گاهی اوقات شرایط نوری خاص مانند اختلاف سطح نوری در محیط، تابش نور شدید یا مستقیم و… بر روی کیفیت تصاویر تاثیرگذار است. دوربین‌های مداربسته برای بهبود کیفیت تصاویر در این شرایط از قابلیت‌های مختلف استفاد می‌کنند. یکی از قابلیت‌های موجود در دوربین مداربسته، قابلیت BLC است. در ادامه به بررسی و کاربرد BLC در دوربین مداربسته می‌پردازیم.

در این مقاله می‌خوانید:

تکنولوژی BLC چیست؟

BLC چیست؟ BLC مخفف عبارت Back Light Compensation به معنی جبران نور پس زمینه است. این قابلیت در دوربین‌های مداربسته وظیفه بهبود کیفیت تصاویر در شرایط نوری خاص را دارد. گاهی اوقات دوربین در مقابل وروردی و یا پنجره نصب می‌شود. در این شرایط نور قوی‌تری در محیط بیرون نسبت به محیط داخلی وجود دارد. وجود منبع نور قوی باعث بسته شدن دیافراگم دوربین می‌شود. در این حالت، تصاویر سوژه در محیط داخلی کاملا تاریک شده و واضح نیستند. کیفیت تصاویر در سیستم مداربسته از اهمیت بالایی برخوردار است. با استفاده از تکنولوژی BLC در دوربین مداربسته می‌توان نور پس زمینه را جبران کرده و باعث بهبود کیفیت تصاویر در شرایط خاص می‌شود.

BLC در دوربین مداربسته چگونه باعث بهبود کیفیت تصاویر می‌شود؟

در محیط‌هایی که نور قسمتی از تصویر بیشتر از قسمت دیگر است، دوربین‌های مداربسته BLC بخشی از تصویر که نور کم‌تری دارد را به عنوان مرجع تشخیص می‌دهند. بنابراین دیافراگم دوربین مداربسته بر اساس نور محیط داخلی یا همان محیط کم نور‌تر باز و بسته می‌شود. این کار از تاریک و سیاه شدن تصویر محیط داخلی جلوگیری می‌کند. فناوری BLC به صورت دیجیتالی و نرم‌افزاری عمل می‌کند. نکته‌ای که درخصوص دوربین مداربسته BLC وجود دارد این است که با این کار تصویر محیط بیرونی نیز پرنور و کاملا اشباع می‌شود. به عبارت دیگر تصویر محیط بیرونی به صورت سفید و پر نور مشاهده می‌شود.

BLC در دوربین مداربسته در محیط‌هایی کاربرد دارد که فقط تصاویر محیط داخلی دارای اهمیت هستند. اگر علاوه بر تصاویر محیط داخلی، مشاهده تصاویر محیط بیرونی نیز برایتان دارای اهمیت است، انتخاب تکنولوژی BLC را پیشنهاد نمی‌کنیم. زیرا همانطور که گفته شد تصاویر محیط پرنور به صورت سفید و غیر واضح نمایش داده می‌شوند.

مزایا و معایب BLC چیست؟

تکنولوژی BLC در دوربین مداربسته دارای مزایای بسیاری است. با استفاده از این قابلیت می‌توان جزئیات تصاویر را در شرایط نوری خاص مشاهده کرد. این قابلیت در شرایط نوری لازم به صورت اتوماتیک فعال می‌شود. دوربین‌های مداربسته‌ای که از BLC استفاده می‌کنند در مقایسه با دیگر قابلیت‌ها مانند WDR از قیمت کم‌تری برخوردار هستند. تنها عیبی که در تکنولوژی BLC دوربین مداربسته می‌توان به آن اشاره کرد، اشباع شدن تصاویر نقطه پر نور است. همانطور که در قسمت‌های قبل نیز اشاره کردیم، BLC قسمت پر نور تصاویر را به صورت سفید نمایش می‌دهد.

