در سیستم مداربسته با توجه به تکنولوژی دوربین مداربسته، نوع دستگاه ضبط تعیین میشود. تکنولوژی سیستمهای مدار بسته به آنالوگ، آنالوگ HD و تحت شبکه تقسیم میشود. چگونه میتوان دی وی آر آنالوگ را از دیجیتال یا همان اچ دی تشخیص داد؟ تفاوت دی وی آر آنالوگ و دیجیتال چیست؟ در ادامه به تفاوت و نحوه تشخیص دی وی آر آنالوگ از دیجیتال میپردازیم.
در این مقاله میخوانید:
تفاوت دی وی آر آنالوگ و دیجیتال
در سیستم مداربسته آنالوگ و آنالوگ HD از دستگاه ضبط DVR برای ضبط تصاویر استفاده میشود. دستگاه ضبط دی وی آر آنالوگ و دی وی آرهای جدید دیجیتال با یکدیگر متفاوت هستند. در ادامه به بررسی و تفاوت دی وی آر آنالوگ و دیجیتال میپردازیم.
دی وی آر آنالوگ همان دستگاه ضبط سیستمهای آنالوگ قدیمی است. دوربینهای مداربسته اولیه با تکنولوژی آنالوگ تولید و وارد بازار شدند. این سیستمها دارای کیفیت تصویر پایینی بودند. دستگاه ضبط آنالوگ قدیمی تصاویر را به صورت آنالوگ از دوربینها دریافت کرده و به صورت آنالوگ نیز ضبط میکردند. با پیشرفت تکنولوژی دوربینهای مداربسته آنالوگ HD با کیفیت بالا و قابلیتهای بیشتر وارد بازار شدند. دستگاه دی وی آر دیجیتال، تصاویر را از دوربینهای آنالوگ دریافت کرده و به دیجیتال تبدیل میکند. این دستگاهها به دلیل قیمت مناسب و کیفیت بالاتر کاربرد بسیاری در پروژههای مختلف دارند. دستگاه ضبط دیگری که در سیستم مداربسته استفاده میشود، دستگاه NVR است. NVR وظیفه ضبط تصاویر در سیستم مداربسته تحت شبکه را بر عهده دارد. این دستگاه تصاویر پردازش شده دوربینهای IP را ضبط میکند.
تشخیص دی وی آر آنالوگ و دیجیتال
برای تشخیص دی وی آر آنالوگ و دیجیتال راههای مختلفی وجود دارد. در ادامه به نحوه تشخیص دی وی آر آنالوگ و دیجیتال میپردازیم.
- اولین روش بررسی تفاوت دی وی آر آنالوگ و دیجیتال از نظر ظاهری است. بر روی دستگاه ضبط DVR دیجیتال پورتهای VGA و HDMI وجود دارد. این دستگاهها اغلب دارای یک پورت شبکه برای اتصال دوربینهای شبکه نیز هستند. در صورتی که دستگاه ضبط آنالوگ قدیمی فاقد پورت شبکه است.
- دستگاههای ضبط DVR دیجیتال از دوربینهای مداربسته HD استفاده میکنند. دوربینهای مداربسته آنالوگ به دستگاههای ضبط آنالوگ قدیمی متصل میشوند. البته دوربینهای HD قابلیت تبدیل به حالت آنالوگ را نیز دارند.
- با مشاهده دفترچه راهنما و یا دیتاشیت دستگاه میتوانید به تشخیص دستگاه دی وی آر آنالوگ و دیجیتال بپردازید.
- با استفاده از پارت نامبر و یا مدل دستگاه ضبط میتوانید تشخیص دهید دستگاه شما از نوع آنالوگ یا دیجیتال است. مدل دستگاه را در اینترنت جستجو کنید. اغلب فروشندگان و تولید کنندگان اطلاعات کاملی از دستگاهها را در سایتهای خود قرار دادهاند.
- راه دیگری که برای تشخیص دی وی آر آنالوگ و دیجیتال وجود دارد، کیفیت و وضوح تصاویر است. دستگاههای DVR دیجیتال در مقایسه با دستگاههای ضبط آنالوگ قدیمی از کیفیت تصاویر بالاتری برخوردار هستند.
