دستگاه XVR چیست؟ در سیستم دوربین های مداربسته دستگاه های مختلفی برای ضبط تصاویر وجود دارند. از انواع دستگاه های ضبط می توان به XVR، DVR و NVR اشاره کرد. تفاوت این دستگاه ها در پشتیبانی از نوع دوربین ها است. به طور مثال دستگاه ضبط تصاویر NVR برای ضبط تصاویر دوربین های مداربسته تحت شبکه مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه قصد داریم تا درباره دستگاه ضبط تصاویر XVR، تفاوت دستگاه XVR با NVR و DVR بپردازیم.
XVR چیست؟
دوربین های مداربسته برای ضبط تصاویر به دستگاه هایی نیاز دارند. XVR یکی از انواع دستگاه های ضبط تصاویر در سیستم دوربین مداربسته است. به طور کلی دستگاه XVR یک نسخه ارتقا یافته دستگاه DVR است. در گذشته این دستگاه با نام هیبرید نیز شناخته می شد. دستگاه XVR قابلیت پشتیبانی از انواع فرمت های ویدئویی دوربین های AHD، CVI، CVBS، TVI و دوربین های IP را دارد. در نتیجه این دستگاه توانایی نصب دوربین های مداربسته آنالوگ و تحت شبکه را دارد. انتخاب نوع فرمت و دوربین مداربسته در دستگاه ضبط تصاویر XVR از تنوع بیشتری برخوردار است.
کاربرد دستگاه XVR چیست؟
در سیستم های دوربین مداربسته از تجهیزات گوناگونی استفاده می شود. یکی از این تجهیزات دستگاه های ضبط تصاویر ارسالی هستند. در بسیاری از پروژه ها هم از دوربین های آنالوگ و هم از دوربین های تحت شبکه استفاده می شود. همانطور که گفته شد دستگاه DVR برای ضبط تصاویر دوربین آنالوگ و دستگاه NVR برای ضبط تصاویر دوربین های دیجیتال به کار می روند. در چنین پروژه هایی به دلیل پشتیبانی دستگاه XVR از تمام دوربین ها و کاهش هزینه های اضافی توصیه می شود از این دستگاه استفاده شود.
HVR چیست؟
حتما گاهی اوقات اسم دستگاه HVR را شنیده اید. ممکن است برایتان سوال شده باشد HVR چیست؟ HVR مخفف عبارت Hybrid Video Recorder است. این عبارت به معنی دستگاه ضبط تصاویر ترکیبی است. این دستگاه تفاوتی با دستگاه XVR ندارد. همانطور که گفته شد دستگاه های XVR در گذشته با نام هیبرید شناخته می شدند. به عبارت دیگر HVR همان دستگاه های ضبط تصاویر XVR هستند که قابلیت پشتیبانی از دوربین های دیجیتال و آنالوگ را به صورت همزمان دارند. دستگاه های ضبط XVR، را HVR نیز می نامند.
انواع دستگاه ضبط تصاویر XVR
دستگاه های ضبط تصاویر XVR بر اساس قابلیت پشتیبانی تعداد دوربین، پهنای باند، حجم هارد و کیفیت دوربین های مداربسته دارای انواع مختلفی هستند. در ادامه انواع دستگاه XVR را بر اساس ویژگی های آن بررسی می کنیم.
تعداد و کیفیت دوربین مداربسته در دستگاه XVR
کیفیت قابل پشتیبانی دوربین ها و تعداد دوربین ها در دستگاه XVR بسته به مدل آن متفاوت است. هر دستگاه XVR دارای تعدادی کانال برای نصب دوربین های آنالوگ است. همچنین این دستگاه یک پورت شبکه برای نصب دوربین های IP دارد. توجه داشته باشید که تعداد دوربین های تحت شبکه قابل نصب در XVR به پهنای باند و کیفیت تصاویر دوربین بستگی دارد. دوربین های IP و آنالوگ دارای کیفیت تصاویر متفاوتی هستند. برای مشاهده تصاویر با کیفیت واقعی، هنگام خرید به کیفیت تصاویر دوربین ها و قابلیت پشتیبانی کیفیت تصاویر دستگاه ضبط تصاویر توجه کنید.
