هنگام وقوع جرم و حادثه در مکانی که دوربین مداربسته نصب است، اولین اقدام مراجعه به تصاویر و فیلم های ضبط شده توسط دوربین است. کیفیت تصاویر در شناسایی افراد و مشاهده جزئیات بسیار مهم است. گاهی اوقات ممکن است کیفیت پایین تصاویر ضبط شده مشکل ساز شود و باعث عدم شناسایی مجرمان شود. در این صورت نیاز به بالا بردن کیفیت تصویر در دوربین مداربسته است. در ادامه به بالا بردن کیفیت تصویر و فیلم دوربین مداربسته، معرفی و دانلود نرم افزار افزایش کیفیت فیلم دوربین مداربسته می پردازیم.

در این مقاله می خوانید:

  • نرم افزار افزایش کیفیت فیلم دوربین مداربسته
  • تنظیم کیفیت تصویر دوربین مدار بسته
  • دلایل افت کیفیت تصویر دوربین مداربسته
  • عوامل مهم در بالا بردن کیفیت فیلم دوربین مداربسته

نرم افزار افزایش کیفیت فیلم دوربین مداربسته

یکی از روش های بدون هزینه برای بالا بردن کیفیت تصویر، استفاده از نرم افزارهای مخصوص افزایش کیفیت تصویر و فیلم است. از نرم افزارهای کاربردی رایگان برای بالا بردن کیفیت تصویر دوربین مداربسته می توان به Video Cleaner اشاره کرد. این نرم افزار باعث شفاف سازی بیشتر تصاویر می شود. از ویژگی های این نرم افزار می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • بهبود کیفیت تصاویر
  • شفاف سازی تصاویر
  • امکان خواندن پلاک خودرو و تشخیص چهره

توجه داشته باشید که بخشی از تصاویر در تصاویری که با کیفیت پایین ضبط شده اند، از بین رفته اند و امکان بازیابی آن ها تا حدودی ممکن نیست. در نتیجه تمامی نرم افزارهای بهبود کیفیت تصویر، تنها 10 تا 20 درصد امکان افزایش کیفیت تصاویر را دارند. با استفاده از لینک زیر می توانید برنامه بالا بردن کیفیت فیلم دوربین مدار بسته را دانلود کنید.

توجه داشته باشید در برخی از سایت ها نرم افزار افزایش کیفیت فیلم دوربین مداربسته برای اندروید با عنوان هایی مانند رفع تاری پلاک خودرو معرفی می شوند که کاربرد صحیحی ندارند.

تنظیم کیفیت تصویر دوربین مدار بسته

دوربین های مداربسته به منظور حفظ و ایجاد امنیت و نظارت بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. یکی از نکات مهم در دوربین های مدار بسته کیفیت تصویر دوربین مداربسته است. هر چه کیفیت تصاویر در دوربین ها بیشتر باشد، وضوح تصویر دوربین مدار بسته بیشتر می شود. با تنظیم کیفیت تصویر دوربین مدار بسته می توانید تصاویر را با کیفیت مناسب تری مشاهده کنید. کیفیت تصویر در انواع دوربین های مداربسته متفاوت است. میزان کیفت تصاویر در سیستم مداربسته بر حسب مگاپیکسل سنجیده می شود. هر چه عدد کنار مگاپیکسل بالاتر باشد، کیفیت تصویر در دوربین مدار بسته بیشتر است. کیفیت تصاویر در انواع دوربین مداربسته 1 مگاپیکسل، 2 مگاپیکسل، 3 مگاپیکسل، 4 مگاپیکسل و… است.

در تنظیم کیفیت تصویر دوربین مدار بسته باید رزولوشن مانیتوری که می خواهید تصاویر را در آن مشاهده کنید نیز توجه داشته باشید. به طور مثال اگر دوربین مداربسته شما دارای کیفیت تصویر 8 مگاپیکسلی است، برای مشاهده تصاویر با کیفیت اصلی باید از مانیتوری با رزولوشن 8 مگاپیکسل استفاده کنید.

دلایل افت کیفیت تصویر دوربین مداربسته

اگر دوربین مداربسته شما دارای کیفیت تصویر بالایی است، اما تصویر و فیلم با کیفیت پایین ضبط شده است، دلیل افت کیفیت دوربین مداربسته چیست؟ این موضوع ممکن است دلایل مختلفی داشته باشد.

  • ممکن است مانیتوری که تصاویر و فیلم را در آن مشاهده می کنید، رزولوشن پایینی داشته باشد. در اینصورت نمی توانید تصاویر را با کیفیت واقعی مشاهده کنید.
  • امکان دارد، لنز دوربین کثیف شده باشد و تصاویر را مات ضبط کند. لنز دوربین را تمیز کنید و مجدد تصاویر را بررسی کنید.
  • ممکن است طول کابل مورد استفاده در دوربین مداربسته بلند باشد. طول کابل در کیفیت اطلاعات ارسالی تاثیر گذار است.
  • قابلیت زوم و بزرگنمایی در دوربین وجود نداشته باشد.
  • وجود نویز در دوربین مداربسته
  • اگر دوربین مداربسته شما بی سیم است و اطلاعات از طریق wifi ارسال می شوند، در صورت تغییرات سیگنال wifi کیفیت تصاویر نیز تغییر می کند.
  • دستگاه ضبط باید از کیفیت تصویر دوربین مداربسته پشتیبانی کند. در صورت عدم پشتیبانی دستگاه ضبط از کیفیت تصویر دوربین، امکان مشاهده تصاویر با کیفیت واقعی وجود ندارد.

