ضد نور اصطلاحی عامیانه است که برای دوربین های مداربسته ایی که از تکنولوژی هایی چون HLC ،BLC  و WDR پشتیبانی می کنند به کار می رود. دوربین مداربسته ضد نور قابلیت‌های مختلفی دارند. برخی دوربین‌های هوشمند قابلیت تشخیص چهره، دید در شب، عبور از خط و … را دارند. یکی از مهم ترین قابلیت‌های دوربین مداربسته ضدنور بودن آن است. دوربین مداربسته‌ی ضدنور دوربینی است که مکانیزم جبران اختلاف نور دارد. هنگامی که تابش نور مناسب نیست چنین مکانیزمی برای ارائه‌ی تصویر بهتر به شما کمک می‌کند.

دوربین مداربسته ضد نور چیست؟

دوربین هایی که بتوانند نور زیاد و نویز نور احتمالی را پوشش بدهند تا تصاویر با  وضوح بهتر به ثبت برسند در دسته دوربین مداربسته ضد نور قرار می گیرند. اگر قصد دارید دوربین را رو به روی یک منبع نور همچون در، پنجره و… قرار دهید بهتر است هنگام خرید توجه داشته باشید که دوربین مداربسته از تکنولوژی های HLC ،BLC و WDR پشتیبانی کند.

تکنولوژی WDR چگونه کار می کند

بهترین مکانیزم ضدنور در دوربین، WDR است. این فناوری از دو چیپ تصویر تشکیل شده است. چیپ اول با سرعت شاتر بالا وظیفه‌ی ثبت جزئیات فضای پرنور تصاویر را بر عهده دارد. چیپ دوم با سرعت شاتر پایین، جزئیات تصویر محیط کم نور را پردازش می‌کند. چنین چیزی باعث می‌شود که به طور همزمان از یک منطقه دو فریم دریافت کنید. از ترکیب این دو فریم به وسیله‌ی پردازشگر، تصویری با نور یکنواخت به دست می‌آید. بدین ترتیب جزئیات در تصویر به دست آمده را در هر دو زمینه‌‌ی تاریک و روشن می‌توان نمایش داد.

واحد اندازه‌گیری WDR د سی بل است. هرقدر عدد د سی بل بزرگ‌تر باشد کیفیت تصویر دوربین بهتر خواهد بود. مثلا 110 د سی بل از 80 د سی بل بهتر است.

  • WDR در چه شرایطی کاربرد دارد

وقتی که دوربین به سمت پنجره تنظیم شده است در تصویر مناطق بسیار کم نور یا پر نور وجود دارد. اگر دوربین به صورت عادی تصویربرداری کند و قابلیت WDR نداشته باشد بخشی از تصویر بسیار تاریک و بخشی بسیار روشن است. چنین چیزی منجر به از بین رفتن جزئیات تصویر خواهد شد. از دست دادن جزئیات در عملکرد دوربین به عنوان دوربین نظارتی نوعی ضعف به حساب می‌آید. وقایعی که در بخش تاریک رخ داده‌اند در این صورت ثبت نمی‌شوند. فناوری WDR در دوربین، سطح نوری یکنواختی ایجاد کرده و تصویر را به تعادل می‌رساند.

  • تکنولوژی True WDR

تکنولوژی مبتنی بر حسگر است که دوربین مداربسته با استفاده از این تکنولوژی می‌تواند تصاویر را در سطح WDR بالا تولید کند. حسگر تصویر WDR می‌تواند چند تصویر با نوردهی کوتاه و بلند ضبط کند و بعد آن‌ها را در یک فریم جداگانه ترکیب کند. فناوری True WDR در سه سطح پیش فرض پایین، متوسط و بالا وجود دارد. میزان پایین WDR تصاویری با وضوح نامطلوب و در حد بالا تصاویری با شفافیت بیش از حد را تولید می‌کند.

  • تفاوت WDR با HDR

فناوری HDR مخفف عبارت  High Dynamic Rangeاست. این فناوری تصاویری واضح و با جزئیات بالا ارائه می‌دهد. این که دوربین با دامنه‌ی داینامیکی کنار بیاید یک چالش معمول است که HDR توانسته تا حدودی به نتیجه برسد. HDR نوعی فناوری پس از پردازش است. مزیت HDR این است که جزئیات اصلی را حفظ می‌کند و رنگ‌های زنده را نشان می‌دهد. مثلا دوربین‌های Axis P1347 و Panasonic WV-SP306 دوربین های تحت شبکه با قابلیت HDR هستند.

