دوربین های مداربسته برای ضبط تصاویر نیاز به دستگاه ضبط دارند. به طور کلی سه نوع دستگاه ضبط در سیستم های مداربسته وجود دارد. این دستگاه ها شامل دستگاه NVR، دستگاه DVR و دستگاه XVR هستند. دریافت، ذخیره و تنظیمات تصاویر در این دستگاه ها انجام می شود. بسیاری از کاربران هنگام خرید دستگاه با این سوال که تفاوت دستگاه DVR ،NVR و XVR در چیست روبرو می شوند. به طور کلی هر سه، دستگاه ضبط در سیستم دوربین مداربسته هستند ولی تفاوت هایی در قیمت، نوع کاربرد و… دارند. در ادامه به هر یک از این دستگاه های ضبط به طور جداگانه پرداخته و آن ها را با یکدیگر مقایسه می کنیم.
در این مقاله می خوانید:
- دستگاه NVR چیست؟
- دستگاه DVR چیست؟
- XVR چیست؟
- تفاوت DVR و NVR
- تفاوت DVR و XVR
دستگاه NVR چیست؟
در سیستم دوربین مداربسته تحت شبکه از دستگاه NVR به عنوان دستگاه ضبط استفاده می شود. NVR مخفف عبارت Network Video Recorders و به معنای ضبط تصاویر و ویدئوها به صورت تحت شبکه است. تصاویر توسط دوربین های IP ثبت می شوند، سپس توسط کابل شبکه به دستگاه ضبط NVR جهت ذخیره سازی ارسال می شوند. تمام تنظیمات تصاویر و دوربین های مداربسته توسط دستگاه NVR انجام می شود. این دستگاه ها دارای قطعه ای به نام هارد هستند. هارد به عنوان محلی برای حافظه دوربین مداربسته مورد استفاده قرار می گیرد. عملکرد این دستگاه به این صورت است که تصاویری توسط دوربین مداربسته پردازش و رمزگذاری می شوند، سپس NVR آن را دریافت و ضبط می کند. NVR علاوه بر ضبط و ذخیره تصاویر دارای قابلیت های بسیاری همچون تشخیص چهره، شمارش افراد، تشخیص نفوذ و… نیز است.
دستگاه DVR چیست؟
تصاویر در دوربین های مداربسته آنالوگ توسط دستگاه DVR ضبط و ذخیره می شوند. DVR مخفف عبارت Digital Video Recorders به معنای ضبط تصاویر و ویدئو های دیجیتال است. عملکرد دستگاه و سیستم آنالوگ با سیستم تحت شبکه کاملا متفاوت است. در سیستم دوربین مداربسته آنالوگ تصاویر توسط دوربین ثبت می شوند، سپس تصاویر توسط کابل کواکسیال به دستگاه ضبط ارسال می شوند. در سیستم های آنالوگ تصاویر توسط دستگاه ضبط پردازش و به دیجیتال تبدیل می شوند. معمولا قابلیت این دستگاه ها در مقایسه با دستگاه های NVR کمتر است. در مقابل DVR نسبت به NVR دارای پیچیدگی کمتری است.
XVR چیست؟
یکی دیگر از دستگاه های ضبط در دوربین مداربسته XVR نام دارد. این دستگاه قابلیت پشتیبانی از هر دو سیستم آنالوگ و دیجیتال را به صورت همزمان دارد. به همین دلیل این دستگاه ها قابلیت اتصال به کابل شبکه و BNC را دارند. همچنین XVR از انواع مختلف فرمت ها مانند CVBS، CVI، AHD و… نیز پشتیبانی می کند. در برخی از پروژه ها ممکن است به طور همزمان از دوربین های آنالوگ و دیجیتال استفاده شود. اگر بخواهید برای هر سیستم به صورت جداگانه دستگاه ضبط تهیه کنید، باید برای ضبط سیستم آنالوگ از DVR و ضبط سیستم تحت شبکه از NVR استفاده کنید. اما راه دیگری نیز وجود دارد. شما می توانید با استفاده از دستگاه XVR به طور همزمان از هر دو تکنولوژی دوربین ها استفاده کنید. این کار باعث کاهش هزینه های شما می شود.