تفاوت قابلیت HLC و BLC در دوربین مداربسته

تفاوت قابلیت HLC و BLC در دوربین مداربسته

 

هر دو قابلیت BLC و HLC در دوربین مداربسته به منظور بهبود کیفیت تصاویر در محیط‌هایی با نور شدید مورد استفاده قرار می‌گیرند. تفاوت قابلیت HLC و BLC در دوربین مداربسته در کاربرد و عملکرد آن‌ها است. همانطور که گفته شد BLC نور پس زمینه را افزایش داده و از سیاه شدن تصویر پس زمینه جلوگیری می‌کند. قابلیت HLC نقاط پر نور تصویر را می‌پوشاند. به طور مثال هنگامی که نور چراغ خودروها به صورت مستقیم به دوربین مداربسته تابیده می‌شوند باعث افت کیفیت تصاویر می‌شوند. HLC با پوشاندن نور چراغ ماشین، تعادل نوری در تصویر را برقرار می‌کند. تکنولوژی HLC و BLC هر دو به صورت نرم‌افزاری عمل می‌کنند.

تفاوت BLC با WDR و DWDR

تفاوت BLC با WDR و DWDR

 

WDR و DWDR هر دو مشابه یکدیگر هستند با این تفاوت که DWDR نسخه دیجیتالی قابلیت WDR در دوربین مداربسته است. دوربین‌های مداربسته‌ای که از WDR استفاده می‌کنند از کیفیت تصاویر بالاتری نیز برخوردار هستند. در تکنولوژی WDR دیگر با مشکل اشباع شدن نقاط پر نور در تصویر مواجه نیستیم. WDR به دلیل عملکرد سخت افزاری، بسیار قدرتمندتر از قابلیت BLC است. همچنین دوربین‌های مداربسته WDR دارای قیمت بالاتری نسبت به دوربین‌های مداربسته با قابلیت BLC هستند.

AGC و تفاوت آن با BLC در دوربین مداربسته چیست؟

قابلیت AGC در دوربین مداربسته نور محیط را به صورت خودکار تنظیم ‌می‌کند. AGC مخفف عبارت Automatic Gain Control است. در برخی از محیط‌ها نور به اندازه کافی وجود ندارد. در این صورت قابلیت AGC برای جبران کمبود نور باعث تقویت سیگنال تصویر می‌شود. این تکنولوژی برخلاف BLC در دوربین مداربسته در محیط‌های کم نور مورد استفاده قرار می‌گیرد. قابلیت AGC را می‌توان در درجه‌های مختلف تنظیم کرد. نکته‌ای که در خصوص AGC وجود دارد این است که همزمان با تقویت سیگنال در تصویر، نویز پس زمینه نیز افزایش پیدا می‌کند. برای حل این مشکل می‌توان از سنسورهای تصویر با حساسیت بیشتر نسبت به نور استفاده کرد.

Automatic White Balance در دوربین

قابلیت Automatic White Balance را با مخفف AWB نمایش می‌دهند. این قابلیت به صورت خودکار رنگ سفید در منابع نوری را تنظیم می‌کند. زمانیکه یک رنگ غالب در تصویر وجود داشته باشد، ممکن است تصاویر دوربین با مشکل مواجه شوند. AWB باعث حذف رنگ‌های غیر طبیعی در تصویر می‌شود. به عبارت دیگر AWB باعث نمایش تصاویر با رنگ‌های واقعی و طبیعی می‌شود. برای تعادل رنگ تصاویر در دوربین مداربسته تکنولوژی دیگری به نام ATW نیز وجود دارد. ATW مخفف عبارت Auto Tracking White Balance است. این فناوری در محیطی که منبع نور سفید وجود ندارد، باعث می‌شود تا رنگ تصاویر به درستی تنظیم شوند.

DNR در دوربین مداربسته

DNR یک تکنولوژی دیگر برای بهبود کیفیت تصاویر است. گاهی اوقات تصویر دوربین مداربسته با مشکل نویز دیجیتالی مواجه می‌شود. علت به وجود آمدن اینگونه نویزها می‌تواند عواملی مانند نور کم در محیط، تنظیمات اشتباه و… باشد. نویز دیجیتالی در تصویر باعث ایجاد پیکسل‌های تاریک می‌شود. تکنولوژی DNR این نویز در تصاویر دوربین را کاهش می‌دهد.

4.5/5 - (2 امتیاز)