معرفی تکنولوژی BLC

 با حذف پس زمینه روشن در تصویر، امکان روشن‌تر شدن قسمت‌های کم‌نور به وجود می‌آید. وجود این فناوری تاثیر کمی در قیمت دوربین دارد. هنگامی که اختلاف سطح نور در محیطی زیاد است دوربین نمی‌تواند دو سطح نوری مختلف را همزمان نشان دهد. مثلا در اتاق تاریکی که پنجره‌ی پرنوری دارد اگر دوربین به سمت پنجره قرار گرفته باشد داخل کاملا تاریک می‌شود. برای رفع این مشکل می‌توانید بازه‌ی داینامیکی دوربین را افزایش دهید. اما این روش هزینه‌ی زیادی روی دستتان می‌گذارد. استفاده از BLC روش کم هزینه‌تری است. فناوری BLC نور بیرونی محیط را در نظر نمی‌گیرد و دیافراگم را برای دیدن محیط تاریک بازتر می‌کند. چنین کاری محیط پرنور را کاملا اشباع می‌کند. با این حال تصویر در محیط تاریک بهتر می‌شود.

در این روش نیازی به افزایش بازه‌ی داینامیک نیست. بدون افزایش بازه‌ی داینامیک نیز می‌توانید مشکل تفاوت سطح نور را حل کنید. استفاده از BLC زمانی اهمیت پیدا می‌کند که محیط بیرونی برای شما مهم نباشد و فقط بخواهید محیط تاریک داخلی را تصویربرداری کنید. اما در صورتی که می‌خواهید هر دو محیط را با کیفیت خوبی داشته باشید باید از WDR استفاده کنید.

معرفی تکنولوژی HLC

 قابلیت HLC مخفف عبارتHigh Light Compensation  است. این فناوری باعث می‌شود که نقطه‌های پرنور تصویر کاهش پیدا کنند. مثلا نور چراغ‌های ماشین را کم می‌کند. با کاهش نور و قابلیت HLC می‌توانید پلاک خودرو را بخوانید و جزئیات را بهتر ببینید. هنگام تابش نور شدید و مستقیم ناشی از پروژکتورها و یا چراغ نور خودروها به لنز دوربین این قابلیت به کار می‌آید. HLC این تابش‌ها را در تصاویر تشخیص می‌دهد و شدت آن‌ها را کاهش می‌دهد. چنین امری در نهایت به ارائه‌ی تصاویر با کیفیت و یکدست می‌انجامد. با این قابلیت دید دوربین‌های امنیتی به خاطر نور چراغ‌های خودرو از بین نمی‌رود. قابلیت HLC در اکثر دوربین‌های مداربسته وجود دارد. با این فناوری تا حد زیادی نور مستقیمی که تصاویر را تار می‌کند کاهش پیدا می‌کند و امکان خواندن پلاک‌ها در حالت ثابت وجود دارد. اما برای تشخیص پلاک خودروی در حال حرکت با سرعت بالا بهتر است از دوربین‌های پلاک‌خوان استفاده کنید.

معرفی تکنولوژی DWDR

از آن جا که قیمت دوربین‌هایی که قابلیت WDR دارند نسبت به سایر دوربین‌ها بیش‌تر است. به همین دلیل شرکت‌های دوربین مداربسته مثل تیاندی، هایک ویژن و… تلاش کردند بدون نیاز به استفاده از سخت افزار از قابلیت WDR استفاده کنند. با توجه به این موضوع تکنولوژی DWDR را معرفی کردند. DWDR مخفف عبارت Digital Wide Dynamic Range است. با این فناوری، تصاویر با طیف‌های گسترده‌ی نوری، بدون نیاز به دوچیپ تصویر پردازش می‌شوند.

قیمت دوربین مداربسته ضد نور

قبل از آنکه برای خرید اقدام کنید حتما توجه داشته باشید که دوربین مورد نظرتان نیازهای شما را برطرف کند. به عنوان مثال اگر قصد دارید دوربین مداربسته را رو به روی یک منبع نور قرار دهید بهتر است دوربین مداربسته شما از تکنولوژی WDR پشتیبانی کند زیرا با وجود اختلاف نور بالا در تصویر نمی توانید بدون وجود WDR در چنین شرایطی تصاویری با وضوح خوب را ثبت کند.

به دلیل تکنولوژی به کار رفته در دوربین مداربسته ضدنور قیمت آن ها به نسبت دوربین های معمولی بالاتر است.

