دوربینهای مداربسته آنالوگ با توجه به برند و مدل دارای فناوریهای مختلفی هستند. پس از تولید دوربینهای نسل قدیمی آنالوگ و مواجه شدن با معایب این دوربینها، تولید کنندگان فناوریهای مختلفی را برای دوربینهای آنالوگ ارائه کردند. انواع فناوری دوربین مداربسته آنالوگ شامل AHD ،HDCVI ،HDTVI و HDSDI است. در این مقاله قصد داریم هر یک از این تکنولوژیها را معرفی و تفاوت آنها را با یکدیگر بررسی کنیم.
در این مقاله میخوانید:
دوربینهای مداربسته آنالوگ نسل قدیمی
دوربینهای مداربسته آنالوگ، اولین نسل دوربینهای مدار بسته هستند. سیستم مداربسته آنالوگ قدیمی دارای نقاط ضعف مختلفی بود. این دوربینها قادر به ثبت تصاویر با کیفیت بالا نیستند. در نتیجه با استفاده از دوربینهای مدار بسته آنالوگ قدیمی، تصاویر با حداقلترین کیفیت ثبت میشوند. تصاویر در این تکنولوژی اغلب با نویز نیز همراه است. پس از گذشت مدت زمانی با وجود این معایب در سیستم آنالوگ، تولید کنندگان در صدد رفع این معایب برآمدند. سپس با رفع این ضعفها، فناوریهای مختلفی را معرفی و به بازار عرضه کردند. توجه داشته باشید که انواع فناوری دوربین مداربسته آنالوگ با استفاده از کابل کواکسیال تصاویر را ارسال و دریافت میکنند.
فناوریهای مختلف دوربینهای آنالوگ
بعد از دوربینهای آنالوگ، دوربین مدار بسته تحت شبکه وارد بازار شد. این دوربینها دارای کیفیت تصاویر و تکنولوژیهای پیشرفته هستند. اما به دلیل قیمت نسبتا بالای محصولات تحت شبکه، این دوربینها برای همهی کاربریها و افراد مناسب نیست. به همین دلیل تولید کنندگان برای ارتقا و برطرف کردن ضعفهای سیستم آنالوگ فناوریهای مختلفی را معرفی کردند. در ادامه انواع فناوری دوربین مداربسته آنالوگ را معرفی میکنیم.
1- فناوری AHD در دوربین آنالوگ
فناوری AHD مخفف عبارت (Analog High Definition) به معنی آنالوگ با وضوح بالا است. این تکنولوژی برای اولین بار در سال 2014 و توسط شرکت کره جنوبی Nextchip معرفی شد. تکنولوژی AHD توانایی انتقال تصاویر با کیفیت Full HD و تا فاصله 500 متر را دارد. فناوری AHD برخلاف تکنولوژی آنالوگ قدیمی کیفیت تصویر و صدا را در فواصل مختلف حفظ کرده و از افت کیفیت جلوگیری میکند. این فناوری از تکنیک جداسازی سیگنالها و جلوگیری از تداخل سیگنال استفاده میکند. این نکته باعث کاهش اثر نویز و حفظ کیفیت دادهها میشود.
مزایا AHD:
- کیفیت تصویر بالا
- سازگاری بالا با دستگاههای مختلف
- هزینه مناسب
معایب AHD:
- محدودیت در فاصلههای بالای 500 متر
2- فناوری HD-CVI دوربین
یکی دیگر از انواع فناوری دوربین مداربسته آنالوگ، تکنولوژی HD-CVI است. این تکنولوژی یکی از پیشرفتهترین تکنولوژیهای آنالوگ است. فناوری HDCVI توسط شرکت داهوا معرفی شده است. HD-CVI مخفف عبارت High Definition Composite Video Interface به معنی رابط فشرده سازی ویدئو با وضوح بالا است. این فناوری قادر به انتقال تصاویر با کیفیت بالا توسط کابل کواکسیال است. HDCVI قادر به ثبت تصاویر با وضوح تا 1080P و 4K است. همچنین این فناوری نیز قادر به انتقال تصاویر تا فواصل 500 متر است.
مزایا HDCVI:
- وضوح تصویر بالا
- قادر به انتقال در فواصل 300 تا 500 متر بدون افت کیفیت
- قیمت مناسب محصولات
معایب HDCVI:
- وابستگی به برند داهوا به دلیل اختصاصی بودن این تکنولوژی برای برند داهوا
3- فناوری HDTVI آنالوگ
HDTVI مخفف عبارت High Definition Transport Video Interface به معنی رابط انتقال ویدئو با وضوح بالا است. این فناوری اولین بار در سال 2014 توسط شرکت آمریکایی Techpoint معرفی شد. در حال حاضر تکنولوژی HDTVI توسط برندهای مختلف دوربین مدار بسته مورد استفاده قرار میگیرد. این تکنولوژی یکی از رقبای فناوری HDCVI است. شرکت هایک ویژن نیز از فناوری HDTVI در سیستم آنالوگ خود استفاده میکند.
