HLC چیست؟ یکی از قابلیتهای بهبود کیفیت تصویر در شرایط نوری خاص، HLC نام دارد. تابیدن نور توسط منبع نوری قوی باعث افت کیفیت و مشکل در تصویر دوربین مدار بسته میشود. قابلیت HLC با کم کردن تاثیر نور باعث بهبود کیفیت تصویر میشود. برای آشنایی با این قابلیت و اطلاع از نحوه کار و کاربرد HLC در دوربین مداربسته با ما همراه باشید.
در این مقاله میخوانید:
HLC چیست؟
HLC مخفف عبارت Highlight compensation به معنای جبران کننده نورهای اضافی است. تابیده شدن نورهای اضافی و یا نور با شدت زیاد در تصویر دوربین مداربسته مشکل ایجاد میکند. تابیده شدن نور اضافی به دوربین مداربسته باعث پر نور شدن تصویر و ایجاد لکههای سفید میشود. در این صورت قسمتهای پر نور به درستی نمایش داده نمیشوند و باعث از بین رفتن جزئیات در تصویر میشود. زمانی که نورهای اضافی به لنز دوربین مدار بسته برخورد میکنند، قابلیت HLC در دوربین مداربسته باعث کاهش اثر این نورها در تصویر میشود. این تکنولوژی با استفاده از حسگر میتواند قسمتهای پرنور در تصویر را تشخیص دهد. پس از تشخیص نورهای اضافی توسط حسگرها، قابلیت HLC نور را در نقاط پرنور شناسایی شده کاهش میدهد. این عمل به صورت اتوماتیک و خودکار در دوربینهای مداربسته با قابلیت HLC انجام میشود.
کاربرد قابلیت HLC در دوربین مداربسته چیست؟
با توجه به این موضوع که قابلیت HLC در دوربین مداربسته باعث ایجاد تعادل نور در محیط میشود، این تکنولوژی در بسیاری از کاربریها مورد استفاده قرار میگیرد. مهمترین کاربرد HLC در دوربین مداربسته در پمپ بنزینها، پارکینگهای عمومی و خصوصی، دوربینهای نصب شده در خیابانها، دوربینهای ترافیکی و… است. در چنین محیطهایی شناسایی خودرو، پلاک خودرو و گاها سرنشینان خودروها دارای اهمیت است. در تاریکی و شب، چراغ خودروها روشن است. نور چراغ خودرو در تاریکی به صورت مستقیم به لنز دوربین مداربسته تابیده میشود. تابیده شدن نور شدید چراغ خودروها به دوربین باعث عدم خوانایی پلاک و مشاهده خودرو به صورت واضح میشود. استفاده از دوربینهای مداربسته با تکنولوژی hlc باعث جلوگیری از این مشکل میشود.
از کجا بفهمیم دوربین مداربسته قابلیت HLC دارد؟
اگر میخواهید از دارا بودن قابلیت HLC در دوربین مداربسته اطلاع پیدا کنید، باید مشخصات دوربین را مشاهده کنید. همهی دوربینهای مداربسته دارای کاتالوگ و دیتاشیت هستند. در دیتاشیت دوربینهای مداربسته، اطلاعات کاملی از مشخصات و ویژگیهای موجود در دوربین ثبت شده است. با مشاهده دیتاشیت دوربین میتوانید از قابلیتهای بهبود تصاویر مانند HLC مطلع شوید. اگر به دفترچه راهنما یا دیتاشیت دوربین مداربسته دسترسی ندارید، برای اطلاع از وجود قابلیت HLC راه دیگری نیز وجود دارد. میتوانید با جستجو مدل دوربین در اینترنت از وجود قابلیت HLC در دوربین مداربسته مطلع شوید.
قیمت دوربین مداربسته HLC
دوربینهای مداربسته HLC با توجه به ویژگیها، نوع و مدل دوربین دارای قیمتهای متفاوتی هستند. قیمت این دوربینها با توجه به برند سازنده و سایر قابلیتهای موجود تعیین میشود. شرکت تیاندی دارای دوربینهای مداربسته با انواع قابلیتهای بهبود کیفیت تصویر است. اغلب دوربینهای مداربسته تیاندی دارای قابلیت HLC هستند. دوربین مداربسته تیاندی در بین کاربران به عنوان دوربین مدار بسته با کیفیت بالا شناخته میشود. برای مشاهده قیمت دوربین مداربسته HLC بر روی لینک زیر کلیک کنید.
