گاهی اوقات ممکن است تصاویر دوربین مداربسته با مشکلاتی مانند تار شدن، سیاه و سفید شدن تصاویر دوربین مداربسته و …. نمایش داده شوند. تار شدن تصویر باعث افت کیفیت و عدم کارایی دوربین می شود. این مشکل می تواند هم در تصاویر ضبط شده در روز و هم تصاویر ضبط شده در شب رخ دهد. آیا می دانید علت تار شدن تصویر دوربین مداربسته چیست؟ مشکلات تصویر دوربین مداربسته می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. در ادامه دلایل تار شدن تصویر و رفع تاری تصویر دوربین مداربسته را بررسی می کنیم.
در این مقاله می خوانید:
- علت افت کیفیت تصویر دوربین مداربسته
- علت تار شدن تصویر دوربین مداربسته در زمان های خاص
- راه کار رفع تاری تصویر دوربین مداربسته در شب
علت افت کیفیت تصویر دوربین مداربسته
1- مشکل در فوکوس لنز
دوربین های مداربسته دارای دو نوع لنز ثابت و متغیر هستند. دوربین های مداربسته با لنز ثابت قابلیت تنظیم ندارند. برای تنظیم فوکوس، این دوربین ها را باید در فاصله های مناسب نصب کنید. اگر دوربین مداربسته شما دارای لنز متغیر است، ممکن است لنز دوربین از حالت فوکوس خارج شده باشد. لنزهای متغیر دو نوع هستند. لنز های وریفوکال برای تنظیم فوکوس دوربین، دارای پیچ های کوچکی هستند. با چرخاندن این پیچ ها می توانید کیفیت تصاویر و فوکوس لنز را تنظیم کنید. نوع دیگر این لنزها با فوکوس خودکار هستند. این لنزها نیازی به تنظیم کردن فوکوس ندارند.
2- خرابی سنسور و لنز دوربین، علت تار شدن لنز دوربین
لنز و سنسور دوربین مداربسته نقش بسیار مهمی در ارائه تصاویر با کیفیت دارند. خرابی سنسور تصویر و لنز دوربین می تواند یکی دیگر از علت های تار شدن تصویر دوربین مداربسته باشد. خراب شدن لنز دوربین باعث کاهش کیفیت، سیاه شدن تصویر دوربین مداربسته می شود. اگر لنز دوربین شما خراب شده است برای رفع این مشکل باید به متخصصین مراجعه کنید.
3- کثیفی لنز، دیگر علت تار شدن تصویر دوربین مداربسته
وجود گرد و غبار، آلودگی، باران و… منجر به کثیف شدن لنز دوربین مداربسته می شود. یکی از دلایل تار شدن تصاویر دوربین مداربسته وجود گرد و غبار و کثیفی لنز است. سعی کنید هر چند ماه یکبار لنز دوربین مداربسته خود را تمیز کنید. توجه داشته باشید مواد شمیایی و وسایل زبر، باعث آسیب و خراشیده شدن لنز می شوند. برای تمیز کردن لنز دوربین از دستمال های نرم و آب استفاده کنید تا از خراشیده شدن و آسیب به لنز جلوگیری شود.
4- مشکلات تصویر دوربین مداربسته به دلیل کابل ها
در برخی از سیستم های دوربین مداربسته از کابل کشی های طولانی استفاده شده است. اگر کابل کشی بیش از اندازه طولانی باشد، می تواند بر روی کیفیت تصاویر دریافتی تاثیر بگذارد. همچنین کیفیت کابل مورد استفاده نیز در کیفیت تصاویر نقش مهمی دارد. کابل های بی کیفیت می توانند علت تار شدن تصویر دوربین مداربسته باشند. توصیه می شود از کابل هایی با جنس مس استفاده کنید. این کابل ها دارای کیفیت بالایی هستند.
