دوربین‌های مداربسته برای جبران اختلاف سطح نور دارای قابلیت‌های مختلفی مانند DWDR هستند. قابلیت DWDR مخفف عبارت Digital Wide Dynamic Range و یکی از قابلیت‌های ضد نور است. DWDR در محیط‌هایی با اختلاف نور زیاد به بهبود کیفیت تصاویر کمک می‌کند. این قابلیت نوع دیجیتال تکنولوژی WDR است. در ادامه به بررسی و کارایی دوربین مداربسته DWDR می‌پردازیم.

در این مقاله می‌خوانید:

تعریف DWDR در دوربین مداربسته چیست؟

Digital Wide Dynamic Range به معنای محدوده گسترده دینامیکی به صورت دیجیتال است. تصاویر دوربین مداربسته در محیط‌هایی که دارای اختلاف نور شدید هستند، با افت کیفیت مواجه است. برخی از دوربین‌های مدار بسته از قابلیت DWDR برای رفع مشکل اختلاف نور و بهبود کیفیت تصاویر استفاده می‌کنند. این دوربین‌ها دارای یک سیستم دیجیتال برای بهبود کیفیت تصاویر هستند. به عبارت دیگر قابلیت DWDR در دوربین مداربسته به صورت دیجیتالی و نرم‌افزاری کار می‌کند.

کاربرد دوربین مداربسته DWDR چیست؟

در برخی از محیط‌ها، اختلاف روشنایی و نور در نقاط مختلف با یکدیگر متفاوت است. این اختلاف نور باعث می‌شود قسمتی از تصویر روشن و قسمتی دیگر تاریک ثبت شود. به طور مثال یک دوربین مداربسته را در نظر بگیرید که به سمت پنجره نصب شده است. نور مستقیم خورشید در محیط بیرون از پنجره باعث اختلاف سطح نوری می‌شود. در این شرایط تصویر سوژه در محیط داخل، تیره و تاریک ثبت می‌شود. این مشکل باعث از دست رفتن جزئیات قسمت‌هایی از تصویر می‌شود. به طور کلی در محیط‌هایی که دارای اختلاف نور هستند، دوربین مداربسته DWDR کاربرد دارد. از DWDR در دوربین‌ها برای جلوگیری از سیاه شدن تصاویر و ایجاد تعادل در نور تصاویر استفاده می‌شود.

تفاوت Digital Wide Dynamic Range و WDR

کاربرد هر دو دوربین مداربسته DWDR و WDR در پروژه‌هایی با اختلاف سطح نور بالا است. اصلی‌ترین تفاوت این دو دوربین مداربسته در نوع عملکرد آن‌ها است. همانطور که گفته شد DWDR در دوربین مداربسته به صورت نرم‌افزاری و دیجیتال کار می‌کند. در صورتی که عملکرد WDR در دوربین مداربسته به شکل سخت‌افزاری است.

دوربین مداربسته WDR از دو CCD برای پردازش تصاویر استفاده می‌کند. در صورتی که دوربین مداربسته DWDR از یک سیستم دیجیتال به جای CCD استفاده می‌کند. تصاویر در دوربین‌های DWDR در مقایسه با دوربین‌های معمولی با کیفیت‌تر هستند. در مقایسه کیفیت تصاویر DWDR و WDR در دوربین مداربسته باید گفت دوربین‌های WDR به دلیل عملکرد سخت‌افزاری از کیفیت تصاویر بالاتری برخوردار هستند. همچنین دوربین‌هایی که دارای قابلیت WDR هستند در مقایسه با دوربین‌های DWDR گرانقیمت‌تر هستند.

چرا دوربین مداربسته DWDR در مقایسه با WDR ضعیف‌تر است؟

دامنه دینامیکی در دوربین‌های مداربسته تعیین کننده توانایی دوربین در ثبت تصاویر محیط با اختلاف نور شدید است. دامنه دینامیکی در دوربین مداربسته با واحد دسیبل اندازه‌گیری و با db نمایش داده می‌شود. میزان دامنه دینامیکی در دوربین با میزان توانایی ثبت تصاویر با کیفیت بالا رابطه مستقیم دارد. به عبارت دیگر دوربین‌های مداربسته‌ای که دارای دامنه دینامیکی بالا هستند از کیفیت تصاویر بالاتری نیز برخوردار هستند. دامنه دینامیکی در دوربین‌های مداربسته معمولی تقریبا 50db است. دوربین مداربسته DWDR دارای دامنه 60 تا 70 دسیبل است. این دامنه دینامیکی در دوربین‌های wdr به حداقل 100db می‌رسد. دامنه دینامیکی در دوربین‌های wdr بیشتر از دوربین‌های dwdr است. در نتیجه wdr در دوربین مداربسته قوی‌تر از dwdr عمل می‌کند.

