دوربین‌های مداربسته قابلیت‌های مختلفی دارند. از جمله‌ی این قابلیت ها می‌توان بهmotion detection  اشاره کرد. استفاده از این تکنولوژی همچون سایر تکنولوژی‌ها فواید و مضراتی دارد. همچنین باید توجه کنید که بهتر است در چه موقعیت‌هایی از تشخیص حرکت استفاده کنید. استفاده‌ی صحیح از قابلیت‌های دوربین به بهینه سازی تصاویر ضبط شده و حجم حافظه مورد نظرتان کمک می کند. Motion detection چیست؟ به طور ساده تشخیص حرکت به این معناست که تنها زمانی دوربین شروع به ضبط تصاویر می کند که سوژه ایی در محدوده دیدش حرکت کند. این ویژگی در تمامی دوربین های برند تیاندی وجود دارد و می تواند کمک کند تا تعداد تصاویر ثبت شده کاهش پیدا کند.

Motion detection چیست؟

این قابلیت براساس مقایسه‌ی تغییرات یک فریم نسبت به فریم بعدی شروع به کار می‌کند. دستگاه‌های ضبط به طور خودکار در حالت ضبط continiues هستند و 24 ساعته تصاویر را ضبط می‌کنند. اما اگر از تشخیص حرکت استفاده کنید فقط زمانی ضبط اتفاق می‌افتد که سوژه‌ی متحرکی وارد تصویر شود. در این حال دستگاه‌هایDVR  حرکت را تشخیص می‌دهند و ضبط آغاز می‌شود. مثلا در مکان‌هایی که ضبط مداوم و 24 ساعته ضرورتی ندارد می‌توانید از این قابلیت استفاده کنید. با فعال کردن motion detection با ورود سوژه‌ی متحرک دستگاه شروع به ضبط می‌کند و در صورتی که دستگاه به سیستم آلارم متصل باشد زنگ هشدار نیز به صدا در می‌آید.

مزایای استفاده از Motion detection در دوربین مداربسته

  1. کاهش هزینه‌ها: هنگامی که از تشخیص حرکت استفاده می‌کنید دیگر نیاز ندارید یک اپراتور به صورت 24 ساعته پای مانیتور باشد. وقتی حضور فیزکی افراد ناظر را حذف می‌کنید هزینه های پرداختی تان به میزان چشم گیری کاهش پیدا می کند. علاوه بر این، فضای هارد دیسک شما دیرتر پر می‌شود. زیرا که ضبط تنها در صورتی اتفاق می‌افتد که حرکتی صورت گرفته باشد.
  2. صرفه جویی در زمان: وقتی این قابلیت را فعال می‌کنید از نظارت 24 ساعته بر دوربین بی‌نیاز می‌شوید. دوربین به طور خودکار نیاز شما را برطرف می‌کند و با ورود سوژه‌ی متحرک ضبط را آغاز می‌کند.
  3. بازده حفاظتی بالا: تشخیص حرکت کمک می‌کند تا نظارت شما بر انواع کاربری‌ها بهینه‌تر شود. در مکان‌های مختلفی مثل خانه‌ها، ادارات و کارخانه‌ها می‌توان از این قابلیت استفاده کرد. با استفاده از تشخیص حرکت امنیت بیش‌تری خواهید داشت و هزینه‌ی کم‌تری نیز صرف خواهید کرد.
  4. کارایی بیش‌تر: تکنولوژی تشخیص حرکت منجر می‌شود که دستگاه فقط تصاویر حاوی وقابع مهم را ضبط کند. در این صورت تصاویرتکراری فضای هارد را پر نمی‌کنند.
  5. سادگی: استفاده ز این فناوری پیچیدگی خاصی ندارد و همین امر منجر به محبوبیت آن در بین کاربران شده است.

