یکی از پرکاربردترین وسایل در برقراری امنیت، استفاده از دوربین های مداربسته است. به طور کلی دوربین های مداربسته بر اساس نوع تکنولوژی به سه دسته آنالوگ، آنالوگ HD و دیجیتال تقسیم می شوند. ممکن است هنگام خرید دوربین مداربسته، این سوال برای شما پیش بیاید که دوربین مداربسته آنالوگ بهتر است یا دیجیتال؟ برای انتخاب نوع دوربین ابتدا باید مشخصات و تفاوت دوربین های آنالوگ، AHD و دیجیتال را بدانید. در این مقاله قصد داریم تا به شما در انتخاب دوربین مداربسته مناسب کمک کنیم.
انواع دوربین مداربسته
انواع دوربین مداربسته بر اساس نوع لنز، نوع بدنه و شکل ظاهری، کیفیت تصاویر، تکنولوژی، برند و نوع دید در شب تقسیم بندی می شوند. در ادامه دوربین های مداربسته را بر اساس تکنولوژی مورد بررسی قرار می دهیم.
دوربین مداربسته آنالوگ
دوربین های مداربسته آنالوگ اولین نسل از دوربین های ارائه شده به بازار هستند. در ابتدا این دوربین ها مورد توجه بسیاری قرار گرفت. اما با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی و نیاز بشر این دوربین ها از رده خارج شدند و کاربردی ندارند.
دوربین مداربسته دیجیتال IP
بعد از دوربین های آنالوگ، دوربین های تحت شبکه دومین نسل دوربین های مداربسته بودند که وارد بازار شدند. دوربین های مداربسته تحت شبکه در مقایسه با دوربین های آنالوگ دارای قابلیت های بیشتر و کیفیت تصاویر بسیار بالاتری هستند. در سیستم دوربین های مداربسته تحت شبکه از دستگاه ضبط تصاویر NVR استفاده می شود. دوربین و دستگاه NVR به وسیله کابل های شبکه به یکدیگر متصل می شوند. همچنین این دوربین ها پردازش تصویر و قابلیت های هوشمند بسیاری دارند. قابل ذکر است که این دوربین ها دارای قیمت بالایی هستند.
دوربین مداربسته آنالوگ HD
کیفیت پایین در دوربین های آنالوگ و قیمت بالا در دوربین های تحت شبکه باعث شد تا سازندگان دوربین های مداربسته، تکنولوژی به نام آنالوگ HD را وارد بازار کنند. دوربین های مداربسته آنالوگ HD به منظور رفع ضعف های تکنولوژی آنالوگ وارد بازار شدند. دستگاه ضبط تصاویر در دوربین های آنالوگ HD دستگاه DVR است. برای اتصال دوربین های آنالوگ HD به دستگاه DVR از کابل کواکسیال استفاده می شود. دوربین آنالوگ HD در مقایسه با دوربین های آنالوگ از کیفیت تصاویر بالاتری برخوردار هستند.
تفاوت دوربین آنالوگ و HD
همانطور که گفته شد دوربین های آنالوگ HD به منظور رفع محدودیت ها و ضعف های دوربین های آنالوگ وارد بازار شدند. دوربین های آنالوگ نسل قدیمی تر دوربین های آنالوگ HD هستند. دوربین های آنالوگ قدیمی تصاویر را به صورت آنالوگ ضبط و ارسال می کنند. در دوربین های آنالوگ HD تصاویر در زمان ذخیره سازی به دیجیتال تبدیل می شوند. کیفیت تصاویر در دوربین های آنالوگ HD بالاتر است. در نتیجه دوربین های HD در مقایسه با آنالوگ قیمت بالاتری دارند.
تفاوت دوربین آنالوگ و تحت شبکه
دوربین های مداربسته تحت شبکه و آنالوگ HD دارای مزایا و تفاوت های مختلفی هستند. دوربین های مداربسته دیجیتال و آنالوگ HD از لحاظ کابل کشی، پردازش، قیمت و…. تفاوت بسیاری دارند. در ادامه به تفاوت های این دوربین ها بیشتر می پردازیم.