دوربین مداربسته ضد نور تیاندی مدل

TC-NCL522S

  • لنز : فیکس 2.8mm
  • رزولوشن تصویر : 5 مگاپیکسل
  • دید در شب: 20 تا 30 متر رنگی

  • HLC

2.750.000

دوربین مداربسته ضد نور تیاندی مدل

TC-NCL214

  • لنز : فیکس 4mm
  • رزولوشن تصویر : 2 مگاپیکسل
  • دید در شب: 20 تا 30 متر رنگی

  • HLC

2.800.000

دوربین مداربسته ضد نور تیاندی مدل

TC-NH3204IE

  • لنز : وری فوکال 2.8mm~12mm
  • رزولوشن تصویر : 2 مگاپیکسل
  • دید در شب: 30 تا 50 متر رنگی

  • WDR

تماس بگیرید

 تفاوت HLC، WDR و BLC چیست؟

BLC مخفف Backing Compensation است. کارکرد این قابلیت در دوربین همانند WDR است. هر دوی این فناوری‌ها برای جبران نور پس زمینه به کار می‌روند. BLC بر خلاف  WDR نرم افزاری است. تا حدودی نیز جسم را از تیرگی خارج می‌کند و آن را بهبود می‌بخشد. به همین دلیل هم هست که BLC از WDR ضعیف‌تر است. در قابلیت BLC با روشن کردن سوژه‌ی مورد نظر ممکن است جزئیات در پس زمینه از بین بروند. اما در WDR علاوه بر روشن شدن سوژه جزئیات پس زمینه حفظ خواهند شد.

HLC برای جبران نور شدید به کار می‌رود. همچنین از کور شدن دوربین به خاطر نور شدید اتومبیل در شب جلوگیری می‌کند. این در حالی است که BLC و WDR برای جبران نور پس زمینه طراحی شده‌اند. همین موضوع سبب می‌شود هنگامی که سوژه در مقابل منبع نور شدید مثل پنجره قرار می‌گیرد سیاه دیده نشود. با توجه به این مسئله، عملکرد HLC با WDR و BLC کاملا متفاوت است. با این حال تمامی قابلیت‌های مذکور به بهبود کیفیت و دیدن جزئیات کمک می‌کنند.

تفاوت WDR و True WDR و DWDR چیست؟

دو نوع WDR در دسترس است. یکی WDR حقیقی یا همان True WDR و دیگری WDR دیجیتال یعنی DWDR است. ممکن است گمان کنید که DWDR چون دیجیتال است از WDR بهتر است. اما DWDR برای جبران کمبود نور از نرم افزار استفاده می‌کند و جزئیات را به خوبی نمایش نمی‌دهد در حالی که دوربین‌هایی که WDR دارند با استفاده از سخت افزار و با تکنیک سرعت شاتر کار می‌کنند.

تفاوت بین True WDR با DWDR بین زوم دیجیتال و زوم اپتیکال است. زوم اپتیکال بزگنمایی تصاویر بدون کاهش کیفیت است. اما زوم دیجیتال بزرگنمایی با افت کیفیت است. میان کیفیت تصویر اصلی و تصویر DWDR تفاوت کمی وجود دارد.

بازه داینامیک دوربین WDR چقدر است؟

واحد اندازه‌گیری دوربین مداربسته د سی بل است. دوربین‌های معمولی بازه‌ی دینامیکی حدود db50 دارند. این امر نشان می‌دهد هر دوربینی که بازه‌ی دینامیکی بیش‌تر از 50db دارد دارای قابلیت WDR است. چشم انسان دارای بازه داینامیکی 160db است. هرچه WDR دوربین به این بازه نزدیک‌تر باشد قابلیت دوربین در تعدیل نور و نشان دادن جزئیات بهتر است.

قابلیت AGC چیست؟

دوربین برای تصویربرداری به نور نیاز دارد اما گاهی نور محیط به اندازه‌ای خوب نیست که دوربین بتواند تصاویر را به وضوح دریافت کند. در این حال می‌توان از فیلتر AGC برای کنترل و اصلاح نور کم محیط و تصویربرداری با کیفیت‌تر استفاده کرد. AGC مخفف عبارت Automatic Gain Control است. این فیلتر به طور خودکار میزان روشنایی محیط و نور را اندازه‌گیری می‌کند و زمانی که شدت نور از سطح مشخصی پایین‌تر باشد دامنه‌ی داینامیکی به طور نرم افزاری بهبود پیدا می‌کند و شدت روشنایی محیط نیز بهتر می‌شود.

امتیاز شما به این مطلب چند است؟ 🙂