معایب استفاده از تشخیص حرکت

  1. از آن جا که این تکنولوژی تنها تغییرات تصویر را تشخیص می‌دهد ممکن است با تغییرات نور نیز فعال شود.
  2. به دلیل محدودیتی که فناوری تشخیص حرکت دارد نمی‌توان از ان به عنوان دزدگیر استفاده کرد. در صورتی که از آن به عنوان دزدگیر استفاده کنید، درصد خطای بسیار بالایی خواهد داشت. اگر می‌خواهید چنین استفاده‌ای داشته باشید بهتر است سراغ سنسورهای RIP بروید.

کاربرد Motion detection چیست؟

مهم‌ترین کاربرد تشخیص حرکت این است که به هوشمند کردن ضبط تصاویر کمک می‌کند. با این قابلیت می‌توانید هنگامی که تصویر بی حرکت است ضبط را متوقف کنید و زمانی به ضبط بپردازید که تغییراتی در تصویر اتفاق بیفتد. با این کار ظرفیت هارد دیسک و ضبط تصاویر سیستم مداربسته به صورت چشم‌گیری کاهش پیدا می کند.

فعال سازی motion detection در دستگاه DVR

برای فعال سازی قابلیت تشخیص حرکت باید مراحل زیر را طی کنید:

  • ابتدا بر روی تصویر راست کلیک کرده و وارد منوی دستگاه ضبط شوید.

  • گزینه Camera را انتخاب کنید.

  • سپس به قسمت Motion بروید.

  • دوربینی که می‌خواهید این قابلیت را برایش فعال کنید انتخاب کنید.

  • روی گزینه‌ی Enable Motion Detection کلیک کنید تا فعال شود.

  • در این مرحله می توانید میزان حساسیت یا Sensivity را می‌توانید تعیین کنید.

  • گزینه‌ی Full Screen را زده و Enable را فعال کنید و در انتها روی Apply کنید.

  • مرحله‌ی بعدی این است که دوباره در DVR وارد منو شوید و Record را انتخاب کنید.

  • به طور خودکار حالت ضبط بر روی Continiues قراردارد و بنابراین دستگاه به صورت 24 ساعته ضبط می‌کند.

  • بر روی Motion Detection کلیک کنید و جدول زمان بندی را به صورت موشن دیتکشن تغییر دهید. بعد بر روی Apply کلیک کنید تا تغییرات ذخیره شوند.

  • موشن دیتکشن فعال شده و به محض این که سوژه در تصویر حرکت کند دستگاه شروع به ضبط می‌کند.

تنظیم پارامتر حساسیت در Motion Detection

گزینه ای با نام Sensivity وجود دارد که می توانید مقادیر آن را تغییر داده و تنظیم کنید. هرچه مقدار آن بالاتر باشد حساسیت دستگاه در تشخیص حرکت بالاتر خواهد بود و بلعکس.

به عنوان مثال اگر تشخیص حرکت را روی در ورودی تنظیم کنید باید آن را روی 50 درصد بگذارید. با این تنظیمات اگر سوژه‌ی بزرگی مثل انسان وارد شود حرکت تشخیص داده می‌شود ولی اگر گربه وارد شود حرکت به حساب نمی‌آید.

هشدارهای کاذب تشخیص حرکت چه مشکلاتی ایجاد می‌کنند؟

هشدار کاذب منجر می‌شود که کاربران نتوانند هشدارهای واقعی را تشخیص دهند. در صورتی که حرکات به طور کاذب تشخیص داده شوند تصاویر غیرضروری ضبط می‌شوند و فضای ذخیره سازی پر می‌شود. همین امر موجب می‌شود که فضای ذخیره سازی جدیدی تهیه شود و هزینه‌بر است.

قیمت دوربین مداربسته مجهز به Motion Detection

محصولات تیاندی همگی ساده و کاربردی هستند و می توانید از آنها در پروژه های بزرگ و کوچک استفاده کنید. تمامی محصولات این برند از قابلیت Motion Detection پشتیبانی می کنند. برای دانلود لیست قیمت دوربین تیاندی از لینک زیر استفاده کنید.

1/5 - (1 امتیاز)