برخی از دوربین های مداربسته علاوه بر ثبت تصاویر، صدای محیط را نیز ضبط می کنند. گاهی ممکن است با نویز میکروفون دوربین مداربسته مواجه شوید. نویز در میکروفون باعث ایجاد مشکل صدای دوربین مدار بسته می شود. علت نویز دوربین مداربسته و روش های حذف آن چیست؟ در این مقاله به نویز میکروفون دوربین مداربسته و علت آن می پردازیم. با ما همراه باشید.
علت نویز میکروفون دوربین مداربسته
نویز میکروفون دوربین مداربسته ممکن است علت های مختلفی داشته باشد. در ادامه به چند علت نویز در میکروفون دوربین مداربسته اشاره می کنیم.
- تداخل الکترومغناطیسی: این مسئله می تواند به علت نزدیکی میکروفون به منابع تولید الکترومغناطیسی مانند کابل های برق، آداپتورها یا دستگاه های الکترونیکی دیگر رخ دهد. این تداخل می تواند باعث ایجاد نویز در میکروفون دوربین شود.
- کیفیت پایین میکروفون: استفاده از میکروفون های کیفیت پایین می تواند منجر به تولید نویز در سیگنال صدا شود. توصیه می کنیم در انتخاب میکروفون مناسب دقت لازم را داشته باشید.
- مشکلات فنی: خرابی در میکروفون یا دستگاه دوربین مداربسته می تواند باعث ایجاد نویز میکروفون دوربین مداربسته شود. وارد شدن ضربه و یا استفاده نادرست از میکروفون نیز باعث مشکل در آن می شود.
- فاصله میکروفون: در صورتی که فاصله میکروفون از محیط مورد نظر بیش از حد باشد، باعث ضعیف شدن سیگنال صدا می شود. ضعیف شدن سیگنال نیز می تواند باعث به وجود آمدن نویز صدا در دوربین شود.
- مشکل در اتصالات: یک علت ایجاد نویز در سیستم مدار بسته، مشکل در کابل کشی و اتصالات دوربین مداربسته است.
- آلودگی صوتی در محیط: وجود منابع صدای مزاحم در محیط مانند ترافیک شلوغ، موتورها، صداهای صنعتی و… می تواند به تداخل و نویز در سیگنال صدا منجر شود.
چگونه نویز میکروفون دوربین را از بین ببریم؟
در زیر چندین روش برای کاهش و حذف نویز میکروفون دوربین مداربسته را بررسی می کنیم.
- فاصله از منابع الکترومغناطیسی: توجه کنید که میکروفون در فاصله مناسبی از منابع الکترومغناطیسی قرار داشته باشد. در صورت امکان، میکروفون را از منابع الکترومغناطیسی دور کنید. همچنین، از تراکم بالای کابل های برق در نزدیکی میکروفون خودداری کنید.
- استفاده از میکروفون با کیفیت: اگر میکروفون دوربین مداربسته شما کیفیت پایین دارد، توصیه می کنیم برای جلوگیری از نویز از میکروفون با کیفیت بالا استفاده کنید. میکروفون های با کیفیت قادر به کاهش نویز و بهبود کیفیت صدا هستند.
- استفاده از فیلترهای نویز: برخی میکروفون ها دارای فیلترهای نویز هستند. این فیلترها قابلیت کاهش نویز را دارند. در صورت استفاده از این فیلترها، کیفیت صدا نیز بهبود پیدا می کند.
- بررسی و تعمیر مشکلات فنی: در صورت وجود خرابی یا مشکل فنی در میکروفون یا دوربین، ممکن است نیاز به تعمیر یا تعویض قطعات داشته باشید. از سالم بودن میکروفون اطمینان حاصل کنید.
- بررسی اتصالات: از اتصال صحیح کابل ها نیز اطمینان حاصل کنید.
اگر با بررسی تمام موارد بالا همچنان، مشکل نویز در میکروفون دوربین مداربسته حل نشده است، بهتر است از تامین کننده دوربین یا متخصصین دوربین مداربسته مشاوره بگیرید.
محل نصب میکروفون چه تاثیری در نویز دارد؟
یکی از مواردی که می تواند باعث کاهش نویز میکروفون دوربین مداربسته شود، انتخاب محل مناسب برای نصب میکروفون دوربین است. برای کاهش نویز و افزایش کیفیت صدا باید برخی از نکات را در انتخاب محل نصب رعایت کنید. در ادامه این نکات را بررسی می کنیم.