تفاوت قابلیت HLC و BLC چیست؟
همانطور که در قسمتهای قبل گفته شد HLC در دوربین مداربسته، نورهای اضافی در تصویر را کاهش میدهد. قابلیت BLC در دوربین مداربسته در واقع نور پس زمینه را جبران میکند. به طور مثال زمانی که نور از بیرون مانند پنجره به داخل میتابد و شدت نور محیط داخلی و خارجی زیاد است، تصویر در محیط داخلی به درستی ثبت نمیشود. قابلیت BLC نور محیط داخلی را جبران کرده تا تصاویر در داخل به خوبی ثبت شوند. توجه کنید که BLC باعث اشباح شدن و پور نور شدن تصویر بیرون میشود. هر دو این تکنولوژیها به صورت نرم افزاری عمل میکنند. تفاوت قابلیت HLC و BLC را میتوان در کاربرد آنها بیان کرد. HLC زمانیکه نور مستقیم به لنز تابیده شود کاربرد دارد. BLC زمانیکه اختلاف نور بین دو محیط زیاد باشد، مورد استفاده قرار میگیرد.
HLC و WDR چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟
قابلیت WDR در دوربین مداربسته کاربردی همانند قابلیت BLC دارد. با این تفاوت که WDR از قدرت بیشتری برخوردار است. در نتیجه تفاوت WDR و HLC را نیز میتوان در نوع کاربرد بیان کرد. همچنین نحوه کار در این دو تکنولوژی با یکدیگر متفاوت است. تکنولوژی WDR به صورت سخت افزاری کار میکند. در صورتی که تکنولوژی HLC به صورت نرمافزاری کار میکند. در واقع تکنولوژی WDR در مقایسه با سایر تکنولوژیهای بهبود کیفیت تصویر دارای قدرت و کیفیت بیشتری است.
اهمیت استفاده از HLC در دوربین مدار بسته
شرایط نوری خاص باعث افت کیفیت تصویر و از بین رفتن جزئیات در برخی از قسمتهای تصویر میشود. تابیده شدن نور به صورت مستقیم به لنز دوربین، اختلاف سطح نوری در دو محیط، وجود منبع نوری قوی و… همگی میتوانند باعث ایجاد مشکل در تصویر شوند. این مشکلات باعث ایجاد اختلال در نظارت میشود. با از دست رفتن جزئیات تصویر هنگام وقوع حادثه شناسایی افراد و یا بررسی حادثه کار دشواری است. اهمیت استفاده از قابلیتهای بهبود کیفیت تصویر مانند HLC در دوربین مداربسته در این شرایط مشخص میشود. بدون استفاده از قابلیتهایی همانند HLC، BLC، WDR و DWDR تصاویر در شرایط نوری سخت دچار مشکل میشوند.
کدام یک از دوربینهای مداربسته HLC، BLC و WDR بهتر هستند؟
در قسمتهای قبل تفاوتهای تکنولوژیهای HLC، BLC و WDR را بررسی کردیم. برخی از کاربران سوالاتی مانند، کدام یک از این قابلیتها بهتر است را مطرح میکنند. در بحث برتری HLC، BLC و WDR باید گفت هر یک از این قابلیتها در کاربریهای مختلف میتوانند مفید باشند. HLC در کاربریهایی که ممکن است نور با شدت و به صورت مستقیم به دوربین بتابد موثر است. قابلیت BLC در محیطهایی که اختلاف نوری وجود دارد و تصاویر در محیط بیرونی فاقد اهمیت است، استفاده میشود. قابلیت WDR نیز در محیطهایی که اختلاف نور وجود دارد و کاربر قصد مشاهده تصاویر داخلی و بیرونی به صورت واضح را دارد استفاده میشود. در نتیجه هر یک از این قابلیتها در کاربردهای مخصوص از اهمیت و تاثیر بالایی برخوردار هستند.
مطالب پیشنهادی مخاطبین
ثبت ديدگاه