سیستم دوربین های مداربسته IP در بستر شبکه و به وسیله کابل شبکه کار می کنند. از انواع کابل شبکه در دوربین مداربسته می توان به کابل SFTP و UTP و… اشاره کرد. گاهی اوقات پس از نصب و راه اندازی سیستم دوربین مداربسته ممکن است با مشکلاتی مانند قطعی و یا عدم عملکرد صحیح تجهیزات و کابل کشی مواجه شوید. در چنین شرایطی برای اطلاع و شناسایی مشکل می توانید از دستگاه های تستر استفاده کنید. دستگاه های تستر قادر به شناسایی مشکلات در کابل شبکه هستند. لنواع مختلفی از دستگاه های تست فلوک وجود دارد. یکی از رایج ترین آن ها دستگاه تستر فلوک است. در این مقاله به انواع پارامترهای تست فلوک، آموزش و تفاوت تست چنل و پرمننت می پردازیم.
تست فلوک واقعا چیست؟
دستگاه تستر فلوک ساخت شرکتی به نام FLUKE است. تستر فلوک دارای انواع مختلفی است. هر یک از این دستگاه های تست دارای ویژگی و کاربرد مشخصی هستند. هر یک از تسترها اطلاعات مختلفی را در اختیار کاربران قرار می دهند. به طور کلی این دستگاه ها با هدف عیب یابی و شناسایی قطعی در سیم کشی ها ساخته شده اند. استفاده از دستگاه تستر فلوک یک راه حل اساسی در تشخیص و تعمیر مشکلات کابل ها است. با استفاده از تست فلوک می توانید از کاهش عمر مفید تجهیزات مانند سرور، سوئیچ، دوربین مداربسته و… جلوگیری کنید. یکی از مزایای مهم در انجام این تست، افزایش 33 درصدی بهره وری سیستم شبکه است. در نتیجه انجام این تست بر روی سیستم شبکه یک امر لازم و ضروری است.
آموزش تست فلوک
- کابل های شبکه بر اساس نوع به دسته های مختلفی تقسیم می شوند. برای انجام این تست ابتدا نوع کابل خود را مشخص کنید. سوکت ها را به دو طرف کابل پانچ کنید. بر روی دستگاه تست دکمه ای با نام dial وجود دارد. با فشردن آن به بخش Special function وارد می شوید. سپس می توانید به قسمت اطلاعات ورژن وارد شوید. در این بخش از تنظیم تستر برای هدف مورد نظر اطمینان حاصل کنید.
- در مرحله بعدی برای تنظیم REFRENCE لینک دائم، دستگاه اصلی را به ریموت متصل کنید. برای این کار ریموت را به آداپتور کانال و آداپتور لینک دائم PLA002 را به دستگاه اصلی متصل کنید. SET REFRENCE را فعال کنید. دکمه enter را بزنید. فرآیند REFRENCING به صورت اتوماتیک آغاز می شود. توجه کنید که پس از هر بار خاموش و روشن کردن دستگاه، فرآیند REFRENCING مجددا باید انجام شود.
- سپس باید اطلاعات پروژه را وارد کنید. دکمه dial را فشرده و به بخش setup بروید. به پایین بروید و وارد قسمت INSTRUMENT SETTING شوید. دکمه enter را بزنید. در tab دوم با فشردن دکمه F1 می توانید نام تکنسین تست کننده، نوع سایت و اسم شرکت را وارد کنید. اطلاعات را سیو کنید.
- سپس به tab پنجم بروید. برای انجام تنظیمات نمودارها و ذخیره نتایج در بخش PLOT Grid، دکمه enter را می زنیم. سپس آن را بر روی yes قرار می دهیم.
- در مرحله آخر روی tab اول تنظیمات آخر را انجام می دهیم. قسمت روشن مانیتور را روی بخش STORE PLOT DATA قرار داده و enter را بزنید. تنظیمات بر روی EXTENDED انجام می شود. با زدن دکمه f1 یک پوشه جدید در بخش CURRENT FOLDER و یک نام کاربری ایجاد کنید. تغییرات را ذخیره کنید. تنظیمات اولیه برای تست فلوک انجام شد.