مزایا HDTVI:
- وضوح تصویر بالا
- سازگاری با دستگاههای مختلف
- انتقال سیگنال در مسافتهای طولانی بدون افت کیفیت
معایب HDTVI:
- تاخیر بسیار جزئی و نامحسوس در ارسال سیگنال به دلیل فشرده سازی
4- فناوری HDSDI
یکی از فناوریهای قدیمی آنالوگ، فناوری HDSDI است. این فناوری در سال 1989 توسط انجمن مهندسان فیلم و تلویزیون آمریکا معرفی شد. HDSDI مخفف عبارت High Definition Serial Digital Interface به معنی رابط دیجیتال سریال با وضوح بالا است. این فناوری دارای محدودیتهای مختلفی است که به همین دلیل منسوخ شده و از رده خارج شده است.
معایب HDSDI:
- یکی از مهمترین معایب این فناوری، برد پایین انتقال سیگنال است. HDSDI قادر به انتقال سیگنال در مسافتهای زیاد نبود. در مسافتهای زیاد، کیفیت تصاویر کاهش پیدا کرده و تصاویر با مشکلاتی مانند برفک، تداخل و… همراه بودند. در واقع این تکنولوژی نمیتوانست تصاویر را در فواصل بیشتر از 100 متر انتقال دهد.
انواع فناوری دوربین مداربسته آنالوگ چه تفاوتی با یکدیگر دارند؟
به طور کلی انواع فناوری دوربین مداربسته آنالوگ همگی در بستر آنالوگ و با استفاده از کابل کواکسیال کار میکنند. با این حال این فناوریها تفاوتهایی با یکدیگر دارند. در ادامه به تفاوت و مقایسه این فناوریها با یکدیگر میپردازیم.
- AHD: با استفاده از تکنولوژی تفکیک Y/C دادهها را تفکیک و جداسازی میکند. انتقال دادهها بدون دخالت انجام میشود. کیفیت تصویر خوب، طول فاصله انتقال خوب و قیمت مناسب از ویژگیهای این فناوری است.
- HDCVI: این فناوری بدون افت کیفیت، اطلاعات را به صورت فشرده و کم حجم میکند. کیفیت تصویر بالا، فاصله انتقال بالا و هزینه مناسب از ویژگیهای این فناوری است. برای استفاده از این تکنولوژی باید از سیستمهای مداربسته داهوا استفاده کنید.
- HDTVI: این فناوری نیز دادهها را به صورت فشرده و بدون افت کیفیت منتقل میکند. کیفیت تصویر بالا، فاصله انتقال مناسب و هزینه نسبتا متوسط از ویژگیهای این فناوری است.
- HDSDI: فقط در مسافتهای کوتاه میتوان از این فناوری استفاده کرد. در مسافتهای دور امکان انتقال داده وجود ندارد.
هر تکنولوژی برای چه کاربری مناسب است؟
از بین انواع فناوریهای معرفی شده دوربین مداربسته آنالوگ، دو تکنولوژی آنالوگ قدیمی و HDSDI از رده خارج شدهاند. سه فناوری دیگر AHD ،HDCVI و HDTVI هر سه در دسته فناوریهای پیشرفته آنالوگ و با مزایای مشابه به هم هستند. دستگاههای ضبط جدید نیز معمولا از هر سه فناوری AHD ،HDCVI و HDTVI پشتیبانی میکنند. فناوری مورد نظر را میتوانید با توجه به برند سیستم مداربسته خود انتخاب کنید. این سه فناوری از لحاظ قیمت نیز تا حدودی به هم نزدیک هستند و دارای قیمت رقابتی هستند.
تصویر فناوریهای مختلف دوربین آنالوگ
در قسمت قبل تفاوت این سه تکنولوژی را بررسی کردیم. در این قسمت میخواهیم این سه تکنولوژی را با نمایش تصویر به شما نشان دهیم.
تفاوت دوربین آنالوگ و IP چیست؟
دوربینهای مداربسته آنالوگ و IP در نحوه کار و تکنولوژی با یکدیگر متفاوت هستند. سیستم مدار بسته آنالوگ در بستر کابل کواکسیال و آنالوگ کار میکند. این سیستم با استفاده از کابل کواکسیال تصاویر را ارسال و دریافت میکند. در صورتی که دوربینهای تحت شبکه در بستر شبکه و با استفاده از کابل شبکه کار میکنند. در مسافتهای زیاد نمیتوان از کابل کواکسیال و دوربین آنالوگ استفاده کرد. برای مسافت طولانی برای حفظ کیفیت تصویر باید از دوربینهای IP استفاده کنید. دوربینهای تحت شبکه به دلیل دارا بودن تکنولوژی و قابلیتهای هوشمند مختلف از قیمت بالاتری برخوردار هستند.
ثبت ديدگاه