تفاوت DVR و NVR
تفاوت DVR و NVR در کاربرد
به طور کلی دوربین های مداربسته بر اساس دو نوع تکنولوژی تولید می شوند. تکنولوژی در دوربین های مداربسته شامل آنالوگ و تحت شبکه است. هر یک از این تکنولوژی ها از دستگاه های ضبط مخصوص به سیستم خود استفاده می کنند. دستگاه DVR متناسب با سیستم دوربین مداربسته آنالوگ ساخته شده است. به عبارت دیگر این دستگاه تنها در پروژه هایی که دارای دوربین های مداربسته آنالوگ هستند، استفاده می کنند. دستگاه های NVR با توجه به قابلیت ها و عملکرد در سیستم دوربین های مداربسته دیجیتال مورد استفاده قرار می گیرند.
نحوه عملکرد
تفاوت اصلی در دستگاه های DVR و NVR نحوه پردازش این دو دستگاه است. همانطور که گفته شد تصاویر در درون دوربین های IP پردازش می شوند و سپس به دستگاه ضبط برای ذخیره سازی ارسال می شوند. اما در سیستم DVR تصاویر توسط دستگاه ضبط پردازش می شوند. یکی دیگر از تفاوت های این دو دستگاه در پشتیبانی از دوربین ها است. در بحث پشتیبانی از دوربین ها، دستگاه NVR دارای انعطاف پذیری بیشتری است و تقریبا تمام دوربین ها با کیفیت های متفاوت را پشتیبانی می کند. اما دستگاه DVR تنها برخی از کیفیت های دوربین ها را پشتیبانی می کند. پشتیبانی از کیفیت دوربین مداربسته توسط DVR در دیتا شیت دستگاه ذکر شده است.
ظاهر دستگاه
DVR و NVR به لحاظ شکل ظاهری نیز با یکدیگر متفاوت هستند. در پشت هر دو دستگاه پورت هایی برای اتصال به کابل ها وجود دارد. در دستگاه NVR پورت های شبکه برای اتصال به کابل شبکه و در دستگاه DVR پورت هایی برای اتصال به کابل کواکسیال وجود دارد.
تفاوت DVR و NVR در قیمت
قیمت NVR و قیمت DVR با یکدیگر تفاوت بسیاری دارند. دوربین های IP در مقایسه با دوربین های مداربسته آنالوگ پیشرفته تر بوده و از قابلیت های بیشتری برخوردار هستند. دستگاه های NVR نیز دارای قابلیت های هوشمند و تکنولوژی های پیشرفته تری هستند. از این رو دستگاه های NVR در مقایسه با دستگاه های DVR از قیمت بالاتری برخوردار هستند.
دسترسی به تصاویر
از آنجایی که NVR قابلیت قرار گرفتن در مسیر شبکه را دارد، از انواع قابلیت های شبکه مانند UDP, SMTP, DNS، HTTPs, TCP/IP, IPv4/Ipv6 و… پشتیبانی می کند. با وجود این ویژگی دستگاه NVR قادر به قرارگیری در بستر اینترنت و یا شبکه داخلی را دارد. اگر قصد دریافت و مشاهده تصاویر از راه دور و در هر جایی را دارید، می توانید از شناسه IP دوربین مداربسته و NVR استفاده کرده و به وسیله اینترنت تصاویر را مشاهده کنید. حال اگر بخواهید تصاویر دستگاه DVR را خارج از محل مانیتورینگ دریافت کنید، باید اینترنت را به وسیله پورت LAN به DVR وصل کرده باشید. در این شرایط می توانید تصاویر را از طریق شبکه دریافت کنید.
تفاوت DVR و XVR
دستگاه ضبط DVR تنها از دوربین های مداربسته آنالوگ پشتیبانی می کند و دارای پورت های مخصوص برای اتصال به کابل کواکسیال است. در صورتی که دستگاه XVR می تواند هم از دوربین های آنالوگ و هم از دوربین های IP پشتیبانی کند.
ثبت ديدگاه