هارد در دستگاه XVR
یکی از نکات دیگری که هنگام خرید دستگاه ضبط تصاویر XVR باید به آن توجه کرد حافظه دوربین مداربسته است. حافظه دوربین مداربسته همان هارد دیسک است که داخل دستگاه ضبط قرار دارد. تمامی دستگاه های ضبط تصاویر نیاز به هارد دارند. دستگاه های ضبط با توجه به کیفیت تصاویر دوربین مداربسته به حجم هارد متفاوتی نیاز دارند. هر چه کیفیت تصاویر در دوربین ها بالاتر باشد، نیاز به فضای بیشتری برای ذخیره اطلاعات وجود دارد. دوربین های تحت شبکه نسبت به دوربین های آنالوگ از کیفیت تصاویر بالاتری برخوردار هستند. در نتیجه دوربین های IP به فضای ذخیره سازی بیشتری نیاز دارند. با توجه به کیفیت تصاویر دوربین های IP و آنالوگ خود، می توانید حجم هارد دیسک را انتخاب کنید. هر یک از مدل های دستگاه XVR از پهنای باند و حجم هارد متفاوتی پشتیبانی می کنند.
در دستگاه های XVR گزینه ای به نام AUTO وجود دارد. با انتخاب این گزینه، دستگاه به طور اتوماتیک پس از نصب، دوربین را شناسایی می کند. علاوه بر این می توانید در منوی دستگاه نوع هر کانال را مشاهده و انتخاب کنید.
مزایای دستگاه ضبط تصاویر XVR چیست؟
به طور کلی مزایای دستگاه XVR عبارت است از:
- کاهش هزینه ها در پروژه هایی با دوربین های آنالوگ و تحت شبکه
- کاهش هزینه ها در پروژه های نیازمند ارتقا دوربین های آنالوگ
انتخاب دوربین های مداربسته به نوع کاربری شما بستگی دارد. در فضاهای کوچک تر به دلیل هزینه کمتر و نیاز به پهنای باند و هارد کمتر از دوربین های مداربسته آنالوگ استفاده می شود. در پروژه های بزرگ تر و حساس تر از دوربین های تحت شبکه استفاده می شود. دوربین های تحت شبکه از کیفیت تصاویر و قابلیت های بیشتری برخوردار هستند. در برخی از پروژه ها از هر دو دوربین استفاده می شود. در مکان های حساس از دوربین های مداربسته تحت شبکه و برای کاهش هزینه در مکان هایی که از حساسیت کم تری برخوردار هستند، از دوربین های آنالوگ استفاده می شود. ممکن است فکر کنید در این صورت نیاز به دو نوع دستگاه ضبط تصاویر دارید. اما با استفاده از دستگاه های ضبط XVR می توانید هر دو نوع دوربین را به یک دستگاه مشترک متصل کنید.
همچنین در برخی مواقع شما از دوربین های آنالوگ استفاده کرده اید. حال تصمیم به تعویض فرمت و یا نوع دوربین های خود دارید. در این صورت اگر برای ضبط تصاویر از دستگاه DVR استفاده کرده اید، باید علاوه بر تعویض دوربین ها، دستگاه ضبط تصاویر را نیز تعویض کنید. اما با استفاده از دستگاه XVR هر زمان که تصمیم به تعویض دوربین ها داشته باشید، دیگر نیاز به تعویض دستگاه ضبط ندارید.
تفاوت دستگاه XVR با NVR و DVR چیست؟
همانطور که متوجه شدید ضبط تصاویر در دوربین مداربسته توسط دستگاه های ضبط انجام می شود. به طور کلی 3 نوع دستگاه ضبط در سیستم دوربین های مداربسته وجود دارد. دستگاه DVR، NVR و XVR. تصاویر در دوربین های مداربسته آنالوگ به وسیله کابل کواکسیال به دستگاه ضبط منتقل می شوند. این دستگاه های ضبط در سیستم آنالوگ DVR نام دارند. در دوربین های مداربسته تحت شبکه و یا IP تصاویر توسط کابل های شبکه که با عبارت CAT شناخته می شوند انتقال پیدا می کنند. دستگاه های ضبط در سیستم دوربین مداربسته تحت شبکه NVR نام دارند. XVR هم دستگاهی است که به طور همزمان می تواند از دوربین های آنالوگ و تحت شبکه پشتیبانی کند. در پشت دستگاه XVR هم می توان کابل شبکه نصب کرد و هم از فیش های BNC استفاده کرد.
برای اطلاع از تفاوت DVR و NVR می توانید به مقاله تفاوت دستگاه ضبط DVR و NVR مراجعه کنید.
قیمت دستگاه XVR
دستگاه های XVR با توجه به مدل، میزان پشتیبانی کیفیت دوربین، تعداد دوربین های قابل نصب، حجم و پهنای باند قابل پشتیبانی دارای قیمت های مختلفی هستند.
توجه: قیمت ها مربوط به تاریخ 1401/02/10
ثبت ديدگاه