قیمت دوربین مداربسته DWDR

قیمت دوربین مداربسته DWDR به عوامل مختلفی از جمله برند دوربین، کیفیت تصویر، نوع و مدل دوربین، تکنولوژی‌، قابلیت‌ها و… بستگی دارد. شرکت تیاندی یکی از برندهای معتبر و پرفروش در زمینه تولید سیستم‌های مداربسته است. این شرکت دارای انواع دوربین مدار بسته با قابلیت DWDR و WDR است. با کلیک بر روی لینک زیر می‌توانید انواع این دوربین‌ها را مشاهده کنید. همچنین می‌توانید از قسمت Dynamic Range از قابلیت DWDR و WDR دوربین اطلاع پیدا کنید.

تفاوت قابلیت HDR و دی دبلیو دی ار

قابلیت HDR مخفف عبارت High Dynamic Range و به معنای بالاترین رنج دینامیک است. کارایی HLC نیز همانند WDR و DWDR در بهبود کیفیت تصاویر است. تفاوت HDR با WDR و DWDR در رزولوشن تصاویر است. در تکنولوژی High Dynamic Range تصاویر باید از رزولوشن بالایی برخوردار باشند. نحوه کار این قابلیت به این صورت است که 3 تصویر با 3 سطح نوری متفاوت را ثبت می‌کند. سپس قسمت‌های تاریک و روشن تصاویر را با یکدیگر ادغام می‌کند. این تکنولوژی نیز به صورت نرم‌افزاری کار می‌کند. در نتیجه تصاویر خروجی از کیفیت بسیار بالایی برخوردار نیستند. اغلب دوربین‌های مداربسته از قابلیت WDR و DWDR استفاده می‌کنند. فناوری HDR در دوربین‌های مداربسته با رزولوشن بالا استفاده می‌شوند.

تفاوت DWDR با HLC و BLC

تفاوت DWDR با HLC و BLC

 

در دوربین‌های مداربسته از تکنولوژی‌های مختلفی برای بهبود کیفیت تصاویر استفاده می‌شود. از دیگر فناوری‌های بهبود کیفیت تصاویر می‌توان به HLC و BLC اشاره کرد. فناوری HLC و BLC هر دو به صورت نرم‌افزاری عمل می‌کنند. BLC مخفف عبارت Backlight Compensation به معنای جبران کننده نور پس زمینه است. HLC مخفف عبارت High Light Compensation به معنای جبران کننده نور زیاد است. فناوری BLC در دوربین مداربسته از پردازنده‌های سیگنال دیجیتالی برای بهبود کیفیت تصویر استفاده می‌کند. این فناوری دارای محدودیت‌هایی است. هنگامی‌که نور مستقیم از پشت سوژه به صورت مستقیم می‌تابد، BLC به بهبود کیفیت تصاویر محیط داخلی کمک می‌کند. اما محیط بیرونی به خوبی قابل رویت نیست. از دوربین‌های مداربسته BLC در کاربری‌هایی که تصاویر محیط بیرونی فاقد اهمیت هستند، استفاده می‌شود.

از قابلیت HLC در محیط‌هایی که نور به صورت مستقیم به دوربین مداربسته تابیده می‌شود، می‌توان استفاده کرد. این فناوری با حذف نورهای اضافی تصویر باعث ایجاد تعادل در قسمت‌های مختلف تصویر می‌شود. به طور مثال تابیدن مستقیم نور چراغ خودرو‌ها به دوربین مداربسته باعث عدم نمایش پلاک و یا سرنشینان خودرو می‌شود.

انواع کیفیت تصویر دوربین مدار بسته

رزولوشن تصویر در انواع دوربین مداربسته متفاوت است. هر چه رزولوشن و مگاپیکسل دوربین مداربسته بیشتر باشد، تصاویر دوربین دارای جزئیات و کیفیت بیشتری هستند. دوربین‌های مداربسته با انواع کیفیت تصویر 2، 4، 5، 8 مگاپیکسل و…تولید می‌شوند. نوع کاربری و نیازهای کاربر تعیین کننده میزان رزولوشن دوربین مداربسته است. البته کیفیت تصاویر دوربین مداربسته تنها به رزولوشن آن بستگی ندارد. عوامل مختلفی مانند لنز، نرخ فریم، قابلیت‌هایی مانند WDR یا DWDR می‌تواند در کیفیت تصاویر دوربین تاثیرگذار باشد. برای مقایسه انواع دوربین با کیفیت تصویر متفاوت می‌توانید به مقاله انواع کیفیت تصویر دوربین مداربسته مراجعه کنید.

4.7/5 - (3 امتیاز)