سیستم دوربین های مداربسته از تجهیزات بسیاری تشکیل شده است. این تجهیزات شامل دستگاه ضبط، کابل تصویر و برق، هارد دیسک، آداپتور یا منبع تغذیه و… است. یکی از مهم ترین تجهیزات در دوربین مداربسته، دستگاه ضبط یا همان رسیور دوربین مداربسته است که ضبط تصاویر دوربین مداربسته توسط این دستگاه انجام می گیرد. انواع دستگاه ضبط در سیستم دوربین مداربسته با توجه به نوع تکنولوژی دیجیتال و آنالوگ تولید می شود. در ادامه به بررسی بیشتر دستگاه های ضبط، بهترین دستگاه ضبط و قیمت آن ها می پردازیم.

در این مقاله می خوانید:

  • ضبط تصاویر دوربین مداربسته
  • انواع دستگاه ضبط
  • بهترین دستگاه ضبط
  • قابلیت های دستگاه های ضبط
  • قیمت دستگاه ضبط

ضبط تصاویر دوربین مداربسته

در سیستم نظارتی و امنیتی دوربین های مداربسته، دوربین تصاویر مورد نظر را ثبت می کند. برای ضبط تصاویر دوربین مداربسته نیاز به دستگاه های ضبط است. در نتیجه دوربین پس از گرفتن تصاویر، آن ها را به وسیله کابل های مخصوص به دستگاه ضبط منتقل می کند. هنگام وقوع جرم و جنایت، مشاهده تصاویر ضبط شده از اهمیت بالایی برخوردار است. تمامی دستگاه های ضبط برای ذخیره و نگهداری تصاویر به قطعه ای به نام هارد دیسک نیاز دارند. تصاویر در دستگاه های ضبط بر روی هارد دیسک ها ذخیره می شوند.

انواع دستگاه ضبط دوربین مداربسته

در سیستم دوربین مداربسته انواع مختلفی از دستگاه های ضبط تصاویر وجود دارد. به طور کلی رسیورها در دوربین های مداربسته بر اساس نوع تکنولوژی، نوع کانال، کیفیت تصویر و تعداد هارد قابل پشتیبانی تقسیم بندی می شوند. در ادامه به انواع دستگاه ضبط دوربین مداربسته می پردازیم.

انواع دستگاه رسیور دوربین مداربسته بر اساس تکنولوژی

همانطور که می دانید دوربین های مداربسته بر اساس تکنولوژی به دو دسته آنالوگ و دیجیتال تقسیم بندی می شوند. دستگاه ضبط در سیستم آنالوگ DVR و در سیستم دیجیتال NVR نام دارد. در برخی از مواقع ممکن است در یک پروژه هم از دوربین های مداربسته تحت شبکه و هم از دوربین های مداربسته آنالوگ استفاده کنید. در این صورت ممکن است که فکر کنید، باید از هر دو دستگاه NVR و DVR استفاده کنید. اما راه دیگری نیز وجود دارد. نوع دیگری از دستگاه های ضبط در سیستم دوربین مداربسته وجود دارد که به طور همزمان از دوربین های آنالوگ و دیجیتال پشتیبانی می کند. این دستگاه ها XVR نام دارند. برای کاهش هزینه می توانید از این نوع دستگاه ها استفاده کنید.

همچنین در برخی از پروژه ها ممکن است از سرور به عنوان دستگاه ضبط استفاده کنند. سرورها اغلب در پروژه های بزرگ استفاده می شوند. برای دانستن اینکه سرور بهتر است یا NVR می توانید به مقاله “سرور یا NVR؟ کدام بهتر است؟” مراجعه کنید.

در ادامه به بررسی دستگاه های ضبط DVR و NVR می پردازیم.

DVR دوربین چیست؟

اگر سیستم دوربین مداربسته شما از نوع آنالوگ است، دوربین ها به وسیله کابل کواکسیال و فیش BNC به دستگاه ضبط DVR متصل می شوند. انواع این دستگاه ها از تکنولوژی های مختلف مانندAHD ، HDCVI ،HDTVI و… پشتیبانی می کنند. همچنین دستگاه های DVR جدید از قابلیت هایی مانند تشخیص حرکت، تشخیص چهره و… برخوردار هستند. این دستگاه ها، سیگنال تصاویر را از دوربین ها به صورت آنالوگ دریافت می کنند. سپس آن ها را پردازش کرده و سیگنال های آنالوگ را به دیجیتال تبدیل کرده و به صورت دیجیتال ذخیره می کنند.

دستگاه ضبط تصویر دیجیتال NVR

اگر از سیستم دوربین مداربسته دیجیتال استفاده می کنید، دوربین های مداربسته توسط کابل های شبکه و سوئیچ به دستگاه ضبط NVR متصل می شوند. دستگاه های ضبط تصویر دیجیتال NVR در مقایسه با دستگاه DVR دارای قابلیت های بیشتری است. در سیستم دیجیتال تصاویر داخل خود دوربین ها پردازش شده و به منظور ضبط به دستگاه NVR ارسال می شود. تمام عمکرد این دستگاه ها در بستر شبکه انجام می شود. دستگاه های NVR از قابلیت هایی مانند تشخیص حرکت، تشخیص چهره، تشخیص پلاک و… پشتیبانی می کنند. همچنین برخی از دستگاه های NVR از قابلیت POE برخوردار هستند. این ویژگی به دستگاه این امکان را می دهد تا در صورت وجود دوربین های POE، برق دوربین ها توسط کابل شبکه منتقل شود. به عبارت دیگر در سیستم های POE نیاز به استفاده از کابل جداگانه برای انتقال برق وجود ندارد.

