دوربین های مداربسته دارای ویژگی و قابلیت های بسیاری هستند. برخی از این دوربین ها مانند دوربین حرارتی، دوربین پلاک خوان، دوربین ضد انفجار و… قابلیت های منحصر به فرد زیادی دارند. دوربین های پلاک خوان قابلیت خواندن پلاک انواع وسایل نقلیه را دارند. ANPR نام دیگر دوربین پلاک خوان است. این دوربین ها در خیابان ها، جاده ها، عوارضی ها و… کاربرد دارند. یکی از انواع دوربین پلاک خوان با سرعت بالا و قوی، دوربین مداربسته پلاک خوان تیاندی است. در این مقاله به نحوه کار، کیفیت دوربین پلاک خوان و قیمت دوربین پلاک خوان می پردازیم.
در این مقاله می خوانید:
- نحوه کار دوربین پلاک خوان تیاندی
- کاربری های دوربین پلاک خوان
- نرم افزار دوربین پلاک خوان
- خصوصیات دوربین پلاک خوان
- کیفیت تصویر در دوربین پلاک خوان
- نصب دوربین های پلاک خوان چگونه است؟
- قیمت دوربین مداربسته پلاک خوان تیاندی
نحوه کار دوربین مداربسته پلاک خوان تیاندی
ANPR مخفف عبارت Automatic Number Plate Recognition به معنای خواندن یا شناسایی شماره پلاک خودرو است. نحوه کار دوربین پلاک خوان تیاندی به این صورت است که زمانی که خودرویی از جلوی دوربین مداربسته عبور کند، تصاویر توسط دوربین ثبت می شوند. دوربین های پلاک خوان قابلیت تشخیص صحیح پلاک از سایر اجسام را دارند. سپس این تصاویر به شکل داده های دیجیتالی وارد نرم افزار می شوند. کاراکترهای پلاک توسط نرم افزار پردازش و اسکن می شوند. پس از آن نرم افزار، پلاک را ثبت و ذخیره می کند.
کاربرد دوربین پلاک خوان
دوربین های پلاک خوان اغلب در پروژه هایی با کاربری های ویژه مورد استفاده قرار می گیرند. پروژه هایی که نیاز به ثبت دقیق پلاک های خودرو دارند از دوربین پلاک خوان استفاده می کنند. به طور کلی کاربری های دوربین پلاک خوان عبارتند از:
- جاده ها و بزرگراه ها
- ورودی و خروجی شهرستان ها
- پارکینگ های عمومی و یا خصوصی
- ورودی و خروجی در کارخانه ها
- جایگاه های سوخت
- قسمت ورودی و خروجی بیمارستان ها، ادارات، سازمان ها، دانشگاه ها و…
دوربین ANPR جاده ای
یکی از رایج ترین کاربردهای دوربین پلاک خوان در جاده ها و بزرگراه ها است. دوربین پلاک خوان جاده ای تصاویر متعددی را از خودروهای داخل بزرگراه ها و جاده ها ثبت می کنند. با استفاده از این دوربین ها تخلفات رانندگی مانند عبور از چراغ قرمز، سبقت غیر مجاز، سرعت غیر مجاز و… ثبت می شوند. در این پروژه ها از دوربین پلاک خوان حرفه ای استفاده می شود.
دوربین های پلاک خوان در مراکز دولتی و سازمان ها
در مراکز دولتی و سازمان ها با حساسیت بالا، ممکن است قصد جلوگیری از ورود خودروهای غیر مجاز را داشته باشید. در این شرایط با نصب دوربین مداربسته پلاک خوان می توانید پلاک خودروهای مجاز را در سیستم تعریف کنید تا تنها خودروهای مجاز اجازه ورود داشته باشند.
کاربرد دوربین ANPR در پارکینگ ها
در پارکینگ های عمومی و خصوصی برای کنترل تردد خودروها می توان از دوربین های پلاک خوان استفاده کرد. برخی از پارکینگ ها دارای سیستم صدور قبض یا سیستم کارتخوان های RFID هستند. در پارکینگ های دارای کارتخوان، کارت را به محل مورد نظر نزدیک می کنید و پلاک خودرو که توسط دوربین ثبت شده بر روی صفحه نمایش داده می شود. سپس هزینه محاسبه و پرداخت می شود.
نرم افزار دوربین پلاک خوان
با استفاده از برخی نرم افزارها می توان قابلیت هایی مانند خواندن پلاک، بک آپ گیری، محاسبه فضای لازم ذخیره سازی و… را ایجاد کرد. نرم افزار پلاک خوان توانایی ثبت شماره و اطلاعات پلاک خودروها را دارد. این نرم افزار در شرکت تیاندی به صورت رایگان در اختیار مشتریان عزیز قرار داده می شود.
مشخصات دوربین پلاک خوان
مشخصات دوربین پلاک خوان عبارتند از:
- دوربین های مداربسته پلاک خوان توانایی تشخیص زمان ورود و خروج در محدوده های مشخص را دارد. مانند دوربین هایی که برای طرح ترافیک و زوج و فرد استفاده می شوند.
