با همان ولتاژ 15 به دوربین هایی که در فاصله کمتر نصب شده اند، می رسد. این اتفاق نیز باعث سوختن و آسیب به دوربین ها می شود. برای جلوگیری از این مشکل می توان از کابل های مرغوب و با کیفیت استفاده کرد.

2- مشکل در منبع تغذیه

یکی از علت های رایج برای سوختن سیستم های الکترونیکی، مشکل در منبع تغذیه و جریان برق سیستم ها است. استفاده از آداپتورهای نامرغوب می تواند باعث آسیب دیدگی و ایجاد مشکل در دوربین و دستگاه DVR شود. فاصله کم دوربین از منبع ایجاد نوسان، می تواند مشکل ایجاد کند. در این صورت دوربین هایی که به منبع نزدیکتر هستند، بیشترین آسیب را می بینند.

3- خرابکاری، علت سوختن دوربین مداربسته

در برخی از مواقع علت آسیب دیدن و سوختن دوربین، وارد شدن ضربه به دوربین است. به طور مثال هنگام وقوع جرم ممکن است سارقین برای از بین بردن دوربین مداربسته، قصد آسیب رساندن به دوربین مداربسته را داشته باشند. با وارد شدن ضربه به دوربین، احتمال از کار افتادن دوربین وجود دارد.

4- برخورد صاعقه

در برخی از موارد برخورد صاعقه موجب سوختن و آسیب به دوربین ها می شود. همچنین ممکن است صاعقه تنها به یک یا چند پورت DVR آسیب وارد کند. در این صورت دوربین های متصل به پورت های سوخته دستگاه، برای ارائه تصویر نیاز به تعویض پورت دارند.

تست سالم بودن دوربین مداربسته

برای تست کردن دوربین مداربسته ابتدا باید دوربین را به منبع تغذیه مناسب متصل کنیم. معمولا ولتاژ استاندارد در دوربین های مداربسته 12 ولت است. دوربین مداربسته پس از اتصال به منبع تغذیه باید روشن شود. سپس باید اتصالات و آداپتور دستگاه بررسی شود. برای انجام این کار دوربین را به وسیله یک کابل به آداپتور و DVR متصل نمایید. اگر اتصالات، آداپتور و دستگاه ضبط دچار مشکل نبودند، پس از آن باید تصویر دوربین مداربسته را بررسی کنید. تصاویر دوربین مداربسته باید به صورت رنگی، شفاف، بدون پرش و قطعی باشند. برای این کار دوربین را به یک نمایشگر متصل کرده و تصاویر را مشاهده کنید.

تست آداپتور

ولتاژ آداپتورها با استفاده از یک برچسب بر روی آن ها نوشته شده است. یکی از رایج ترین روش های تست ولتاژ آداپتور، استفاده از مولتی متر است. برای این کار مولتی متر را روی ولت 20 DC قرار می دهیم. ابتدا سیم مشکی مولتی متر را بر روی زمین و یا یک بدنه فلزی بگذارید. سپس سیم قرمز مولتی متر را داخل سوکت قرار دهید. عدد نمایش داده شده بر روی دستگاه مولتی متر ولتاژ آداپتور را نشان می دهد.

4.7/5 - (3 امتیاز)