- یکی از اصلی ترین تفاوت های دوربین مداربسته تحت شبکه و آنالوگ HD در ارسال داده ها است. دوربین های دیجیتال تصاویر ثبت شده را به وسیله سیگنال های دیجیتال ارسال می کنند. در صورتی که تصاویر در دوربین های HD به وسیله سیگنال های آنالوگ ارسال می شوند. به همین دلیل انتقال اطلاعات در سیستم های تحت شبکه بسیار سریع تر از سیستم های آنالوگ است.
- تقریبا تمامی دوربین های مداربسته برای انتقال اطلاعات و تامین برق مورد نیاز خود نیاز به کابل کشی دارند. در سیستم دوربین مداربسته تحت شبکه برای انتقال اطلاعات از سوئیچ، کابل شبکه و یا فیبر نوری استفاده می شود. در دوربین های تحت شبکه به دلیل استفاده از سوئیچ از کابل کشی کمتری استفاده می شود. برخی از دوربین های مداربسته به صورت بی سیم هستند. این دوربین ها نیازی به کابل کشی ندارند و انتقال اطلاعات به وسیله Wifi انجام می شود. در دوربین مداربسته آنالوگ HD کابل کشی به وسیله کابل های کواکسیال انجام می شود.
- پردازش تصاویر در دوربین های IP و آنالوگ متفاوت است. در سیستم دوربین تحت شبکه تصاویر به صورت دیجیتال ضبط و قبل از ارسال پردازش می شوند. این ویژگی باعث می شود تا دوربین های مداربسته تحت شبکه دارای قابلیت های بیشتری باشند. برخی از دوربین های تحت شبکه دارای قابلیت های تشخیص چهره، خواندن پلاک، تعقیب هوشمند و شمارش افراد هستند. دوربین های پلاک خوان یکی از انواع دوربین های تحت شبکه هستند.
- برای ذخیره سازی اطلاعات در دوربین های IP از دستگاه ضبط NVR استفاده می شود. همچنین برای ضبط تصاویر در دوربین های آنالوگ HD از دستگاه DVR استفاده می شود.
- یکی از نکات مهم در خرید دوربین های مداربسته قیمت آن ها است. از عوامل موثر در قیمت دوربین مداربسته می توان به نوع آن اشاره کرد. قیمت دوربین های مداربسته دیجیتال به دلیل قابلیت ها، ویژگی ها و کیفیت تصاویر بیشتر گران تر است.
مقایسه کیفیت دوربین مداربسته آنالوگ و دیجیتال
در مقایسه کیفیت دوربین آنالوگ و دیجیتال باید به نوع کاربری خود دقت کنید. زیرا دوربین های مداربسته آنالوگ و دیجیتال هر دو دارای مزایا و معایبی هستند. بهترین دوربین مداربسته باید بر اساس نوع کاربری شما انتخاب شود. در پروژه های کوچک مانند منازل، دوربین های آنالوگ به دلیل قیمت مناسب و عملکرد ساده کاربرد بیشتری دارند. در پروژه های بزرگ تر به دلیل کیفیت تصاویر بالا، کابل کشی کمتر، ویژگی و قابلیت های بیشتر از دوربین های تحت شبکه استفاده می شود. هزینه بالا و تعمیر و نگهداری پیچیده در دوربین های IP باعث شده تا در مکان های کوچک از دوربین های آنالوگ استفاده شود. همچنین در برخی از پروژه ها هم از دوربین های IP و هم از دوربین های آنالوگ استفاده می شود.
مزایا و معایب دوربین مداربسته IP
مزایا سیستم دوربین IP
- کیفیت بالای تصاویر
- کابل کشی کمتر و امکان اتصال بدون کابل در برخی از دوربین ها
- قابلیت های هوشمند مانند تشخیص چهره، شمارش افراد و پلاک خوان
معایب سیستم دوربین IP
- هزینه بالا
- پیچیدگی نسبتا بالا در نصب و تعمیر دوربین
- نیاز به فضای بیشتر برای ذخیره اطلاعات
- محدودیت در پهنای باند
مزایا و معایب دوربین مداربسته آنالوگ HD
مزایا دوربین مداربسته آنالوگ HD
- قیمت مناسب و به صرفه
- نصب آسان
- کیفیت تصویر مطلوب
معایب دوربین مداربسته آنالوگ HD
- حجم بالای کابل در پروژه های بزرگ
- امکان نویز پذیری
- نبود قابلیت های هوشمند
ثبت ديدگاه