- یک تفاوت دی وی آر آنالوگ و دیجیتال در اتصال از راه دور است. دی وی آرهای دیجیتال امکان دسترسی از راه دور را برای کاربر فراهم میکنند. کاربر میتواند با استفاده از اینترنت به وسیله تلفن همراه، لپ تاپ یا کامپیوتر از راه دور نیز به تصاویر دی وی آر دیجیتال دسترسی داشته باشد. این امکان در دستگاههای قدیمی وجود ندارد.
تفاوت دستگاه DVR و دستگاه NVR
در این قسمت به تفاوت دستگاه ضبط DVR و NVR میپردازیم.
- شکل ظاهری: پورتهای اتصال دوربین در دستگاه NVR پورت شبکه است. اما در دستگاههای دی وی آر پورتهایی که برای اتصال به دوربین وجود دارند، پورت آنالوگ هستند. البته در برررسی تفاوت دی وی آر آنالوگ و دیجیتال گفته شد که دی وی آرهای جدید برای پشتیبانی از دوربین تحت شبکه نیز دارای پورت شبکه هستند.
- تفاوت در دوربینها: دوربینهای مداربستهای که به دستگاه NVR متصل میشوند دارای تکنولوژی تحت شبکه هستند. دستگاه DVR از دوربینهای آنالوگ HD استفاده میکند.
- کابل کشی: نوع کابل کشی در NVR و DVR با یکدیگر متفاوت است. دستگاه ضبط NVR با استفاده از کابل شبکه به دوربین مدار بسته متصل میشود. در صورتی که دستگاه ضبط DVR با استفاده از کابل کواکسیال به دوربین مداربسته متصل میشود.
- نوع عملکرد و نحوه کار: دی وی آر تصاویر آنالوگ را دریافت و به سیگنالهای دیجیتال تبدیل میکند. در واقع عمل پردازش در سیستم آنالوگ در دستگاههای ضبط انجام میشود. در سیستم تحت شبکه، پردازش تصاویر در خود دوربین انجام میگیرد و تصاویر به صورت دیجیتال به دستگاه NVR ارسال میشوند.
- قیمت: به طور کلی قیمت سیستمهای تحت شبکه از آنالوگ بالاتر است. بنابراین در مقایسه قیمت NVR و DVR باید بگوییم دستگاههای NVR از قیمت بالاتری برخوردار هستند.
تفاوت دوربین آنالوگ و تحت شبکه
به طور کلی در بررسی تفاوت دوربین آنالوگ و تحت شبکه میتوانیم به عملکرد، قیمت، تجهیزات، نوع کابل کشی و… اشاره کنیم.
- نحوه کار: مهمترین تفاوت دوربین آنالوگ و تحت شبکه نحوه کار این دوربینها است. دوربینهای تحت شبکه در بستر شبکه و دوربینهای آنالوگ با استفاده از سیگنالهای آنالوگ کار میکنند.
- نوع کابل کشی: در سیستم مداربسته آنالوگ از کابل کواکسیال برای کابل کشی استفاده میشود. در سیستمهای تحت شبکه کابل کشی توسط کابل شبکه انجام میشود. برخی از دوربینهای تحت شبکه (IP) از نوع بیسیم هستند. این دوربینها برای انتقال تصویر نیازی به کابل کشی ندارند.
- تجهیزات: به طور کلی تجهیزات نصب در دوربین مداربسته آنالوگ و دیجیتال با یکدیگر متفاوت است. برای نصب دوربینهای تحت شبکه از تجهیزاتی مانند دستگاه NVR، کابل شبکه و سوئیچ استفاده میشود. در نصب دوربین آنالوگ از تجهیزاتی مانند دستگاه DVR، کابل کواکسیال و فیش BNC استفاده میشود.
- قابلیت های پیشرفته: سیستمهای مداربسته تحت شبکه از تکنولوژی و قابلیتهای هوشمند بسیاری مانند تشخیص چهره، تشخیص پلاک و… برخوردار هستند. به عبارت دیگر میتوان گفت دوربینهای تحت شبکه پیشرفتهتر از دوربینهای آنالوگ هستند.
- قیمت: با توجه به قابلیتهای بیشتر و پیشرفته بودن دوربینهای تحت شبکه، این دوربینها در مقایسه با دوربین آنالوگ، گران قیمتتر هستند.
مطالب پیشنهادی مخاطبین
ثبت ديدگاه