- نصب و راه اندازی این دوربین ها باید توسط متخصصین انجام شود. دوربین های پلاک خوان باید به طوری نصب شوند که مسیر عبور خودروها در دید دوربین باشد.
- به دلیل استفاده این دوربین ها در کاربری های حساس، دوربین های پلاک خوان باید توانایی ثبت تصاویر با کیفیت در تاریکی مطلق را نیز داشته باشند.
- تمامی دوربین های پلاک خوان در محیط های بیرونی نصب می شوند. در نتیجه باید دارای مقاومت بالا در شرایط جوی نامناسب باشند.
- رزولوشن تصویر در دوربین های پلاک خوان بسیار پراهمیت است. زیرا کیفیت تصاویر باید به گونه ای باشد که امکان خواندن و شناسایی پلاک خودروها وجود داشته باشد.
- فریم ریت در دوربین های پلاک خوان در مقایسه با دوربین های معمولی بالاتر است. هر چه فریم ریت بیشتر باشد سرعت تصویر برداری بیشتر می شود. دوربین های پلاک خوان معمولا قابلیت ثبت 30 یا 60 فریم در ثانیه را دارند.
- این دوربین ها علاوه بر توانایی خواندن پلاک، توانایی تشخیص رنگ و مدل خودروها را نیز دارند.
- اغلب دوربین های پلاک خوان با لنز موتورایز هستند. زیرا زوم کردن به صورت دستی در این مکان ها عملا کاری غیر ممکن است.
کیفیت دوربین پلاک خوان
دوربین های پلاک خوان برای ثبت پلاک ها باید دارای کیفیت تصویر بالایی باشند. از این رو این دوربین ها دارای قابلیت های بسیاری هستند. برخی از این قابلیت ها عبارتند از:
- قابلیت HLC که با وجود تابش نور ماشین به دوربین، توانایی ثبت تصویر با کیفیت و خواندن پلاک را دارد.
- تکنولوژی WDR که از تار شدن تصویر در شرایط نوری نامساعد جلوگیری می کند.
- دوربین های پلاک خوان دارای قابلیت Defog و یا ضد مه هستند.
بهترین دوربین مداربسته پلاک خوان
برای داشتن بهترین دوربین مداربسته پلاک خوان باید به برخی نکات توجه کنید. هنگام نصب دوربین پلاک خوان ابتدا باید محل نصب دوربین را مشخص کنید. محل نصب دوربین باید به گونه ای باشد که هنگام ثبت تصاویر، پلاک ها به صورت واضح و خوانا ثبت شوند. در مرحله بعد باید به ارتفاع، تعداد فریم و سرعت دوربین، نوع لنز دوربین، زاویه دید، برد دوربین و… توجه کرد. زیرا تمام فاکتورهای ذکر شده در میزان دید و کیفیت تصاویر تاثیرگذار هستند. با توجه به کارایی و حساسیت های موجود در کاربرد این دوربین ها، توصیه می شود نصب توسط افراد متخصص انجام گیرد.
سلام، چندتا سوال داشتم
در دوربینهای پلاک خوانی که در روستاها اجرا میشه نورهایی که به دوربین برخورد می کنند معمولا نور خودروهاییه که تردد می کنند، برای بی اثر کردن نور ماشین از قابلیت HLC استفاده می کنم. سوال اینجاست:
1- چه رنجی برای HLC برای کاربری که بالا گفتم مناسب تره؟
2- میشه HLC و WDR رو باهم فعال کرد؟ اختلالی توو دید دوربین ایجاد نمیشه؟
3- حالت DEFOG یا ضد مه رو به همراه 2قابلیت بالا اگه فعال کنیم اختلالی توو دید دوربین ایجاد میشه؟
سلام و درود
برای تعیین رنج دقیق باید مقادیر متفاوتی رو در اون محیط بررسی کنید تا به نتیجه مناسب برسید. فعال کردن قابلیتها به طور همزمان در صورتی که به طور مستقل کار کنن مشکلی برای یکدیگر ایجاد نمی کنن. بسیاری از دوربینهای مداربسته، دو ویژگی (HLC و WDR) به صورت همزمان قابل فعالسازی نیستن، زیرا هرکدام برای مدیریت نوع خاصی از شرایط نوری طراحی شدهاند و به طور متناقضی عمل میکنن. به عبارت دیگه، فعالسازی همزمان HLC و WDR ممکنه باعث تداخل در عملکرد هر دو ویژگی شده و نتیجهای کمتری بدست بیاد.
اما Defog و WDR از آنجا که این دو ویژگی به طور مستقل از یکدیگر عمل میکنن، در برخی از مدلهای دوربین میتوانن به صورت همزمان فعال باشن.
در مورد Defog و HLC نیز به همین ترتیب است و در بسیاری از دوربینها می توانن به طور همزمان فعال باشن.