- میکروفون را در فاصله مناسبی از محیط مورد نظر نصب کنید. نصب میکروفون در فاصله کوتاه و مناسب باعث کاهش نویز و افزایش کیفیت صدا می شود.
- سعی کنید میکروفون را در قسمت های بالایی محیط نصب کنید. اینکار باعث جلوگیری از تداخل میکروفون با موانع می شود.
- از نصب میکروفون در محیط های پرتردد خودداری کنید. اگر قصد ضبط صدایی در این محیط ها را دارید، میکروفون را در نزدیکترین فاصله از منبع صدا مورد نظر نصب کنید.
دستگاه های ضبط قابلیت اتصال چند میکروفون را دارند؟
دستگاه های ضبط DVR دارای انواع و مدل های متفاوتی هستند. تعداد میکروفون هایی که به این دستگاه ها متصل می شود نیز به نوع دستگاه بستگی دارد. هر دستگاه دارای تعدادی کانال ورودی برای صدا است. تعداد کانال های ورودی در هر دستگاه متفاوت است. ممکن است دستگاه های DVR دارای 4، 8 و یا 16 کانال ورودی صدا باشند. تعداد میکروفن های قابل پشتیبانی توسط دستگاه DVR در کاتالوگ و دیتاشیت هر دستگاه مشخص شده است.
توجه داشته باشید که تعداد میکروفن های متصل به دستگاه DVR می تواند بر روی نویز میکروفون دوربین مداربسته تاثیرگذار باشد. هنگامی که از چند میکروفون در دستگاه های ضبط استفاده می شود، منبع تغذیه، پهنای باند و ظرفیت پردازش بین تمام میکروفون ها به اشتراک گذاشته می شود. از این رو منبع تغذیه باید توانایی تامین انرژی مورد نیاز برای تمام میکروفن ها را داشته باشد. پهنای باند نیز باید بین تمام میکروفن ها تقسیم شود و پهنای باند محدود می تواند بر کیفیت صدا تاثیرگذار باشد.
انواع میکروفون در سیستم مداربسته
میکروفون های مختلفی برای استفاده در سیستم مدار بسته وجود دارد. یکی از نکات مهم برای جلوگیری از ایجاد نویز میکروفون دوربین مداربسته، انتخاب میکروفن مناسب و با کیفیت است. در انتخاب میکروفون باید به نوع میکروفن، حساسیت میکروفن به صدا، مقاومت در برابر عوامل موجود محیط های بیرونی، قابلیت کاهش نویز و… توجه کنید. به طور کلی در سیستم مداربسته دو نوع میکروفن داخلی و خارجی وجود دارد. دوربین های مداربسته دارای میکروفن داخلی در داخل خود دارای میکروفن هستند. برخی از دوربین های مداربسته با قابلیت ضبط صدا دارای میکروفن داخلی نیستند، اما قابلیت اتصال میکروفون خارجی را دارند. میکروفن ها از نظر نوع بدنه و شکل ظاهری نیز به چند دسته تقسیم می شوند. در ادامه به بررسی و معرفی میکروفن های دوربین مداربسته می پردازیم.
- میکروفون سوزنی: میکروفن های سوزنی، اندازه بسیار کوچکی دارند. به دلیل اندازه و سایز میکروفون سوزنی، آن ها معمولا به صورت مخفی نیز استفاده می شوند.
- میکروفون گلفی: به دلیل قرار داشتن این نوع میکروفون در داخل بدنه ای به شکل گلف، به نام میکروفن گلفی معروف هستند. این میکروفن با ولتاژ 6 الی 12 ولت کار می کند.
- میکروفون باکسی: میکروفون های باکسی به دلیل شکلی مستطیلی و شبیه به باکس به این نام شناخته می شوند. بر روی بدنه این میکروفون ها یک پیچ به منظور تنظیم صدا قرار دارد.
سلام، شما دوربین مداربسته ای که میکروفون هم داشته باشه دارید؟
با سلام و درود
بله دوربین های مداربسته ای که دارای میکروفن داخلی هستند موجود هست. برای راهنمایی بیشتر با واحد فروش تماس بگیرید. 02188500020 داخلی 1