انواع دستگاه ضبط تصاویر بر اساس تعداد کانال

هر یک از Receiver دوربین مداربسته دارای تعداد کانال مشخصی هستند. تعداد کانال در رسیورها نشان دهنده تعداد دوربین قابل پشتیبانی توسط دستگاه است. به عبارت دیگر هر کانال توانایی پشتیبانی و اتصال یک دوربین را دارد. انواع دستگاه ضبط تصاویر بر اساس تعداد کانال عبارتند از:

  • دستگاه ضبط تصویر 4 کاناله: توانایی پشتیبانی از حداکثر 4 دوربین
  • ضبط تصویر 8 کاناله: توانایی پشتیبانی از حداکثر 8 دوربین
  • دستگاه ضبط تصویر 16 کاناله: توانایی پشتیبانی از حداکثر 16 دوربین
  • ضبط تصویر 24 کاناله: توانایی پشتیبانی از حداکثر 24 دوربین
  • و…..

انواع رسیور دوربین مداربسته بر اساس کیفیت تصویر

کیفیت تصاویر قابل پشتیبانی در رسیورهای دوربین مداربسته متفاوت است. کیفیت تصاویر در دستگاه های ضبط شامل 2 مگاپیکسل، 4 مگاپیکسل، 5 مگاپیکسل و… است. کیفیت تصویر در دوربین مداربسته و دستگاه ضبط باید با یکدیگر برابر باشد. به طور مثال اگر دوربین مداربسته شما دارای کیفیت تصاویر 4 مگاپیکسل است، دستگاه ضبط نیز باید از کیفیت تصاویر 4 مگاپیکسل پشتیبانی کند. در غیر اینصورت تصاویر با کیفیت واقعی نمایش داده نمی شوند.

تعداد هارد در انواع رسیور دوربین مداربسته

همانطور که گفته شد دستگاه های ضبط برای ذخیره دیتا به هارد نیاز دارند. یکی دیگر از نکات مهم در دستگاه های ضبط، تعداد و ظرفیت هارد قابل پشتیبانی توسط دستگاه است. هر یک از دستگاه های ضبط قابلیت پشتیبانی از تعداد مشخصی هارد با ظرفیت مشخص را دارند. برخی از دستگاه های ضبط قابلیت اتصال یک هارد و برخی دیگر قابلیت اتصال چندین هارد را دارند. توجه داشته باشید که هر چه تعداد و ظرفیت هاردها بیشتر باشد، فضای بیشتری برای ذخیره دیتاها وجود دارد.

فرمت ضبط دوربین های مداربسته

هر دو دستگاه ضبط NVR و DVR، تصاویر دوربین را با فرمت ضبط متفاوتی ذخیره می کنند. فرمت های فشرده سازی در سیستم دوربین های مداربسته باعث کاهش حجم تصاویر هنگام ضبط می شود. کاهش حجم تصاویر منجر به کاهش فضای اشغال شده در هارد دیسک می شود. از انواع فرمت های فشرده سازی در دوربین مداربسته می توان به H.265، H.264، H265+، H264+ و… اشاره کرد.

بهترین دستگاه ضبط دوربین مداربسته

بهترین دستگاه ضبط دوربین مداربسته بر اساس کاربری و نیازهای شما تعیین می شود. همانطور که گفته شد انواع مختلفی از دستگاه های ضبط وجود دارد. اما هر یک از آن ها قادر به پشتیبانی از یک نوع سیستم دوربین مداربسته هستند. شما باید با توجه به نوع کاربری، تعداد دوربین ها، کیفیت تصویر دوربین ها، میزان هارد مورد نیاز و… اقدام به خریداری Receiver دوربین مداربسته کنید. به طور مثال در بحث هارد قابل پشتیبانی دستگاه، یکی از نکات مهم، کیفیت تصاویر دوربین های مداربسته است. هر چه کیفیت تصاویر دوربین های شما بیشتر باشد، حجم تصاویر نیز افزایش پیدا می کنند. در نتیجه نیاز به فضای بیشتری برای ذخیره تصاویر وجود دارد.

قابلیت های دستگاه های ضبط

دستگاه های ضبط با توجه به نوع آن ها دارای قابلیت های مختلفی هستند. همانطور که گفته شد برخی از دستگاه های NVR قابلیت خواندن پلاک، تشخیص چهره و… را دارند. همینطور دستگاه های DVR نیز قابلیت های مختلفی دارند. اما یکی از قابلیت های مهم در همه ی دستگاه های ضبط Play back است. هنگامی که قصد مشاهده تصاویر از پیش ضبط شده توسط دوربین مداربسته را دارید می توانید با استفاده از این قابلیت، فیلم های مورد نظر خود، در زمان های مختلف را مشاهده کنید. تمامی دستگاه های ضبط دارای قابلیت بازبینی و یا Play back هستند.

علت ضبط نکردن دستگاه ضبط

همانطور که در قسمت های قبلی اشاره کردیم اطلاعات دوربین مداربسته در قطعه ای به نام هارد در دستگاه ضبط ذخیره می شوند. در برخی از مواقع ممکن است با ضبط نکردن دستگاه ها مواجه شویم. علت این مشکل می تواند در هارد دوربین مداربسته باشد. هنگامی که هارد دوربین دچار خرابی و یا سوختن شده باشد. با استفاده از تست هارد دوربین مداربسته می توان از سلامت هارد اطمینان حاصل کرد. برای تست کردن سلامت هارد دوربین مداربسته باید به وسیله منو تنظیمات دستگاه ضبط این کار را انجام دهید. برای اطلاعات بیشتر و نحوه انجام این تست به مقاله تست هارد دوربین مداربسته مراجعه کنید. 

4.7/5 - (4 امتیاز)