تمام موارد ذکر شده را چک کنید. اگر دلیل افت کیفیت تصاویر را در موارد بالا پیدا نکردید، باید به دنبال راهی برای بالا بردن کیفیت تصویر دوربین مداربسته باشید.

عوامل مهم در بالا بردن کیفیت فیلم دوربین مداربسته

عوامل متعددی در بالا بردن کیفیت تصویر و فیلم دوربین مداربسته تاثیر دارند. در ادامه به بیان و بررسی این عوامل می پردازیم.

کیفیت و رزولوشن تصویر

یکی از عوامل اصلی در کیفیت تصاویر رزولوشن تصویر است. رزولوشن را با واحد مگاپیکسل اندازه گیری می کنند. با افزایش رزولوشن و مگاپیکسل، کیفیت و وضوح تصاویر در دوربین افزایش می یابد. علاوه بر کیفیت تصویر دوربین مداربسته باید به کیفیت تصویر دستگاه ضبط کننده DVR و یا NVR نیز توجه کنید. کیفیت تصویر دوربین و کیفیت تصویر قابل پشتیبانی در دستگاه ضبط باید یکسان باشند. به طور مثال اگر دوربینی با کیفیت تصویر 5 مگاپیکسل و دستگاه ضبطی با کیفیت تصویر 3 مگاپیکسل داشته باشید، در نهایت تصویر ارائه شده به شما با کیفیت 3 مگاپیکسل است. انتخاب کیفیت تصویر دوربین مداربسته باید متناسب با نوع کاربری شما انجام گیرد.

قابلیت WDR و DWDR

یکی از رایج ترین کاربردهای دوربین مداربسته، نصب در مقابل درب های ورودی است. وجود نور قوی مانند خورشید در پشت افراد باعث اختلال در کیفیت تصاویر ضبط شده می شود. اختلاف نور بین محیط داخلی و خارجی موجب سیاه شدن تصویر ضبط شده می شود. در این صورت تصویر فردی که از درب وارد می شود، قابل شناسایی نیست. شرکت های تولید کننده دوربین مداربسته برای رفع این مشکل، تکنولوژی WDR را وارد بازار کردند. این تکنولوژی به صورت سخت افزاری و به صورت دو قطعه چیپ CCD به دوربین اضافه شده است. WDR این اختلاف نور موجود در تصویر را جبران می کند. دوربین هایی که دارای این تکنولوژی هستند را دوربین ضد نور می نامند. یک قابلیت مشابه دیگر که به صورت نرم افزار است، DWDR نام دارد. به دلیل کیفیت تصاویر پایین تر در DWDR نسبت به WDR، این تکنولوژی از قیمت پایین تری برخوردار است.

قابلیت WDR

تکنولوژی فیلتر IR-CUT

دوربین های مداربسته مجهز به قابلیت دید در شب هستند. در تکنولوژی دید در شب، برای ثبت تصاویر در شب از امواج مادون قرمز استفاده می شود. این امواج در تاریکی باعث می شوند تا دوربین قادر به ثبت تصاویر با کیفیت در شب باشد. اما این امواج مادون قرمز در روز باعث رنگبندی غیر طبیعی تصاویر می شود. برای برطرف کردن این مشکل تکنولوژی به نام IR-CUT در دوربین ها وجود دارد. این تکنولوژی در روز از عبور نور مادون قرمز جلوگیری کرده و تنها اجازه عبور نورهای مرئی را می دهد. همچنین هنگام تاریکی و شب، فیلتر IR-CUT غیر فعال شده و LEDهای مادون قرمز فعال هستند.

تکنولوژی DIS

دوربین های مداربسته ای که در جاده ها، ایستگاه های راه آهن و یا محیط های خارجی نصب می شوند، ممکن است در معرض باد و طوفان قرار بگیرند. هنگام وزش باد و طوفان دوربین دچار لرزش می شود و در نتیجه باعث پرش و پایین آمدن کیفیت تصاویر می شود. تکنولوژی DIS باعث می شود تا تصاویر هنگام لرزش نیز دارای کیفیت مطلوبی باشند. یکی از روش های بالا بردن کیفیت تصویر استفاده از تکنولوژی DIS است. همچنین این تکنولوژی قابلیت تنظیم نور در شب، اسکن تصاویر متحرک و تنظیم درجه حرارت را نیز دارد.

تکنولوژی Super Low Illustration

تکنولوژی Super Low Illustration برای تشکیل تصویر به نور بسیار کمی نیاز دارد. به عبارت دیگر عملکرد این تکنولوژی تا حدودی مشابه دید در شب است. دوربین های دید در شب IR دارای برد محدودی هستند. از این تکنولوژی در محیط هایی که امکان نصب دوربین های مداربسته دید در شب وجود ندارد استفاده می کنند.

نرخ فریم ریت (FPS)

فریم ریت چیست؟ به تعداد تصاویر ثبت شده در هر ثانیه نرخ فریم ریت گفته می شود. هر چه نرخ فریم ریت بیشتر باشد، تصاویر با کیفیت و جزئیات بیشتری ثبت می شوند.

4.8/5 - (5 امتیاز)