5- اتصال نادرست فیش ها
در سیستم دوربین های آنالوگ ممکن است اتصالات به درستی انجام نشده باشد. برای مثال دوربین و دستگاه DVR به وسیله کابل کواکسیال و فیش BNC به یکدیگر متصل می شوند. ممکن است اتصال فیش BNC شل شده باشد و یا کابل های تصویر دچار مشکل و خرابی شده باشند. در این صورت تصاویر دوربین مداربسته تار می شوند. کابل های متصل به دوربین و فیش ها را بررسی کنید.
6- تنظیمات اشتباه
اگر تنظیمات دوربین مداربسته به درستی انجام نشده باشد، تصاویر خروجی، بی کیفیت و تار نمایش داده می شوند. توصیه می شود جهت بالا بردن کیفیت تصویر دوربین مداربسته، هنگام نصب برای تنظیمات دوربین مداربسته از افراد با تجربه و متخصص کمک بگیرید.
7- وجود نور مادون قرمز در روز
دوربین های مداربسته دید در شب برای جلوگیری از تار شدن تصاویر در روز از فیلتری به نام IR-CUT استفاده می کنند. این فیلتر باعث حذف نور مادون قرمز در روز می شود. زیرا تابیدن همزمان نور خورشید یا نور مرئی در روز و نور LED های مادون قرمز باعث تار شدن تصاویر در دوربین می شود.
علت تار شدن تصویر دوربین مداربسته در زمان های خاص
در برخی از مواقع تصویر دوربین مداربسته تنها در شرایط خاص مانند شب، تغییر آب و هوا، روز و یا… دچار افت کیفیت می شود. به طور مثال تصاویر تنها در روز تار است و دوربین در شب تصاویر را به درستی ثبت می کند. همانطور که گفته شد در این صورت یکی از دلایل آن غیر فعال بودن فیلتر IR-CUT است.
اگر تصویر دوربین مداربسته شما در شب تار است، احتمال مشکل در نور مادون قرمز وجود دارد. نور مادون قرمز برای عملکرد صحیح باید از شیشه عبور کند. این نور اگر به هر دلیلی نتواند در شب از شیشه عبور کند، باعث تار شدن تصاویر می شود. برخی از کارخانه های صنعتی دارای محیطی با بخار چرب هستند. در این صورت شیشه دوربین نیز چرب می شود و نور توانایی عبور از شیشه را ندارد. در این حالت نور دچار شکست شده و مجدد به دوربین برمی گردد. به همین دلیل تصاویر در شب به صورت تار ضبط می شوند.
راه کار رفع تاری تصویر دوربین مداربسته در شب
1- فوم دور لنز
دور لنز دوربین های مداربسته با یک جسم پوشانده شده است. این جسم معمولا جنسی از پلاستیک دارد و فوم دور لنز نامیده می شود. این فوم باعث کاهش بازگشت نور مادون قرمز به داخل دوربین می شود. ممکن است در حین حمل و نقل این فوم جدا شده و در سر جای خود قرار نداشته باشد. همین موضوع باعث بازتاب بیشتر نور مادون قرمز به داخل دوربین مداربسته می شود. دقت کنید فوم دور لنز در جای خود قرار گرفته شده باشد.
2- شیشه دوربین مداربسته
روی شیشه دوربین های مداربسته یک حفره وجود دارد که اندازه این حفره ها با توجه به نوع و مدل دوربین ها متفاوت است. این حفره محل قرارگیری لنز است. زمانی که لنز داخل حفره قرار گیرد، بین حفره و لنز فاصله ای وجود دارد. برای پوشاندن این حفره از فوم لنز استفاده می شود. فوم و شیشه هر دو باعث جلوگیری از بازتاب نور مادون قرمز به لنز می شوند. عدم استفاده از فوم لنز باعث تار شدن تصویر می شود.
3- تمیز کردن لنز دوربین مداربسته
همانطور که گفته شد وجود چربی، کثیفی و گرد و غبار در شیشه دوربین مداربسته می تواند باعث تاری تصویر دوربین مداربسته شود. در این صورت می توانید با تمیز کردن شیشه دوربین خود، مشکل تاری تصویر را برطرف کنید.
ثبت ديدگاه