- پس از شناسایی نوع کابل خود، تنظیمات را بر روی دستگاه set کنید.
انواع تستر شبکه فلوک
تست کابل شبکه به دو نوع چنل و پرمننت تقسیم می شود. در ادامه به بررسی انواع تستر شبکه فلوک و آموزش تست فلوک می پردازیم.
-
تستر فلوک چنل
یکی از ساده ترین روش های تست فلوک، تست چنل (Channel Test) است. برای انجام این تست باید دو سر کابل شبکه را سوکت و یا کیستون بزنید. کابل ها را با استفاده از پچ کورد به دستگاه متصل کنید. پس از آن از کابل شبکه تست فلوک می گیریم.
-
تستر فلوک پرمننت
یکی دیگر از تست های فلوک، تست پرمننت یا Permanent Test است. این تست توسط ماژول پرمننت دستگاه فلوک انجام می گیرد. برای انجام این تست ابتدا دو سر کابل شبکه را کیستون می زنیم. با استفاده از ماژول های پرمننت، کابل شبکه را به دستگاه وصل می کنیم. سپس تست کابل شبکه را انجام می دهیم.
توجه: اگر کابل ها به درستی کیستون زده نشوند، کابل ها قادر به پاس کردن تست فلوک نیستند. در نتیجه در زدن کیستون به دو سر کابل دقت کنید.
تفاوت تست چنل و پرمننت
به دلیل استفاده ماژول در تست پرمننت، این تست یک نمونه کامل و سختگیرانه تر از تست چنل است. در تفاوت تست چنل و پرمننت می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- متراژ استاندارد در نوع تست چنل 100 متر و در نوع تست پرمننت 90 متر است.
- کابل شبکه ای که تست پرمننت را پاس کند، قطعا تست چنل را نیز پاس می کند. در صورتی که عکس این قضیه ممکن است درست نباشد و کابلی تست چنل را پاس کرده ولی قادر به پاس کردن تست پرمننت نباشد. این به دلیل دقت و سخت گیری بیشتر در تست پرمننت است.
- به دلیل سختگیری بیشتر از تست پرمننت در شبکه های بزرگ مانند انبارهای بزرگ، بانک ها، دانشگاه ها و… استفاده می شود.
انواع پارامترهای تست فلوک
-
Wiremap
قابلیت Wiremap قادر به تشخیص خطاهای فیزیکی در کابل ها هستند. خطاهای فیزیکی در کابل ها عبارتند از: نصب اشتباه سوکت در دو طرف کابل، قطعی در رشته های کابل، نحوه چیدمان رشته ها و ایجاد اتصال کوتاه بین دو یا چند رشته در کابل.
-
Propagation Delay
Propagation Delay مدت زمانی که طول می کشد تا سیگنال از یک طرف کابل به طرف دیگر کابل منتقل شود را اندازه گیری می کند. واحد سنجش در این پارامتر milliseconds, nanosecond, picoseconds است.
-
Delay Skew
تفاوت بین سریعترین و کند ترین زوج سیم در propagation Delay را Delay Skew می نامند. عدد Delay Skew معمولا بین 30-25 Nanoseconds بر روی 100 متر کابل است.
-
Cable Lenght
این پارامتر در تستر فلوک، وظیفه اندازه گیری طول کابل را برعهده دارد. استاندارد طول کابل 100 متر است با استفاده از این پارامتر می توان از استاندارد بودن طول کابل اطمینان حاصل کرد.
-
Return Loss
این پارامتر قادر به نشان دادن مقدار سیگنال برگشتی به فرستنده است. کشیدگی بیش از حد کابل ها و خرابی در کانکتورها می تواند باعث ایجاد اختلاف امپدانس (مقاومت) بین کابل یا کانکتور شود. علت سیگنال برگشتی، اختلاف امپدانس است.
لینک های مفید:
ثبت ديدگاه