ممکن است شما یک دوربین مداربسته داشته باشید و پس از مدتی نیاز به نصب دوربین دیگری را پیدا کنید. حال ممکن است این سوال پیش آید که می توان دوربین جدید را با استفاده از کابل دوربین قبلی متصل کرد؟ به عبارت دیگر وصل کردن دو دوربین به یک کابل امکان پذیر است؟ ابتدا قبل از هر چیز توصیه می کنیم از روش های استاندارد و کابل کشی صحیح استفاده کنید. زیرا انتقال تصویر دو دوربین با یک کابل یک روش استاندارد نیست. با این حال ممکن است در شرایطی مجبور به این کار شوید. به طور مثال قصد اضافه کردن دوربین دیگری را دارید اما به دلیل کابل کشی در مسیر سخت مجبور به اتصال دوربین دیگر به همان کابل باشید. در ادامه به شرح نحوه کابل کشی دوربین مداربسته در این شرایط و همچنین رنگ سیم ها و مشخصات کابل دوربین مداربسته می پردازیم.
در این مقاله می خوانید:
- مشخصات کابل دوربین مداربسته
- رنگ سیم های دوربین مداربسته
- نحوه کابل کشی دوربین مداربسته در انتقال تصویر دو دوربین با یک کابل
- اسپلیتر چیست؟
مشخصات کابل مناسب برای اتصال دو دوربین با یک کابل
برای کابل کشی ابتدا باید اطلاعات کافی در خصوص مشخصات کابل دوربین مداربسته را داشته باشید. به طور کلی از انواع کابل تصویر دوربین مداربسته می توان به کابل کواکسیال و کابل شبکه اشاره کرد. تصاویر در دوربین های مداربسته تحت شبکه به وسیله کابل های شبکه منتقل می شوند. همچنین دوربین ها برای تامین انرژی خود از یک سیم برق نیز استفاده می کنند. حال اگر دوربین شما دارای قابلیت poe باشد، نیاز به سیم برق جداگانه وجود ندارد. برق دوربین های مداربسته poe به وسیله همان کابل شبکه تامین می شود. کابل های شبکه خود دارای انواع مختلفی مانند کابل SFTP و یا UTP و… هستند.
رنگ سیم های دوربین مداربسته
کابل های شبکه از چهار جفت سیم تابیده شده به یکدیگر تشکیل شده اند. این سیم ها به وسیله رنگ های مشخصی تفکیک شده اند. رنگ سیم های دوربین مداربسته به رنگ سفید نارنجی، نارنجی، سفید سبز، سبز، سفید آبی، آبی، سفید قهوه ای، قهوه ای است. اتصال این سیم ها باید بر اساس یک استاندارد مشخص انجام شود. به طور کلی دو استاندارد در نحوه قرار گرفتن سیم های کابل شبکه وجود دارد. نحوه قرار گرفتن سیم ها در استاندارد T-568Aبه ترتیب سفید سبز، سبز، سفید نارنجی، آبی، سفید آبی، نارنجی، سفید قهوه ای، قهوه ای است. در استاندارد T-568B نحوه قرار گرفتن این سیم ها به ترتیب سفید نارنجی، نارنجی، سفید سبز، آبی، سفید آبی، سبز، سفید قهوه ای، قهوه ای است.
نحوه کابل کشی دوربین مداربسته در انتقال تصویر دو دوربین با یک کابل
در وصل کردن دو دوربین با یک کابل می توان از دو روش استفاده کرد. در ادامه به بررسی این دو روش می پردازیم.
-
انتقال تصویر دو دوربین با یک کابل با استفاده از اسپیلتر
اسپیلترها یک نوع جدا کننده هستند. در این روش برای انتقال تصویر دو دوربین با یک کابل توسط اسپیلتر نیاز به سوکت زدن متفاوت نیست. ابتدا دو اسپیلتر تهیه کنید. هر یک از سرهای کابل شبکه را به یک اسپیلتر جداگانه متصل کنید. قسمت دیگر اسپیلترها را به دو کابل کوچکتر متصل کنید. یکی از اسپیلترها به دستگاه ضبط و یا سوئیچ متصل می شود. اسپیلتر دیگر به دوربین ها متصل می شود.
-
انتقال تصویر دو دوربین با یک کابل بدون اسپیلتر
اگر امکان استفاده از اسپیلتر را ندارید نگران نباشید. زیرا راه حل دیگری برای اتصال دو دوربین با یک کابل بدون اسپیلتر وجود دارد. در این روش باید به صورتی از کابل شبکه استفاده کنید که بتوان تصاویر هر دو دوربین را منتقل کرد. در نتیجه علاوه بر کابل شبکه به دو عدد سوکت نیز نیاز داریم. همانطور که گفته شد کابل های شبکه از چهار جفت سیم در هم تابیده که در مجموع 8 سیم هستند، تشکیل شده است. در این نوع کابل کشی چهار سیم برای یک دوربین و چهار سیم دیگر برای دوربین دیگر مورد استفاده قرار می گیرد. برای اینکار ابتدا باید سر کابل شبکه را سوکت بزنید.
روکش کابل را ببرید و چهار زوج سیم را از یکدیگر جدا کنید. می توانید تمام سیم ها را داخل یک سوکت قرار دهید و یا هر چهار سیم مربوط به یک دوربین را به طور جداگانه سوکت بزنید. چهار سیم سفید نارنجی، نارنجی، سفید سبز و سبز را به ترتیب برای دوربین شماره یک سوکت میزنیم. سیم های باقی مانده یعنی سفید قهوه ای، قهوه ای، سفید آبی و آبی را به ترتیب برای دوربین شماره دو سوکت میزنیم. سپس سوکت را پانچ کنید. در مرحله آخر طرف دیگر سوکت ها را به سوئیچ دستگاه NVR متصل کنید.
توجه داشته باشید که ترتیب قرار گیری سیم ها در داخل شیارهای سوکت به ترتیب رنگ های گفته شده باشد.
اسپلیتر چیست؟
در قسمت قبل اشاره کردیم که اسپلیتر یک جدا کننده است. اما برای اطلاع بیشتر و دقیق تر از اسپلیتر در دوربین مداربسته این بخش را مطالعه کنید.
اسپلیترها یک فیلتر پایین گذر آنالوگ هستند. این دستگاه ها بین دستگاه های آنالوگ و خط تلفن قدیمی نصب می شوند. اسپلیترها در سیستم دوربین مداربسته نیز کاربرد دارند. این دستگاه بدون نیاز به منبع تغذیه کار می کند. از کاربردهای اسپلیتر در دوربین های مداربسته می توان به انتقال تصویر دو دوربین با یک کابل، اتصال دوربین مداربسته به آنتن مرکزی و به عنوان POE Splitter اشاره کرد.
همانطور که می دانید poe به معنای انتقال برق و تصویر توسط کابل شبکه است. برخی از دوربین های مداربسته تحت شبکه دارای قابلیت poe هستند. در مقابل نیز برخی دیگر از قابلیت poe پشتیبانی نمی کنند. این دستگاه قادر به تفکیک برق و دیتا از کابل شبکه است. در نتیجه با استفاده از اسپلیتر در دوربین های مداربسته فاقد poe می توان انرژی مورد نیاز دوربین را نیز تامین کرد. از مزایای این دستگاه ها می توان به کاهش نیاز به کابل کشی در دوربین های مداربسته اشاره کرد.
ثبت ديدگاه